Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena výměny spojky

Od: alteo odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, jaká je adekvátní cena za výměnu spojky včetně dvouhmoty + práce na motoru 1.9 TDI 66 kW ALH, převodovce EBJ?
V servisu mi udělali nabídku, která se mi zdá nelogicky vysoká. Chápu, že záleží na použitých dílech i ohodnocení práce mechanika, ale za kolik je reálně proveditelná "normální" výměna? Děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Od 15000 nahoru.
doplněno 05.03.20 14:55:

Máte částku u garážového servisu živnostníka bez zaměstnanců s vlastním pozemkem na kraji vesnice nebo je to částka servisu se zaměstnanci s pravidelnou pracovní dobou někde u většího města?

asd1

Materiál von Sachs ca 8k, práce 3k = rozumná cena 11k. Víc je rejžování...

autodily-cardo.cz/...

asd1

Mám čásku skutečnou cenu za materiál a práci pětikilo na hodinu resp. ještě víc, protože komplet sada stojí necelých 7k viz odkaz. Jestli živnostník nebo zaměstnanec je mi celkem fuk, zajímá mě kvalita práce a co za to zaplatim.

Za práci 4k hrubý zisk mi přijde v pohodě. Když účtuje tvých nejmíň 15k, tak už na tom má zisk 8k a to mi nepřijde jako laciný servis, ale dost vejvar. Kdyby půlka šla pryč a dělal jednu spojku denně, tak to má za 20 dní 80k čistýho a 80k na provoz dílny.

To máte jako sezónní práce. Servis s náklady jako podnájem, zaměstnanci, který to nedělá z lásky k lidem ale kvůli výdělku, ten si prostě cenu uvede i podle poptávky. Autorizak si řekne i 30tis. zajímala by mne ale ona přehnaná částka od tazatele.

hodnocení

0x
Hele nechaval sem dělat dceři 81kw tdi matroš na netu sachs byla akce 7500kč a mechanik si vzal 2000kč za praci
Takže osobně bych vic jak 12 nebyl ochotnej dát
asd1

Asi tak.. za 15-20k leda když by mi půjčili sekretářku po dobu opravy *smich*

Njn, ja budu se spojkou čekat na akci. Nebo řeknu servisu, že jeho cena spojky je proti ceně jiného než smluvního dodavatele ND vysoká, ať sleví. Co byste řekli vy takovému zákazníkovi?
asd1

Odkaz ode mě neni akce, ale normální cena co je furt = na slevy čekat nemusíš.

Servis tě pošle do háje, protože má dost zákazníků co daj 15 a jsou rádi že ušetřili desítku oproti autorizáku. Tak do háje pošleš je a najdeš si mechanika který umí a nerejžuje viz Ďábel... Nebo se to naučíš, pořídíš nářadí a uděláš to sám. Pak to stojí 7k a den práce, tj. oproti autorizáku ušetříš klidně 20k a oproti "levnýmu" servisu 8k - za to už pořídíš slušný nářadí i s celodenním kurzem od automechanika jak na to..

Skus juknout na autorozvody.cz
Nebo i tu sou zajimavy ceny
autodilyparts.cz/...

alteo
hodnocení

0x

Servis mi sice nedal částku na korunu přesně, ale odhad byl cca 18000. Děkuji za odpovědi, promyslím to.

hodnocení

0x

Nějak tu nezaznělo, že nebídková cena se může lišit podle toho, jestli necháte osadit dražší dvouhmotový setrvačník (který lépe tlumí kmity a hluk motoru a který tam patří) , nebo o cca 4 tisíce levnější jednohmotu (nedpopručuji, jedině by byl motor upraven na vyšší výkon, který dvouhmota neunese, nebo jste chtěl auto jen rok dva dojezdit). Já za dvouhmotu v neznačkovém, ale ne úplně garážovém servisu platil před pěti lety cca 13 tisíc.

doplněno 10.03.20 19:05:

A ještě bych dodal, že důležitější než cena je, kdo to dělá a jak to umí. Tedy jestli s ním už máte zkušenost, nebo aspoň dobré reference. Jít do servisu "jen tak" je loterie. Bohužel spousta servismenů je schopna zvrtat úpně triviální opravy. Já třeba v servisu chodím pouze za vybraným člověkem a chci aby to dělal on. Jednou jsem to porušil, řekl jsme si, že na výměně zadních bubnů není co zkazit a hořce jsem litoval.

Já dodávám to co píšu vejš byl komplet s dvouhmotou
asd1

I to moje byl komplet s dvouhmotou (Sachs tj. žádný šunt). Díly 7-8k = při ceně 18k je tam 10 za práci, což je "trošku dost" na to že to je na půl dne... Mmch. nejhorší kvalitu práce jsem potkal v autorizáku a levný to vůbec nebylo.

Ca 3k za práci je hodinovka 600 Kč a tam už očekávám kvalitní práci a ne lempla co to doj...e.. Dalších 7k navíc je už rejžování.

Však tím jsem nemyslel, že 20 k je zárukou kvality. *smich* Jen že raději dám kolik si řekne tomu, komu věřím, protože pak řešit reklamace, nebo léta jezdit s blbnoucí spojkou je na prd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]