Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadice k pal. filtru

Od: rorschach* odpovědí: 3 změna:

Potřeboval bych se poradit. Při snaze vyměnit na autě palivový filtr se mi povedlo zničit plastovou příchytku na straně mezi filtrem a motorem. Hadice má asi půl metru a na obou koncích má takové plastové rychlospojky tedy na motoru i na filtru je kus rovné a hladké trubky. Hadice byla-je složená ze ze dvou kousků. Vnitřní plastová a tužší část, která má na koncích ty rychlospojky a na ní je klasická gumová hadice (asi ochrana a ta plastová na vyztužení).

Hledal jsem novou a nenašel. Jen pár ruských-ukrajinských stránek.

Lepit to nechci bál bych se, že by to mohlo rupnout a celý horký motor by pak byl od benzínu. Novou neseženu, jetou taky těžko. Těch aut je málo a když už jsem našel nějaké vrakoviště tak: Díly pod 300kč se nezabýváme.

Moje idea je taková sehnat benzínovou gumovou hadičku v požadované délce i pro ohyb a pro co největší oddálení od motoru a na obou koncích ji místo rychlospojek přichytit klasickými kovovými sponami. Jen nevím jestli se hadice udrží na tom hladkém naústku.

Pokusím se přiložit fotku jak vypadá filtr. Ty plastové čepičky na konci se normálně sundají a pod tím je ta hladká trubička a druhý konec na motoru je stejný.

Co myslíte? Nebo jiný lepší nápad jak to zflikovat?

Hadice k pal. filtru

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Už sem to taky párkrat řešil tak že sem ty originali uštíp přetáhl přez to cca 15cm benzinový hadičky nasunul na filtr a stah sponkou jak na filtru tak spoj originál plastová hadička kontra benzínová gumová hadička
Nevypadá to uplně elegantně ale funguje to

rorschach*
hodnocení

Díky. V pondělí koupím hadici a nasunu to co to půjde. Já si právě nebyl jistej jestli to udrží. Jinak se dávají na hadice takové vícestupňovité (nevím jak to nazvat) a tam je to ok.

Štve mě, že jsem to potentoval v sobotu v poledne a kde to koupit, že. Leda drahé Autokelly navíc mhd přes celé město a kus za město

rv*
hodnocení

0x

Já jsem objednával rychlospojky od Číňanů. Ale jsou různé průměry, tak není záruka, že to bude fungovat. A kvůli koronaviru je z Číny všechno ještě pomalejší, než obvykle. aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]