Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízení vozidla s rakouskou SPZ v Rakousku

Od: zajda888® odpovědí: 6 změna:
Hezký den,
můžu jakožto Čech řídit na území Rakouska vozidlo s jejich SPZ-kou?
Ať už soukromé či napsané na firmu.
Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli není kradené, tak nevidím problém? Jezdil jsem po několika zemích v Evropě, s německou SPZkou a nikdy nebyl problém, papíry od auta jsem měl u sebe a i dvě pokuty mi dorazily k německé firmě.

hodnocení

Jasně že není kradené :)
Jen jsem si nebyl jist, zda není nějaký problém. Nebo jestli třeba nemusím mít nějakou extra pojistku.
Díky
asd1

Určitě sebou souhlas vlastníka. Jak to maj s pojistkou nevim, jsou země kde je pojištěný řidič, v ČR je pojištěné vozidlo...

Pozor na cesty do zahraničí. V Rakousku není Zelená karta běžným dokladem, kontrolu pojištění mají řešeno jinou metodou. Zelenou kartu používají pouze pro zahraniční cesty.

mak*
hodnocení

0x

Můžete, pouze musíte mít souhlas vlastníka. Ten musíte mít i když budete řídit auto s českou SPZ, ale auto nebude Vaše. Vzato důsledně byste ho měl mít i na Slovensku.

break
hodnocení

0x
Není s tím problém. Samozřejmě majitel o tom musí vědět, jen si dávej pozor v tom případě, že řídíš firemní vozidlo. Příklad. Ses na černo v Rakousku nebo podnikas na A1 a od firmy , pro kterou děláš, si půjčíš jejich auto. Pak se můžeš dostat do problému s úřady a to nechceš...i uražený zrcátko může být problém. Vlastní zkušenost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]