Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis od ČKP - co mám dělat?

Od: katerina* odpovědí: 5 změna:
Dnes mi přišel dopis od ČKP s tím, že mám zaplatit pojistné za nějaké měsíce,ale podle SPZ jsem nebyla ani vlastníkem ani provozovatelem automobilu. Byla jsem na PČR s tím, že jsem chtěla podat trestní oznámení, ale bylo mi sděleno,že se mám ozvat ČKP, že vlastníkem je podle registru nějaká firma. Když jsem volala na ČKP, tak mi řekli, že mají nějakou kupní smlouvu, ale já nic nepodepsala a nic nekoupila...tak dnes jim píšu dopis, že prostě nejsem a nikdy jsem nebyla vlastníkem ani provozovatelem a že nic platit nebudu,tak jsem zvědavá,jak to všechno dopadne. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Budu to muset potom řešit soudně?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Možná by bylo lepší odepsat na ČKP doporučený dopis s dodejkou, že se jedná o omyl a že jste vozidlo s takovou SPZ nikdy nevlastnila a žádat v tom dopise vysvětlení, proč napsali Vám.

hodnocení

3x

Kateřino, velice jednduché, sdělte písemně čkp, že nejste, ani jste nebyla vlastníkem uvedeného vozidla. Pokud ale mají "nějakou" kupní smlouvu, tak ať Vám jí pošlou k posouzení. Věřím tomu, že pak se již neozvou.

Vy každopádně komunikujte a vyvracejte vš, co není pravda.

asd1
hodnocení

2x

ČKP - jak se dokládá nevlastnictví? Pokud někdo zfalšoval kupní smlouvu, tak bych podal trestní oznámení pro podvod (snaha aby ČKP nešla po něm ale po tobě - jsou lidi co radši zaplatí aby měli klid...)... Případně to auto je tvoje, můžeš ho prodat, z toho zaplatit výpalné a možná i něco zbyde :D

Vůbec bych se nedivil, že tohle dělá přímo ČKP... Dřív taky obeslali např. minulého i současného vlastníka a vymáhala od obou, pokud někdo něco nedoložil v termínu např. o den, tak to z něj bez pardonu vytáhli soudně atd. Tohle výpalné by měl vymáhat stát a ne soukromá firma...

katerina*
hodnocení

To auto není právě vůbec moje a nikdy jsem takové auto neměla. Vypadá to, že někdo zfalšoval kupní smlouvu a bohužel jsem to odnesla já. Platit to rozhodně nebudu, zaplatíš jednou a budeš platit furt... hlavně proč bych to měla platit, když jsem se v něm ani neprojela
asd1

Vypadá to tak.. Někdo neplatil pojistku, tak po něm ČKP vymáhá, on zfalšoval kupní smlouvu a poslal jim že vlastník jsi ty, tak ČKP vymáhá po tobě... Kdyby ses lekla příp. nevěděla jak se bránit, tak to vytáhnou z tebe a on bude vychechtanej...

ČKP prokazatelně oznam že vlastník nejsi a nikdy jsi nebyla a rovnou bych podal i TO pro podvod..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]