Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První den v autoškole

Od: adamcz* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, dnes na večer mám dohodnutou první jízdu (první hodinu) a chci se zeptat, na co se mám připravit? :)
Co bude následovat? Ihned pojedeme do města nebo nějaká teorie (co je tohle, tamto, ATD..)
Díky! :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na odpovědi jsme krátcí. Záleží na instrukorovi, ten ví nejlépe, jak začít a jak pokračovat.

hodnocení

1x

Pokud je daný instruktor rozumný, tak by měl nejdřív popsat ovládání vozidla (řazení, ovládání blinkru, světel atd.) a

nechat Vás "trénovat" rozjezdy a couvání někde na parkovišti a následně jet po málo "frekventovaných" silnicích, a ne hned co centra města.

"Pasivně trénovat" lze i tak, že si v autobuse (pokud možno tak v MHD) někdo sedne na přední sedadlo a sleduje provoz, jako by řidil, tedy uvědomuje si, kdo má kdy přednost, dopravní značky atd. Pokud má někdo dost preněz, tak je i možnost domluvit se s někým znnámým a jet nějam na parkoviště, kde je dost místa a tam si vyzkoušet rozjezdy atd. Dá se půjčit i auto v půjčovně (možná i stejný typ vozidla, jaký používá daná autoškola).

vilik*
hodnocení

1x
Na první jízdě zřejmě pojedete někam na plochu, v nejhorším případě na parkoviště supermarketu, a budete se učit ovládání vozu. Takže rozjet, zastavit, zabočit.
Pochybuju, že by některý instruktor byl takový střelec, že by s čerstvým žákem vyjel hned do reálného provozu.
Vezměte si maximálně doklady, možná i pití a svačinu.

Budu ironický: Parkoviště Kauflandu ve středu dopoledne při dnešním šílenství po zásobách potravin je ideální místo k učení základního ovládání vozu*haha*

vilik*
Budu za někoho, kdo dovede chápat psaný text. Takže, dnes večer mám dohodnutou...
Některé supermarkety mohou mít i dnes večer poněkud volněji, zvláště ty s naddimenzovanou odstavnou plochou. Nebo ty větší obchody, které mají třeba pouze do 17. nebo 18. hodiny večerní.
Nehledě na to, že při dnešní hysterii bude vyprodáno už ve dvě odpoledne a pak bude parkoviště jenom jejich.
Ale rozumím vám, chcete být pouze vtipný, pane Satame.

Vilíku, já nic nechci, já pouze konstatuji fakta.

Ukaž mi instruktora, který bude chtít se žákem od 0:00 do 03:00 kroužit po (snad) prázdém parkovišti supermarketu.

A toho pána si odpust, pokud mě nechceš nas..t. Nedávno jsem tu o tom něco psal a nechtěl, abych tě oslovoval "vo,e Vilíku"*nene*

vilik*
Vzhledem k tomu, že v blízkém městě funguje léta zavedená autoškola a instruktor na první jízdě vytáhne i ty kužely, vím, že praxe s plochou nebo přinejhorším s parkovištěm, pokud je žák z některého vzdálenějšího mista, funguje. U nás skutečně najdu i obchody, kde takto cvičit odpoledne a k večeru lze. Asi bych se bál zaplatit v nynější době skoro 9 tisíc někomu, kdo takto koncipovanou lekci vynechá.
A vím to proto, protože jsem do té autoškoly chodil kdysi já, později moje žena, nyní mé děti.
Nas.at nikoho nehodlám, pane inženýre.

Pokud nechceš nikoho nas.at, tak si laskavě odpusť nejen toho pána, ale i inženýra. Vcelku nic jiného mi na tobě nevadí*cert*

Takže to beru jen jako provokaci!

vilik*
Nevím, proč bych vás měl dehonestovat upřením získaného titulu nebo použitím malého počátečního písmene v přezdívce.
Přeci komu čest, tomu čest.

Proč? Protože si to nepřeji! Stačí?

vilik*
Já bych si přál jednorožce.
To je nějaká nová hra na svěřování?
alteo
satam / Satam / @satam se asi trochu zbláznil, sice mi jeho žádost neunikla, ale že to bude doopravdy vyžadovat... No nic, jeho věc...
Pro tazatele, záleží, jaké znalosti máš. Jestli neumíš nic, budete trénovat rozjezd, řazení a tak. Jestli už víš, tak nejspíš krátká projížďka po málo frekventovaných silničkách.

