Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka na palubce. Co to je?

Od: michal* odpovědí: 8 změna:
Ahoj,mám problém vůbec nemohu dohledat co to je za kontrolou.Mam Renault Master r.v.1999, 2,8dti.sviti oranžové pri jízdě někdy je zahrnuta někdy se zas rozsvítí.Nekdo mi tvrdil,že je málo motorového oleje.ale toho je naopak o něco víc nad max.risku.kapaliny ostatní jsou doplněné.Kontrolka vypadá jako "sprcha"tu v autě nemám.)
Kontrolka na palubce. Co to je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to prý stav oleje, nízký.

Osobně mi to spíš připomíná nízký stav hladiny chladící kapaliny.

doplněno 25.02.20 10:37:

To že je v autu oleje dost neznamená, že kontrolka nemůže vesele svítit. Nedávno jsem měnil právě senzor hladiny oleje...

Kontrolka na palubce. Co to je? #2

mnbv
hodnocení

3x

Pises, ze mas olej nad kontrolni carou. K tomu ti muzu rict, ze to je velice spatne, protoze vznika v motoru pretlak, a ten (v podobe olejove pary) je nahore nasavan, a jde (nekdy jeste pres vzduchovy filtr) do spalovani, a skodi - a normalne by clovek myslel ze katalyzatoru, ale ne tomu ne tolik jako v prvni rade lambda-sonde (ty druhy, ta stoji asi 4000,-), a pak se hlasi kontrolka motoru. V servisu ti po napojeni Laptpu pod pristrojovkou behem par minut reknou, ze se jedna o nedostatecne cisteni emisi (ale blizsiho jeste nic nevi), a musi potom dale hledat (cili napojit na diagnostiku emisi) nez zjisti konkretni vadu - spatnou funkci jedne lambdy.

michal*
hodnocení

Díky.nevite jaký olej patří do Mastera t35?
Minulý majitel mi napsal,že tam dával 10w-40.toť vše.Koupil jsem Petronas Syntium 800EU 10w-40.syntetická.Muze byt?

rozhoduje ACEA a API.

vizkozita je vedlejší.

hodnocení

2x

Mně to přijde jako nádoba (vana), měrka (oleje), rysky a pod nimi hladina. Tedy za mě taky nízká hladina oleje :) Pravděpodobně ji tehdy chtěli odlišit od klasické "olejničky", která je červená (že by byl tehdy problém udělat vícebarevnou kontrolku?) a v červené barvě signalizuje nízký tlak oleje. U nových aut bývá kontrolka nízké hladiny oleje stejná, ale v oranžové barvě.

asd1
hodnocení

0x

Hladina asi oleje.. Kromě hladiny to může být i vadné čidlo/ kabeláž. Detaily neznám.. Olej nad rysku je taky špatně, obzvlášť pokud je "dolitý" naftou...

hodnocení

0x

Já teda nic podobného v autě nemám, ale vypadá to na kontrolku stavu oleje. Ono to může signalizovat nejen málo oleje, ale taky moc oleje. K tomu jste se i přiznal. To totiž taky motoru zrovna dobře nedělá.

hodnocení

0x

Opel Astra,Vectra tento symbol používá k hladině chladící kapaliny. Je to nádobka s kapalinou a teploměrem.

Olej je většinou žlutá olejnička a pod ním hladina (to signalizuje stav). Bez hladiny červená olejnička je tlak (tak to má zase VW).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]