Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si auto, bylo na mě psané v polopřevodu a trochu sem s nim naboural, kdbych ho chtěl opravit tak do něj vrazim takových peněz, že bych za ty peníze mohl mít o dost lepší auto... chtěl bych si to auto nechat a prodat nějaké díly, které jsou v pořádku. Mohu auto nějak odhlásit a nechat si ho? Slyšel jsem že se musí nechat ekologicky zlikvidovat a pak se dá odhlásit, šlo by to i jinak? ještě sem slyšel že bych ho mohl dát do depozitu, ale to bych ho na sebe nejdřív musel přepsat a neplní to žádné euro, takže se mi nechce platit 10tis eko dan...
Franto, doporučuji doregistrovat za 800Kč a zárověň vyřadit bez ekoligické likvidace, na zánik využití vozidla.
NESMÍTE vyřadit vozidlo na náhradní díly.
Eko daň neplatíte.
a když ho vyřadim bez tý ekologcké likvidace tak to znamená co? to jenom odevzdám doklady k autu, spzky, a auto mi zůstane ale nebudu s nim moct na silnici? a za to už se nic neplatí?
Franto, vyplníte formulář, předložíte OP, techničák, značky. Vše zkontrolují, zapíšou do techničáku vyřazení z evidence, vrátí Vám techničák a hotovo. Samozřejmě od této chvíle to nebude vozidlo, ale cosi, třeba psí bouda, kurník, prolejzačka...výzkumná stanice...
1.) Nezapomínejte, že ještě je nutný protokol o evidenční kontrole a platná pojistka, auto by mělo mít platnou technickou prohlídku. Auo se pak doregistruje na doyčtného co je uveden v polopřevodu po zapacení ekologické daně + správního poplatku 800,-, pak ve 2. kroku lze řešit trvalé vyřazení auta.
2.) Na základě dokladu o ekolikvidaci lze auto doregistrovat bez pojistky a bez protokolů jen za 800,- Kč.
nu, chápu Vás dobře:
vyřazení vozidla:
a) s dokladem o ekolikvidaci bez pojistky a evidenčky
b) zánik využití s pojistkou a evidenčkou?
ale proč, podle čeho, to téměř nejde, vracíme se k tomu co bylo dříve slepice nebo vejce.
prosím, doložte mi Vaše tvrzení přislušným § kde si toto přečtu.
Věřím, pane nu, že mě neodbydete sdělením, "to si najděte sám" , ale zachováte se slušněji jak Váš bratr. (zdravím ho)
Děkuji a přeji krásný čtvrtek, pátek a celý víken
1.) Zánik účelu využití vozidla neznamená fyzický zánik, vozidlo dál existuje...proto evidenčka, jednznačně podle zákona č.56/2001Sb., podmínkou registrace vozidla je předložení protokolu o evidenční kontrole
2.) Ekologická likvidace znamená fyzický zánik vozidla, vozidlo ekologicky zlikvidované již nelze přistavit na STK k provedení evidenční kontroly, a protože nelze vyřadit z registru vozidlo, které je v polopřevodu a není registrováno na nového vlastníka podle zákona, musí se před vyřazením z registru do registru někdo přihlásit jako vlastník.
Ztotožnění vozidla provede úředník na základě dokladu o převzetí autovraku,který pokud je zpracován dle přílohy vyhlášky nyvazující na záom o odpadech, obsahuje všechny potřebné identifikační znaky nutné ke ztotožněn uvedeného auta.
Tento postup vychází z metodického pokynu ministerstva dopravy, které má snahu sjednotit postup úřadů v situacích, kdy by bylo postavení žadatele podle platného zákona neřešitelné. Pokud je totiž zákonem stanoveno, že žadatel o registraci musí předložit protokol o evidenční kontrole, v případě neexistence vozidla by toho nebyl nikdy schopen. Souvisí to i s dalším léta přetrvávajícím problémem, že vlastníci na sebe auta neregistrují, jezdí léta s auty v tzv. "polopřevodu", a pak často až po 5-10 letech, kdy už auta nemají, řeší na úřadu co s tím...
Uložení do depozitu už nejde použít. Jelikož těchto případů nehorázně přibývalo, byl zaveden systém, že v depozitu lze mít RZ pouze jeden rok, poté se dá požádat o prodloužení o dalších 6 měsíců a potom už to nejde. Jedině snad zase přihlásit, zaplatit nějakou tu pojistku a pak repete.
Osobně jsem potkal člověka, co "měl" auto s číslama v depozitu a odmítli mu prodloužení po 18 měsících. To měl je v uvozovkách proto, že auto už ve skutečnosti dávno neexistovalo a on jej musel najednou přihlásit a provozovat. Takže jediné, co měl, byl hodně velký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.