hodnocení

1x
Dnes je to zvláštni žaci neuměj značky neuměj křižovatky neuměj nic a šup snima za volant nák mi to hlava nebere
Mam obě dcery v autoškole a když to vidim jen se divim
Ja byl v autoškole 5krat - M,A,B,CD,E ale dokud sem neuměl teorii tak nás k volantu nepustili
A to u kurzu M,A,B, když sem přišel na jízdu musel sem nejdřív udělat test když sem ho neudělal nejel sem
Co vas čeká no posadite se do vozu instruktor vas vytahne na velký parkoviště či opuštěnou okresku
Vysvetli vam co kde v aute je jak se to ovládá
Pak si zkusíte rozjezdy a možná proběhne i náká ta jízda

schimpy
hodnocení

0x
No já jsem měl první den a zároveň hned svou první jízdu z obce, přes město a přes další obce domů. Ale taky proto, že instruktor byl můj, respektive dobrý známý mojí maminky a věděl, že všichni tři sourozenci, včetně tatínka to "máme v genech", tak mě nechal. Tenkrát to byla Škoda Fabia 1.2 HTP. Teorii jsem měl myslím až po čtyřech nebo pěti jízdách. Záleží na instruktorovi, tvých schopnostech. Každý to dělá jinak, nejde to asi říct obecně :)

lee*
hodnocení

0x
Tak ja do autoskoly chodila 2x.
1) byla jsem uplne neznala, nikdy jsem neridila ani na polnacce. Jeli jsme na takovou plochu za mestem, kde jsem si zkusila radi 1-2-3, nacvik rozjezdu, jak moc je treba tocit volantem. To cele asi 20min. Pak jsme jeli do provozu. Vezla jsem se domu a mela to pres cele mesto. Ale bylo to o vikendu, mensi provoz, malo funkcnich semaforu a krom 2 kruhacu porad po hlavni. Bylo to v pohode, protoze instruktor byl zkuseny, kdyz citil chybnou praci se spojkou/plynem tak pouzil sve pedaly, kdyz bylo treba sahnul do volantu. Kurz jsem ze zdravotnich duvodu nedodelala a sla jsem znovu po 2 letech do jine AS
2) poprve opet na prazdnem parkovisti u byvaleho obchodaku. Rekla jsem mu, ze uz trochu zkusenost mam, procviceni rozjizdeni, razeni a hned jsme jeli na okresku za mesto - nacvik drzeni se na vozovce, tak akorat od kraje, obcas navedeni na nejakou vedlejsi, nacvik rozjezdu, rychlost max tech 50, razeni 3-4.
Takhle na zacatku je clovek dost vykuleny, ma co delat sledovat vozovku, drzet se ve tam kde ma byt, jeste neni treba hlidat znacky atp. instruktor vse rika, jde proste o to naucit se vuz ovladat. Jak moc brzdit, tocit volantem atp.
Jinak do dalsich lekci doporucuji nevyhybat se jizdam v neprizni pocasi a domluvit si i treba vecerni jizdu. Je dobre si zkusit jet za deste, vyzkouset si zapinani steracu, prepinani dalkovych svetel. Take si myslim, ze by se melo jet na dalnici. Ja v AS nebyla, hned po kurzu jsem zacla hodne jezdit a kdyz jsem mela jet na dalnici doslo mi, zejsem nikdy jeste nejela vic nez 70-80 a myslim ze je dobre si to zkusit. Vubec najet, sjet, prejet z pruhu do pruhu..
Tak at Vam to jde a hodne stesti na silnicich!

margot*
hodnocení

0x
Dodělala jsem autoškolu před nedavnem. Minimálně měsíc a půl jsme chodili na teorii,až potom nás pustili do auta.
Co se týká trasy,to záleželo jaký instruktor s vámi jel. Někdo byl ,,jen,, na parkovišti,já jsem třeba hned šla do provozu. Na malou silnici za městem...

sef
hodnocení

0x

Hlavně se nenechej rozhodit, bude-li učitel na tebe nepříjemný. Dal si jim dost peněz, aby si se jezdit naučil a ne aby učitel jezdil po tobě.

hodnocení

0x

Prčvní kurz,tehdy AM jsem dělal v devítce-jeden z učitelů byl i učitel v AŠ, -první posed na písta byl když jsme všechny paragrafy uměli-tehdy vyhlášku č.100/75 sb - a asi jen měsíc před koncem jsme si prvně sedli na písta.ŘP až s vysvědčením -tedy ti,co do června dosáhli 15.

Když jsme s manželkou dělali B někdy po roce 90, tak hned první jízda vedla v provozu ze dvora AŠ na velké prázdné parkoviště cca 2,5km -rozjíždění brzdění. Docela mne to překvapilo-počítal jsem -trenažér-cvičiště - provoz.Samozřejmě,technická byla jako první-tj seznámení s autek,kde co je atd.

Já neměl problém (dlouholeté ježdění na moto ,byť jen pionýr a taky několik desítek možná i stovek km s vejtřeskou, MT-55 a OT 62, posléze i pár jízd s T-813 a 815 + k tomu asi deset kurzů VŘK jako velitel kdy jsem se vždy vozil s jedním instruktorem ve vozovce-tahači, ale testoval jsem si pro vlastní potřebu s nima)takže paragrafy,značky-teorii jsem docela znal, jediný problém jsem měl s prvním rozjezdem ve fáčku-po zkušenostech s danou technikou jsem mu pořádně naložil-rozjezd s kvičrním gum.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma řazení v autě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]