Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stav nouze - auto bez stk

Od: bax odpovědí: 29 změna:

Dobrý den , je vyhlášen stav nouze , osobní automobil bude v budoucnu asi čím dál tím více potřeba - jak to bude s propadlou stk? Když je stav nouze - bude se řešit taková věc jako jízda bez stk? Doufám, že všechny pobavím, ale taky uvítám právoplatnou odpověď , díky a buďte zdrávy ;)

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Jeďte zítra na technickou a neřešte nesmysl.

Přesně tak Milane *palec*, lidi jsou jako "ozáření". Něco zaslechnou napůl a pak si myslí, že je konec světa. Přitom stačí pořádně poslouchat nařízení a zachovat se podle toho.

hodnocení

3x

Za nouzového stavu lze omezit práva a nařídit povinnosti (viz z. č. 240/2000 Sb. krizový zákon) - neznamená to automatickou neplatnost všech zákonů, vyhlášek atd.

A když mám nouzový stav ve své peněžence..."mohl bych si něco někde vzít?"

rv*
hodnocení

2x

Není to správné, ale brzy nikdo nebude řešit jestli má auto na sobě nějakou nálepku. Nepoužíval bych auto bez platné STK na výlety, ale jestli je pojízdné, tak v případě nutnosti bych auto použil.

radis

No Policii, která nyní aktivně na hranicích hlídá jestli náhodou někdo napašuje virozu to zajímat bude. Pojišťovnu to v případě problému bude zajímat ještě více. A toho nešťastníka do kterého ťukne to nasere taky slušně a následně to bude asi zajímat i soud... Tolik k nějaké nálepce.

Opravdu se vyplatí tolik nepoužít rozum a věřit všemu kolem a dostat se kvůli tomu do problémů? Vzpomínám si před pár lety na prasečí chřipku, která je principiálně stejným rodem nemoci - stačilo zapnout zprávy a první co člověk slyšel "smrtící vir opět vraždí, už je 100 nakažených" - a teď je tu zase.

joudic*
hodnocení

2x
odjezdil jsem roky bez technicke, jinak stk jsou otevrene

danys*
hodnocení

2x
U nás STK normálně otevřeno.

hodnocení

2x
Se tu řeší budoucí propadlá STK, to takhle na vesnici jezdí různé "samohyby" co byli naposled na STK ještě kdyż se tankoval 91 Super.
Normálně jeďte na STK a pro jistotu si dejte facku jen tak pro sichr, co kdyby Vás zase napadla podobně trhlá otázka.

hodnocení

1x

Stav nouze neřeší, že je někdo lempl. STK fungují zatím bez omezení, tak v čem je problém?

radis
hodnocení

1x

Ne nebude tolerován. V případě dopravní nehody uhradíte vzniklé právní, technické i zdravotní škody ze svého, povinnost plnění povinného ručení totiž pro pojišťovnu padá momentem, kdy vozidlo není způsobilé pro provoz na pozemních komunikacích - což bez STK není.

hodnocení

0x

Ono už se nesmí krom fotbalu, divadel a pod ani na STK? Pokud to máte už jen nakrátko, tak si tam zajeďte, ne?

Spíš by ji neudělal...Proto se ptá. Ono je pro někoho likvidační dát cca 1200kč za STK jednou za 2 roky?

hodnocení

0x

Opravdu jste pobavil.Koukám že stav nouze jste chtěl využík k tomu že se budete dál prohánět bez postihu bezu STK.Tak na Vás se to zatím nevztahuje...

Vemte auto nastartujte a dojedte na STK a udělejt technickou.Jednoduchý jak facka.

Chyba-mělo být zajistěte si odtahovku a nexchte se odtáhnout na STk k provedení TK!

bax
hodnocení

Ale prdlajs vy špekulantí, STK se nebojím :-D A na technickou ještě čas 2 měsíce, žádnou paniku a řešit 2 měsíce dopředu, to je trochu moc ne? Ptám se ze zvědavosti, páč za 2 měsíce, jak vidno, bude situace úplně někde jinde ...

radis

Vzhledem k charakteru "koronaviru" a jeho virozovému projevu si za 2 měsíce z této mediální frašky nemusíte jako dospělý zdravý člověk absolutně bát. Doplňujte vitamíny, nelíbejte se s nemocnými a v klidu na tu technickou můžete.

Na svůj hloupý dotaz jste dostal jen správné odpovědi- spíše to vypadá ,že Vy jste ten špekulant který chce ušetřiti díky výmluvě ,že je vyhlášen stav nouze !

Na STK můžete už půl roku dopředu před vypršením 2 let.

Zpráva z autodílny neznamená, že Vy sám nevezmete auto a nepřijedete tam sám a zvládnete tu STK sám, jako velký kluk bez maminky (autoservisu).*houpy*

lombardy
hodnocení

Dobrý den, z preventivních důvodů do odvolání rušíme zajištění STK a odtahů. Děkujeme za pochopení. - Autodílna

A já myslel že rušíte celou STK a jdete od válu!?

baxi, která autodílna?

radis

Na stanici technické kontroly můžete i sám, není třeba kontrolu provádět přes autoservis.

hodnocení

0x

Já se tak trochu přidám, nespadají stk do nařízení vlády, že mají mít zavřeno? Nějaké služby by měli fungovat, ale jestli zrovna stk bych taky ráda věděla. Máme jít v dubnu. A jít o půl roku dřív jak někdo psal mi přijde jako nesmysl.Proč si dobrovolně zkracovat termín. Alik

dejv111*

Asi tak, proč si zkracovat termín... Mám konec příští týden a od pátku objednanou TK. Normálně by se to stihlo a nebyl by problém... Fakt paráda... :( Takhle mě donutí cestovat MHD, kde je mnohem větší šance, že něco chytnu...

Proč nesmysl? Věděl jsem, že třeba nastoupím do nemocnice nebo odjedu do zahraničí, tak udělám STK v předstihu dvou měsíců a mám klid.

Raději to dáte přesně na 2 roky nebo přetáhnete a jezdíte bez STK a riskujete jízdu v MHD?

STK a autoservisy mají otevřeno pokud tam není více než 30 osob, právě to vysvětlují v přímém přenosu

milant*
hodnocení

0x

Takže kam tedy jet na STK?Já zjiš´toval zatím 2 stanice STK (Praha-Řepy a Příbram) a v obou je přerušen provoz.

Na jakoukoliv v ČR, která funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]