Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelená karta

Od: pepon odpovědí: 16 změna:

Zdravím. Dotaz, četl jsem, že při převodu vozidla na nového majitele na STK musí mít už nový majitel udělané pojištění? (zelenu kartu) Nestačí to moje, které ještě běží jako současného majitele? Dík

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ano při zápisu ZMĚNY musí být ZK, ale nemusí být nutně na jméno kupujcího i když to je ta lepší varianta!

pepon
hodnocení

Že je stará a že mi pak za týden končí je asi jedno?

Ano- v okamžiku zápisu je ještě platná.
pepon
hodnocení

Co když dám kupujácímu plnou moc na přepis a do smlouvy, že se zavazuje do 10 dnů auto přepsat na sebe? Je to pak k něčemu, když by nepřepsal? Nebo bych jako prodávající měl odpovědnost já?

pepone, jen to nedělejte, ale sám vozidlo přepište. nemáte právní páky na kupce tlačit, aby udělal přepis. Pak budete litovat.

Pepone-jen tak mimochodem,pokud budete věřit cizí,neznámé osobě,kterou při prodeji MV vidíte prvně a chcete ji udělit Vaši ověřenou PM,tak jste na tom velmi špatně! Nechci se nikoho dotknout, ale po mnoha špatných zkušenostech z médií,zde z poradny atd,je takový člověk blbec!

hodnocení

6x

Auto musí být pojištěné. Kýmkoliv. Konec :)

pepon
hodnocení

To vím taky, na to jsem se neptal. Ptal jsem se, jestli stačí moje platná zelená karta (ještě týden) nebo ji u převodu musí mít kupec svoji..

Ale baltik vám odpověděl velmi dobře...auto musí být pojištěné. Kýmkoliv....tedy i vámi; takže správnou odpověď jste dostal...a že byla jednoslovná, to bylo špatně?

hop®
hodnocení

6x

Ano stačí to Vaše. Stejně ho můžete zrušit až na základě podepsané kupní smlouvy nebo převedeného TP.

pepon
hodnocení

To jsem potřeboval slyšet, děkuji

xenofob
hodnocení

2x

lepšá je to odsuď

Zákon 56/2001 S., §6, odst.5 ( co se přikládá k žádosti o "přepis")

d) zelenou kartu vydanou podle zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla 5),

--------------------------------------------------------------------

No a v tom zákoně o pojištění odpovednosti je uvedeno, že pojstku může uzavřít i třetí osoba, tazatel slyšel špatně

hodnocení

0x

Při prodeji auta se ruší stávající pojistka. Nový majitel si zařídí novou. Proč byste vy odpovídal za auto, které už nebude vaše? To nemá logiku. Ani vás to nemusí zajímat. Navíc, bonusy budete potřebovat při pojištění případného dalšího vašeho auta.

pepon
hodnocení

Jste to nepochopili. To že musí být pojištěno je jasné. Já se ptám na to, když nový majitel ještě nebude mít novou svou pojistku, zda stačí u převodu moje, kterou po převodu odhlásím a on ať si pak dělá už co chce..

hodnocení

0x

Je to tak, jak napsal diesel.

Tady je odkaz na stránku ČKP, kde je to uvedeno:

ckp.cz/...

hodnocení

0x

Co musí být před přepisem splněno a jaké doklady jsou potřeba? odsud

Před samotnou návštěvou registru vozidel je potřeba splnit dvě náležitosti. V první řadě musí kupující uzavřít zákonné pojištění vozidla (povinné ručení). Za druhé musí dojít k prohlídce automobilu na stanici STK, kde se vyhotovuje protokol o evidenční kontrole vozidla. Na tuto prohlídku může s vozem odjet kdokoliv, není vázána na majitele, ale na konkrétní vůz.

Jaký je postup přepisu auta? odsud

Po podpisu kupní smlouvy následuje návštěva evidenční kontrol/.... Kupující si mezitím musí vyřídit zelenou kartu. Následuje společná návštěva registru vozidel, kde se provede přepis na nového majitele.

ALE Česká kancelář pojistitelů odsud

UKONČENÍ POVINNÉHO RUČENÍ

Obecně platí, že pokud již nejste vlastníkem vozidla, nemusíte k němu nadále platit povinné ručení. Povinné ručení však nezaniká automaticky prodejem vozidla, ale až oznámením změny vlastníka pojišťovně.

Registr požaduje při přepisu vozidla doložit platnou zelenou kartu. Zde doporučujeme, aby byla pojistná smlouva uzavřena již na nového vlastníka z kupní smlouvy.

Doplním...ale nemusí být na nového vlastníka, pouze "platná" ...

Stejně i Ministerstvo dopr/...

A taky Vyhláška č. 343/2/...Vyhláška o registraci vozidel

Takže při letmém nahlédnutí ke strýčkovi se dozvíme špatné informace...viz dva první odkazy, které strýček nabídne jako prioritní...

Takže se přidám k odpovědím výše...ANO, STAČÍ PLATNÉ POJIŠTĚNÍ...ale je třeba hledat informace v mnohem více zdrojích..

lopezz-i...byl jste rychlejší *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]