Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy na rozvody

Od: standa666 odpovědí: 6 změna:
Zdravim.
Mam dotaz kdy se mění rozvody na fabii 1.4.mpi.63kw.r.v 2011.
Mam už najeto 131 240km
Chystam se na to v srpnu.i s olejem.
Vydrží to nebo se mam objednat co nejdříve.
Vsude ctu že se měni při 90.000km
Někdo mi řikal že u tohoto typu a r.v. se mění až při 125.000 nebo 10.let.
Dik za odpoveď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

2x

Za mně vyměnit co nejdříve, za 9 let už bude pryž zpuchřelá. Koncern VW se chová hodně alibisticky a oficiální výměnný interval rozvodů nestanovuje, pouze tzv. kontroly. Proto každý říká něco jiného. S rozvody rovnou nechtě vyměnit i vodní pumpu, dříve nebo později by začla téct.

ondraseek*
hodnocení

0x

v autodatech pisou kazdych 90t nebo po 48mesicich primo na tento motor

tycoon*

To nejsou údaje od výrobce auta (VW/Škoda), ale jde pravděpodobně o doporučení výrobců rozvodových řemenů a/nebo kladek. Ale ano, určitě je lepší se řídit tím doporučením, než spoléhat na alibismus VW/Škody. Třeba já mám u svého motoru 1.4 TSI předepsáno k rozvodovému řemenu toto: kontrola po ujetí 240 000 km a pak každých 30 000 km. A bez časového údaje, takže pokud někdo najede 10 000 km ročně, autorizovaný servis provede první kontrolu řemenu za 24 let.

hodnocení

0x
No ja bych nevahal a nejhúř ve 100000km to vyměnil
Věřit že vydrží víc je hezký ale když ne kdo má pak platit tu opravu destrukce motoru *smich*

standa666
hodnocení

Děkuji za odpověďi.nakonec jsem se objednal na konec března.a budu mit klid.

kimbert*
hodnocení

0x

Mám stejný motor ve fabii a v servisní knížce je napsáno při 90tkm kontrola pak další po 30tkm a v dalším odstavci výměna po 120 tkm..jinak já když jsem loni měnil rozvodák tak mi mechanik řekl ,že životnost řemenu je 10 let max při malém nájezdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rozvody v aute

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]