Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení vozidla z evidence

Od: frantaaaa odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si auto, bylo na mě psané v polopřevodu a trochu sem s nim naboural, kdbych ho chtěl opravit tak do něj vrazim takových peněz, že bych za ty peníze mohl mít o dost lepší auto... chtěl bych si to auto nechat a prodat nějaké díly, které jsou v pořádku. Mohu auto nějak odhlásit a nechat si ho? Slyšel jsem že se musí nechat ekologicky zlikvidovat a pak se dá odhlásit, šlo by to i jinak? ještě sem slyšel že bych ho mohl dát do depozitu, ale to bych ho na sebe nejdřív musel přepsat a neplní to žádné euro, takže se mi nechce platit 10tis eko dan...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Franto, doporučuji doregistrovat za 800Kč a zárověň vyřadit bez ekoligické likvidace, na zánik využití vozidla.

NESMÍTE vyřadit vozidlo na náhradní díly.

Eko daň neplatíte.

frantaaaa
hodnocení

a když ho vyřadim bez tý ekologcké likvidace tak to znamená co? to jenom odevzdám doklady k autu, spzky, a auto mi zůstane ale nebudu s nim moct na silnici? a za to už se nic neplatí?

Franto, vyplníte formulář, předložíte OP, techničák, značky. Vše zkontrolují, zapíšou do techničáku vyřazení z evidence, vrátí Vám techničák a hotovo. Samozřejmě od této chvíle to nebude vozidlo, ale cosi, třeba psí bouda, kurník, prolejzačka...výzkumná stanice...

nu*

1.) Nezapomínejte, že ještě je nutný protokol o evidenční kontrole a platná pojistka, auto by mělo mít platnou technickou prohlídku. Auo se pak doregistruje na doyčtného co je uveden v polopřevodu po zapacení ekologické daně + správního poplatku 800,-, pak ve 2. kroku lze řešit trvalé vyřazení auta.

2.) Na základě dokladu o ekolikvidaci lze auto doregistrovat bez pojistky a bez protokolů jen za 800,- Kč.

nu, chápu Vás dobře:

vyřazení vozidla:

a) s dokladem o ekolikvidaci bez pojistky a evidenčky

b) zánik využití s pojistkou a evidenčkou?

ale proč, podle čeho, to téměř nejde, vracíme se k tomu co bylo dříve slepice nebo vejce.

prosím, doložte mi Vaše tvrzení přislušným § kde si toto přečtu.

Věřím, pane nu, že mě neodbydete sdělením, "to si najděte sám" , ale zachováte se slušněji jak Váš bratr. (zdravím ho)

Děkuji a přeji krásný čtvrtek, pátek a celý víken

nu*

1.) Zánik účelu využití vozidla neznamená fyzický zánik, vozidlo dál existuje...proto evidenčka, jednznačně podle zákona č.56/2001Sb., podmínkou registrace vozidla je předložení protokolu o evidenční kontrole

2.) Ekologická likvidace znamená fyzický zánik vozidla, vozidlo ekologicky zlikvidované již nelze přistavit na STK k provedení evidenční kontroly, a protože nelze vyřadit z registru vozidlo, které je v polopřevodu a není registrováno na nového vlastníka podle zákona, musí se před vyřazením z registru do registru někdo přihlásit jako vlastník.

Ztotožnění vozidla provede úředník na základě dokladu o převzetí autovraku,který pokud je zpracován dle přílohy vyhlášky nyvazující na záom o odpadech, obsahuje všechny potřebné identifikační znaky nutné ke ztotožněn uvedeného auta.

Tento postup vychází z metodického pokynu ministerstva dopravy, které má snahu sjednotit postup úřadů v situacích, kdy by bylo postavení žadatele podle platného zákona neřešitelné. Pokud je totiž zákonem stanoveno, že žadatel o registraci musí předložit protokol o evidenční kontrole, v případě neexistence vozidla by toho nebyl nikdy schopen. Souvisí to i s dalším léta přetrvávajícím problémem, že vlastníci na sebe auta neregistrují, jezdí léta s auty v tzv. "polopřevodu", a pak často až po 5-10 letech, kdy už auta nemají, řeší na úřadu co s tím...

nu:

1) je to zánik vozidla fyzicky

2) je to zánik vozidla fyzicky

frantaaaa
hodnocení

takže když je to auto v polopřevodu, tak ho nechám ekologicky zlikvidovat, a potom zajdu na úřad, tam ho na sebe přepíšu a rovnou ho i zruším, budu teda platit jenom těch 800 za přepis nebo musím zaplatit i ekodan?

franto, jen 800Kč.bez ekodaně, páč to by poplatek ztrácel smysl.

freedale*
hodnocení

0x

Uložení do depozitu už nejde použít. Jelikož těchto případů nehorázně přibývalo, byl zaveden systém, že v depozitu lze mít RZ pouze jeden rok, poté se dá požádat o prodloužení o dalších 6 měsíců a potom už to nejde. Jedině snad zase přihlásit, zaplatit nějakou tu pojistku a pak repete.

Osobně jsem potkal člověka, co "měl" auto s číslama v depozitu a odmítli mu prodloužení po 18 měsících. To měl je v uvozovkách proto, že auto už ve skutečnosti dávno neexistovalo a on jej musel najednou přihlásit a provozovat. Takže jediné, co měl, byl hodně velký problém.

fredale,

ale toto je špatná rada. Co se pak stalo, když mu odmítli prodloužit depozit?

Musel vyjet na ulici? Nemůže provozovat něco co nemá, asi máte špatné informace Proč prodlužovat, uložím a o nic se nestarám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]