Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena oleje, Octavie 2

Od: radek666 odpovědí: 16 změna:

ahoj mam dvojkovou oktavku 1.9 tdi chtel bych se naucit si sam menit olej z filtrem je to slozite nebo ne a kolik to zabere casu?diky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honza7*
11.03.20 07:47
hodnocení

4x

radek666
hodnocení

ok že mě to nenapadlo :D diky.

hop®
hodnocení

2x

Výměna oleje u vozidla nebývá nijak složitá, jen nevím, jak moc se finančně vyplatí. Servisy mají takové slevy na materiál, že to v podstatě zaplatí jejich práci a jsou na to vybavené i pro případ problému (nelze povolit vypouštěcí šroub nebo filtr). Navíc člověku odpadá ne zcela čistá práce i starost jak rozumně zlikvidovat vyjetý olej. Nechci vás nijak zrazovat od úmyslu, berte to jen jako námět na zamyšlení... ;)

krtek*

olej se dá likvidovat na městských sběrných dvorech...taky jsem tam na podzim likvidoval

Mohu se zeptat v jakem servisu mi vymeni olej za cenu nakupky?

Taky me to zajima. To ze maji dobre ceny je jedna vec a to ze z te slevy uvidi zakaznik nula nula prd je vec druha. Svepomoci jsem si schopen vymenit olej za plus minus polovicni cenu. Jestli stoji za to si spinit ruce musi zvazit kazdy sam.
Já si klidně ruce ušpinim když vim že mi to pulku a mnohdy i víc ušetří a navíc to nezabere ani nák moc času a hlavně vim že co si seženu to si tam naleju
asd1

No nevim, materiál na výměnu (olej + filtr) mě stojí pětikilo a to dávám Shell, Mann... Když tuhle cenu vybališ v servisu, tak jen vyvalí oči a pošlou tě s cenou materiálu do háje. Jen na filtru si přihodí stovku.

Špinění se moc nekoná pokud nejsi lempl, práce 2x 10 minut, nemusim se objednávat a jezdit do servisu, mám jistotu že to je opravdu vyměněný, je tam olej který tam patří a ne nejlevnější sudovka 60/L atd. Olej zlikviduješ při sběru nebezpečného odpadu nebo u pumpy, takže ani to není problém. Posledně známé v servisu přelili olej o litr *ua*

Znam servis kterej makoupil olej 10w40 vzal 200l sud olej ho litr vycházel na 40kč - viděl sem fakturu a stříleli ho zakazníkúm za 170kč litr
Pak se všichni divý že si to každej chce udělat sám

Servisy mají slevy na materiál tak možná pro sebe. Léta jsem dával auta do servisu s vlastním olejem a filtrem, teď naposled to odmítli, že už jedině vše od nich. Na netu koupím 5 litrů Castrolu 5W-30 LL za 9 stovek a servis mi stejný olej nabídne za 2500. Jenže co mají dělat, když za 3 stovky na hodinu už dnes nepodniká nikdo a český zákazník lépe akceptuje cenu materiálu než práce, to by byla samozřejmě nehoráznost účtovat za hodinu víc, že?

krtek*
hodnocení

2x

výměna oleje je min. 50let stále stejná u všech aut bez rozdílu značky nebo motoru...zvedneš auto, lehneš pod něj, povolíš šroub na vaně, necháš vytéct olej do nádoby, povolíš filtr (nové mají na baňce matku pro povolování), vyměníš filtr, zaděláš zátku na vaně, naliješ olej...hotovo...

break
Jsou i motory bez vypušťáku

hodnocení

2x
V podstatě to samé jak na jedničkový tdi oktávce
De o to mít olej správné normy u tebe to bude 5W40 s PD normou 505.01
Dále si dej pozor až budeš dotahovat výpušták na olejové vaně aby sis ho nestrhnul
Mě se to osobně ještě nepovedlo ale pár borcú co se jim to povedlo už sem zažil
A dej bacha aby si do motoru nenalil víc oleje než tam má být ono to zní jako banalita dolejt olej dle měrky ale už sem taky viděl v motoru víc oleje než je zdrávo
Poslední co bych podotknul je až vyměníš gumičku na tom víku schránky olejovýho filtru tak tu gumičku jemně mazni olejem klidně i tim vyjetym lip se to dotahuje a dotahuj s citem neni třeba to rvát opět sem zažil auto kde to nekdo menil nedal bacha gumička nesedla netěsnilo to a olej blil ven
Jinak olej měn při zahřátým motoru lip vytéká ven a povol si na motoru víko nalejvacího hrdla oleje
radek666
hodnocení

ok diky kouknu na to když jsem u těch servisu právě že jsem chtel vyměnit všechny filtry plus olej a v servisu mi řekli 3200kč tak jsem ve finále nakoupil podle vin.vsechny filtry značky mann filter. Plus olej a ano je to 5w40 castrol edge turbo diesel 5L. a stálo mě to sakum prásk 2150kč v servisu je to samej zlodej filtry si vymenim sám jde mi jen o ten olej ale jak čtu od vás a skouknul jsem video nebude to asi žádná věda jen pak slušně a lidsky zlikvidovat starý olej.

Ahoj jukni sem když se nudim dělam rúzný navody převažně na škodovky třeba ti to v lečems pomúže pokud si budeš chtít na autě dělat svépomocí
club-opel.cz/...
radek666
hodnocení

určitě na to kouknu diky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna oleje cena

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]