Nejste přihlášen/a.
Ahoj/dobrý den.
Je mi 24 a auto jsem zatím nevlastnil, prarodiče však mají firmu nebo si hodně auta půjčuji z půjčovny, takže jsem si mnoho aut mohl vyzkoušet - VW Tiguan (2019), Škoda Superb (2018), Huyndai i30 (2016), VW golf (2018 i 2009), Škoda Octavia (2008), Škoda Kamiq.
Co tak od nich vím, tam škodovky jsou považovány na kvalitní vozy s levnou údržbou. VW je stejná kvalita, lepší interier, dražší servis.Hyundai jsou nekvalitní auta, která jsou pořád v servise. Kamiq je převlečená fabia.
Auto bych si chtěl koupit, abych jej používal tak 10 let. Měl bych je na dojíždění k metru, 10km každý den, na nákup, taky 10km, ale občas (1x měsíčně) i na 300km (+300km zpět) štreku po dálnici, jednou ročně do hor. diesel nebo benzin?
Moc penez nemám, zatím zhruba 150 tisíc, ale na auto bych si nasetřil bez problem, jen nevím na které. Osobně se mi líbí Kodiaq. Velké rodinné auto, ale rodinu zatím nemám a do věku 10 let se děti vlezou i do zadu fabie, takže auto za milion spíše až později. Líbí se mi i ten Karoq, co myslíte? je to dobré auto? Opět mi vadí že stojí od 600k a výš. Proto bych uvažoval o levnější variantě Karoqa, Seat Arona. Bohužel se tohle auto neprodává vůbec na bazarech, bud si ho lidé chtějí nechat, a nebo jej nikdo nekupuje. Je to dobré auto? Nové od 500k, předpokládám že v bazaru od 350k by mohl být - tudíž skoro jako nová fabie. Motor má teoreticky stejný a oplastovaný interier mi nevadí. Kožené auto si koupím až budu "manažer". Případně bych sáhl po kamiqu, jen se mi zdálo, že z půjčovny se mu moc nechtělo jet 130 po dálnici, musel bych si kopuit silnější motor? 1,5 TSI 110kW? pomohlo by to? Kamiq je ovšem považován za "nový" model, v bazarech moc není a když jo, cena je stejná jako u nového vozu, tedy od 500k (což si myslím že je moc za fabii SUV).
Klidně bych šel i do fabie, ale přece jen je to "jen" fabie a styděl bych se. No a po 10 letech ten kodiaq.
Myslím, že jedno auto tě nebude bavit 10 let. Mně je 30 a od řidičáku jsem vystřídal aut asi 10. Změna je život.
A ve 24 letech utopit půl mega v novém autě, to mi přijde jako nerozvážnost. Peníze se dají investovat lépe.
Pokud opravdu chceš investovat do něčeho novějšího, tak vzhledem k plánovanému nájezdu a typu provozu bych šel do ojeté trojkové Fabie 1.2 TSI nebo sedmičkového Golfu 1.4 TSI. Cenově kolem 250k.
V první řadě bych poradil utřídit si priority a nepodléhat vzdušným zámkům. Za deset let Kodiaq? Pochybuji, že za deset let ještě budou povoleny osobní dieselové vozy a vjezd SUVek do center měst.
" Měl bych je na dojíždění k metru, 10km každý den, na nákup, taky 10km, ale občas (1x měsíčně) i na 300km (+300km zpět) štreku po dálnici, jednou ročně do hor. diesel nebo benzin?
S tímhle nájezdem bych se na lepší/dražší auto, které bude stát celý den před metrem, vykašlal. Jiná věc by byla, pokud by jsi denně dojížděl 100km za prací. Na popojíždění po městě bez rodiny, bez dětí ti opravdu stačí malé levné auto. A na dovolenou si jednou za rok větší auto půjčíš. Ale je to otázka peněz, pokud na to máš..
Jinak v tvém výběru není Seat Leon jakožto levnější alternativa Octavie.
Tak ta poslední věta-styděl bych se za Fabii-to je opravdu perla.Takže podle tebe všichni,co v ní jezdí,jsou pitomci.Docela to vypovídá o tvém IQ budoucího,nažehleného,tupého manažera,pro kterého jsou všichni ostatní na silnici obtížný hmyz,že?
Tak jsem to nemyslel. Fabie (kombi) se mi líbí, myslel jem to jako že by se mi kolegové, kteří jezdí v nových BMWčkách smáli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.