Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám golf 6 1.2 tsi 77kw benzín ,rok 2010 ,mám dotaz leju tam castrol 5-30 ll fullsynte. Dnes mi bylo řečeno ,at leju 5-40 ,že na 5-30ll se nicí napínak ,jen otazka ,jaký olej leje te a musi být full syntetika,štítek na kastle není? děkuji moc
Lijte tam všechno co vás napadne a je u toho napsáno VW 504 00.
Když by jste totiž znal pravdu o motorových olejích obecně, tak byste asi zašedivěl.
Ten nejdůležitější údaj o oleji totiž nikdo nenapíše a tak čtete bláboly, barevnou reklamu a marketingové lhaní za účelem co nejvyššího zisku.
Radši ten olej měňte dříve než po 30.000km. než spekulovat, kdo vám co poradil.
Můj tip je:
Mobil 1 ESP Formula 5W-30 nebo PENNASOL LONGLIFE III SAE 5W-30
Ta informace o ničení napínáku je docela nesmysl. Jinak pro váš motor je předepsán olej specifikace VW 504 00 pro Longlife interval výměny (30.000km) nebo VW 502 00 pro "Festintervall" (10.000km).
Označení 5W-30 apod označuje teplotní závislost viskozity daného oleje a u vašeho motoru je v podstatě jedno, zda použijete 5W-30 nebo 5W-40.
První větu odpovědi @bz neberte úplně vážně. Ovšem kdybyste znal motorové oleje jako odborník, divil byste se, co vše byste do vašeho motoru mohl nalít.
Vy používejte full syntetiku. Odborník by opět klidně v některých případech použil polosyntetiku bez následků. Osobně to tak dělám, ovšem ne u TSI motoru!
@bz: Souhlasím. Ovšem s výhradami.
Takže především: věta nebo souvětí je v dané souvislosti zbytečné chytání za slovíčka. Ale jako zastánce čistoty češtiny s tebou musím souhlasit.
Co se olejů týká, patrně sis pořádně nepřečetl, co jsem napsal. Že zrovna auto, se kterým jezdíš, má předepsaný longlife interval a tedy olej s VW specifikací 504 00 je sice pravda, ovšem zrovna tak tak můžeš lít olej s VW 502 00 specifikací, ovšem měnit po 10.000km. Nic se nestane.
Rozvodový řetěz a napínák je kapitola sama pro sebe a především se jedná o konstrukční chybu toho motoru, kterou snad v letech následujících VW napravil.
první věta je souvětí. opravdu všechno, kde je uvedena tato norma 504 00
Na firmě máme 1,2 TSI (z 2013) je tam uvedeno pouze VW 504 00 nic jiného / ŽÁDNÉ Feliciové oleje VW 502.00 tam kolego nevidím.
Ať si to nezničí
Ten nalínák se napíná tlakem oleje, proto je tolik poskákaných motorů. A řetízek na Vačce je slabší než měl můj pětikolečkový Favorit z 1984.
Jinak my už absolovovali pomali generálnku u 1,4 TSI z 2009
Už si nikdy VW nekoupíme. Stejně jako Mercedes. Naprostý šunt. Mohl bych psát romány, protože už jsme ve firmě zkusili všechno.
Velké kolo stojí 1,5 tis, vačkové 1 kolo na rozvody stojí tisícovku + řetěz + práce a výměna rozvodů na S500/W221 stála jak nová holá Fabia
VW 502 00 používáme do ojetých šuntů a kraxen a máš pravdu že 10.000 km je hranice jeho použitelnosti.
Já mám nalítano 175tis a rozvody jsem dělal na 60tis,pak se začla delat vodíci lista a vyměna na 120 a ted budu dělat radši na 180znova,lepší vyhodit peníze než motor v kelu a už nikdy tento motor nechci vidět
hrozný zvuku někdy vydavá to startovánía to nemluvím o vodní pumpě ..ktera začne po par chvilkách i když je nová ...pískat jak prase .-D
Ano, to doporučení je správné. Long-life oleje typu "Castrol 5W30" jsou většinou optimalizovány pro diesely s filtrem pevných částic. Pro benzínový motor je daleko lepší použít olej splňující VW 502.00, který má viskozitní třídu 5W40 a který NEMÁ specifikaci ACEA C1, C2, C3, C4 nebo C5. Zrovna Catrol ale takové oleje nevyrábí, budete se muset poohlédnout po jiné značce. Interval výměny je 1 rok nebo 15 000 km.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.