Zdravím! Mám služební auto i k soukromému užití, ale ne vždy se mi hodí - má GPS a mně se nelíbí, že můžou v práci vědět o každém mém kroku. Nemám k tomu žádný vážný důvod, jen mi to "vadí". Navíc s autem smím do zahraničí jen do Německa, takže třeba na dovolenou ne. Zvažuji, že si koupím vlastní. Ojeté. Nenapadá mě ale co. Ráda bych něco menšího, do nákupáku, parkování ve městě.. Ale zase ne citigo. Ideál je tak velikost golfu. Mám problém s tím, ze mi vyhovují malá auta, ale chci trochu vybavu a ať to trochu jede. Většina malých aut "pro ženskou" jsou podle mě předražené krámy co nejedou, vevnitř nejlevnější plast, žádná výbava. Líbí se mi auta trochu designově zajímavá. Prostě bych chtěla něco pro radost. Budu jezdit sama nebo ve dvou. Nemusí to být žádný sporťák, ale zas ať to trochu jede. 2x ročně nějaké zahraničí ale žádné lyže, stany, spacáky. Nepotřebuji tedy velký kufr. Cena by se mi líbila tak do 180tis s tím, že najeto tak do 130tis. Napadne vás něco? Moc se mi líbí Suzuki Swift sport. Myslím, ze by splňoval tu podmínku malé a rychlé. Golf 1.4tsi se mi nepodaří sehnat za tyto peníze, líbí se mi treba i New beetle, ale tam jsme s penězi úplně jinde. Určitě nechci Fabii. Díky za jakýkoliv tip
Za mě doporučuji Honda Civic 8g benzín Nezničitelný výkonný motor.Mám ji 3 roky bez závad ,nerezne.Pročtete si o ní recenze.
molly
Hubertte, moc dekuju za tip. Na civica jsem uplne zapomnela, pritom jsem sveho casu milovala ty trojuhelnikove koncovky na zadku Zrovna ten na fotkach je fakt fesak. Presne neco takoveho hledam - jine, zvlastni
"New Beetle" je paradoxně ten starší, ten seženete za pár desítek tisíc, asi myslíte ten novější "Beetle"
molly
@mikihans Ano, mluvim o tom novejsim. Mne by se libi i ten predchudce, ale vsechny maji strasne moc najeto a prece jen uz jsou to auta dost stara, bojim se, ze se to bude sypat. Treba jen kravinky, ale ja nemam nikoho, kdo se v tom postoura, musim se vsim do servisu
alteo
Jestli se líbí (New) Beetle, každé jiné auto bude jenom kompromis. Jsou to docela spolehlivá auta, která od většiny majitelů dostávala nadstandardní péči. Samozřejmě je třeba vybírat pečlivě, hezký kousek se většinou neobjeví hned. S rozpočtem do 180 tisíc to může být jeden z mladších New Beetle (roky výroby 2009-2011) nebo jeden z prvních Beetle.
Já bych se podíval třeba po Mini Cooper. V létě jsme vybírali pro přítelkyni, je to velmi pěkné autíčko, stylové, neokoukané, uvnitř dostatečně prostorné pro posádku vepředu, vzadu bohužel moc ne a kufr maličký, po sklopení sedaček dostatečný. Jízdní vlastnosti jsou skvělé, motor 1.6 88kw je velmi svižný. Pořídili jsme ročník 2009 za 180 000,- ve velice pěkném stavu, pouze se řešil olej ve válcích, na vině byl separátor oleje a výhledově čekají přední ložiska. Je třeba vybírat celkem opatrně, motory trpí na karbon a rozvody, takže ideálně s sebou kdo tomu trochu hoví.
molly
@nox Cooper je dalsi z tech, co mam v hledacku Je to proste stylovka. Jednou me kdosi strasil, ze jsou to desne poruchova auta, tak muj zajem lehce opadl. Ale na design je TOP. Mne se libil treba i PT cruiser, ale to uz jsou dneska hajtry stary
Jé, to jste mi udělala radost svým dotazem - řeším něco podobného. Mně se zase líbí Polo, vždycky si je obhlížím, když někdo parkuje před barákem. Swift je prý super, kamarád měl půjčenou na dovolené (Austrálie) a paráda. Ještě co připadá do úvahy - známí mají Fiestu - ta je malá a celkem jede.
Za sebe mohu doporučit Chevrolet Cruze. Dají se sehnat mladý auta s nízkým nájezdem za fajn cenu. Mám ho přes rok, rv 2013 najeto 50k dobrá výbava, 1,8 má 140 koní, jezdí svižně, dobře vypadá. Absolutně žádný problém. Výhoda je, že motor je atmosféra, tak zase míň věcí na poruchu. Příkládám odkaz. Je to pouze ilustrační, každému aaa nevoní. sauto.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.