Nejste přihlášen/a.
Máte částku u garážového servisu živnostníka bez zaměstnanců s vlastním pozemkem na kraji vesnice nebo je to částka servisu se zaměstnanci s pravidelnou pracovní dobou někde u většího města?
Mám čásku skutečnou cenu za materiál a práci pětikilo na hodinu resp. ještě víc, protože komplet sada stojí necelých 7k viz odkaz. Jestli živnostník nebo zaměstnanec je mi celkem fuk, zajímá mě kvalita práce a co za to zaplatim.
Za práci 4k hrubý zisk mi přijde v pohodě. Když účtuje tvých nejmíň 15k, tak už na tom má zisk 8k a to mi nepřijde jako laciný servis, ale dost vejvar. Kdyby půlka šla pryč a dělal jednu spojku denně, tak to má za 20 dní 80k čistýho a 80k na provoz dílny.
Odkaz ode mě neni akce, ale normální cena co je furt = na slevy čekat nemusíš.
Servis tě pošle do háje, protože má dost zákazníků co daj 15 a jsou rádi že ušetřili desítku oproti autorizáku. Tak do háje pošleš je a najdeš si mechanika který umí a nerejžuje viz Ďábel... Nebo se to naučíš, pořídíš nářadí a uděláš to sám. Pak to stojí 7k a den práce, tj. oproti autorizáku ušetříš klidně 20k a oproti "levnýmu" servisu 8k - za to už pořídíš slušný nářadí i s celodenním kurzem od automechanika jak na to..
Nějak tu nezaznělo, že nebídková cena se může lišit podle toho, jestli necháte osadit dražší dvouhmotový setrvačník (který lépe tlumí kmity a hluk motoru a který tam patří) , nebo o cca 4 tisíce levnější jednohmotu (nedpopručuji, jedině by byl motor upraven na vyšší výkon, který dvouhmota neunese, nebo jste chtěl auto jen rok dva dojezdit). Já za dvouhmotu v neznačkovém, ale ne úplně garážovém servisu platil před pěti lety cca 13 tisíc.
A ještě bych dodal, že důležitější než cena je, kdo to dělá a jak to umí. Tedy jestli s ním už máte zkušenost, nebo aspoň dobré reference. Jít do servisu "jen tak" je loterie. Bohužel spousta servismenů je schopna zvrtat úpně triviální opravy. Já třeba v servisu chodím pouze za vybraným člověkem a chci aby to dělal on. Jednou jsem to porušil, řekl jsme si, že na výměně zadních bubnů není co zkazit a hořce jsem litoval.
I to moje byl komplet s dvouhmotou (Sachs tj. žádný šunt). Díly 7-8k = při ceně 18k je tam 10 za práci, což je "trošku dost" na to že to je na půl dne... Mmch. nejhorší kvalitu práce jsem potkal v autorizáku a levný to vůbec nebylo.
Ca 3k za práci je hodinovka 600 Kč a tam už očekávám kvalitní práci a ne lempla co to doj...e.. Dalších 7k navíc je už rejžování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.