Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu.
V listopadu jsem prodával vozidlo do autobazaru, za částku 21000kč, kdy neproběhla z jejich strany ani zkušební jízda, jen se vozidlo nastartovalo na cca 30 vteřin a hned chcíplo. Dostal jsem pěníze na ruku a šel jsem domů. Nyní cca po 4 měsících mi autobazar volá, že je ve špatném stavu - motoricky a že bude potřeba opravit motor za cca 40000kč (1.9tdi 81kw ahf). Jenže, já nevím co se s tím vozidlem celou tu dobu dělo, kdo všechno s tím jezdil, jestli si třeba někdo z toho něco nevzal, nevím.. Při prodeji vozu mi přímo majitel autobazaru řekl "Kdyby se s tim náhodou něco stalo tak to půjde za mnou nebudu nic řešit".. Dotaz zní: Má autobazar právo mi vozidlo vrátit po 4 měsících? Nebo po mě vymáhat nějakou částku? Upozorním, že zisk bazaru z prodeje je více než 14000kč. Vozidlo celé 4 měsíce psané na mě, což se mi také moc nelíbilo, ale budiž.
Při předání bylo plně funkční a jestli tam něco rozbili nebo vyměnili je jejich problém. No ale nejsi nelida, tak vrátit ho můžou, ale v plně funkčním stavu jako při přezetí tj. po opravě motoru + obvyklá cena za zapůjčení vozu, ca pětikilo za den. Tečka nazdar.
Nebo zajdi do áček, kup tam šrot "v dobrém stavu po důchodci" a pak ho zkus vrátit, názorně ti předvedou jak se to řeší
Teď jsem se dozvěděl(prý), že prý bazar má stejné práva jako ostatní, tudíž mi prý vozidlo chce vrátit, nebo zaplatím opravu. Je tomu tak? Připomínám, že auto tam stojí více jak čtyři měsíce.
Opravdu se nechci tahat po soudech kvůli autu za 21tis.
Klid, Jardo... Práva jsou jedna věc, a tahat za delší konec provazu, je věc jiná. Z toho co jsi zde doposud uvedl, jseš to ty, kdo za ten delší konec provozu tahá a nemusíš se tudíž ničeho bát. Kdybys potřeboval konzultaci, písni mi klidně přes vnitřní poštu. Nechci aby se místní komsomolci a milovníci pocukrovaný reality, začli zase osypávat.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.