Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompresor 12 V k rezervě - Jaký?

Od: regine® odpovědí: 11 změna:

Jaký doporučíte kompresor 12V k rezervě do kufru auta?
Nabídka je od 300 Kč do 1200 Kč. Ptám se z důvodu, že kdysi jsem si koupil nožní hustilku za asi 400 Kč a rozpadla se při prvním huštění. Zatím užívám velo-hustilku za 700 Kč s níž jsem spokojený, ale mám špatnou páteř a není pro mne dobrým řešením. Rezervu vozím nouzovku vypuštěnou k použití do rychlosti asi 50 km/h.
Nechci tlakovou láhev, protože počítám i s jiným využitím (nafukovačky, dohuštění jízdních kol ...). A nechci ani multi funkce za vyšší cenu (s reflektorem, USB pro nabíjení ...).
Zaujal mne kompresor Profi 150PSI za 600 Kč, který má i dobrou koncovku pro krátké ventilky zapuštěné v discích. Koncovky fajky jsou nevhodné.

autokelly.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Měl jsem ty nejobyčejnější za tři stovky do auto zásuvky a fungovaly. Problém je, že ojnice kompresorku nemá ložiska ale jen bronzové pouzdro bez možnosti mazání takže se to při častém používání vylágruje. Na nouzové dofoukání rezervy by to ale vyhovovalo. Jestli chceš něco opravdu kvalitního, tak jsem viděl v chodu stroj který k rezervě prodával Ford a to bylo hned na první pohled úplně jiný kafe. Akorát ta cena...
Na foukání nafukovacích matrací ale zapomeň. Tyhle potvory dávají pár litrů za minutu aby to nacpalo vzduch proti 2 atmosféram v kole.. Nafukovacku bys ale foukal týden.

Jj plný souhlas! Jinak -koupil jsem si jej do auta -na auto nepoužil za 20 let ani jednou, kdežto hoodně často jízdní kola ,svého času (ten první) 1x týdně (celkem 4 j.kola takže když se to sešlo ...)

hodnocení

0x

Čínský šmejd, do pěti let se rozpadne. Decker bych bral jako minimum, je to krám, ale maká.

kompresory.heureka.cz/...

A ten BD není čínský šmejd?Jinak za 20 let mám teprve druhý.pár věcí od BD jsem měl a už mi nesmí přes práh-měsíc po záruce a šli do kopru To už je lepší i lodlovskej Parkside!

hodnocení

0x

Jednoznačně doporučuji lidl-shop.cz/...

Po třech plastových z OBI co vydrží tak 10 foukání a odejdou máme doma tenhle už asi 5let a foukáme s ním všechna auta. V téhle cenové relaci nic lepšího neseženete a stejné jen v jiné barvě se prodávají i za 1000Kč např. v autokelly

hodnocení

Zatím vypadá, že koupím v Lidlu ULTIMATESPEED Minikompresor UMK 10 C2, až budou mít na pultu. Ale nevím, kdo vymyslel koncovku fafjfku. Zpravidla uříznu a za 40 Kč kupuji v UniHobby přímou koncovku. Jakmile je ventilek zapuštěný v disku, u kočárku, ... , nejde fajka koncovka nasadit. Je krátká. Dokonce na autoventilku přímá koncovka lépe drží a nasazuje se zlehka/snadněji, má kovové uchycení na závit.

protože je se zahnutou koncovkou rychlejší manipulace ale je pravda že zvlášt přes některé poklice se opravdu i na autě nasazuje blbě a človek musí hledat tu správnou polohu

hodnocení

Přímá koncovka se nasazuje snadněji než zahnutá koncovka, aspoň z mé zkušenosti:

guru-naradi.cz/...

Automobilky přešly na kraťoučké ventilky zapuštěné, a se zahnutou se nelze k ventilku dostat. Ale i u kočárků. Výhoda je jediná, nic nevyčnívá a snadněji se disky čistí.

Přitom když jsou s manometry, tak zahnuté koncovky jsem neviděl.

guru-naradi.cz/...

Já mám nejlepší zkušenost právě s rohovou koncovkou, která je na kompresoru, jaký popisuji v mé odpovědi níže. Vždy jsem měl kompresor s touto koncovkou, protože se vejde všude a dobře se s ní manipuluje. Nekupuji kompresor, který bych pak předělával.

hodnocení

0x

Používám několik let tento kompresor a bez problémů. Výhoda je, že má koncovku s páčkou, vypínač a je možné foukat i jízdní kola (zvládá i vyšší tlak).

hodnocení

Od Bottari mám manometr - tlakoměr R.Evolution Saturn už 15. rok a vynikající. Všechny jiné manometry se ihned rozpadaly a měřili časem nesmysly. Takže kompresor od výrobce Bottari stojí za úvahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]