Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je toto na parkovišti možné?

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

V našem městě kde je obchodního centra parkoviště - tak ten pozemek je majetkem města.

V jeden den když jsem přijel a zastavil u jednoho sloupu veřejného osvetlení, tak na sloupu nic nebylo.

Druhý den když jsem šel k autu, abych odnesl zbytek věcí které jsem první den nepobral, tak na sloupu bylo, že další den budou vyměňovat na nich osvětlení a potřebují okolo nich uvolnit místa.

Ze záznamy z kamery jsem zjistil, že tam v době příjezdu nic nebylo.

To si tam můžou dát oznámení, že už další den to budou dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak především "nějaká cedule" na sloupu veřejného osvětlení mě nezajímá. Uvolnění místa je třeba vyžadovat pomocí dopravního značení a s dostatečným, obvykle týdenním předstihem. Přitom pokud se jedná o veřejnou komunikaci, je úplně jedno, kdo je jejím vlastníkem.

Pochopil bych ještě, kdyby na ceduli byla výrazně a zřetelně uvedená žádost o uvolnění prostoru (ne oznámení, natož příkaz) s jasným oznámením důvodu, např havárie VO a podobně. Pak by bylo na dobré vůli tam parkujících řidičů zda té žádosti vyhoví.

doplněno 24.02.20 13:59:

@ferax: Z hlediska ochrany svého auta máš pravdu a asi bych se zachoval nakonec stejně;)

satame souhlasím, ale já bych raději odjel a neriskoval poškození auta nějakým pitomcem, který na lampu poleze.

dopravak
23.02.20 18:21
hodnocení

0x

Ano

hodnocení

0x
Proč by nemohli?
Když to je parkoviště u obchodního centra, tak to asi není na nějaký dlouhodobý parkování.
Nakonec, když jdu k autu a je tam takováto cedule, je velký problém auto přeparkovat o kus dál?

Proč by to nemohlo být na dlouhodobé parkování? Pokud není dodatkovou tabulkou určeno jinak, můžu tam parkovat třeba půl roku. A nikdo neřeší, že je problém přeparkovat, ale že se objeví cedule den dopředu. Třeba u blokového čištění se pokud vím musí umístit zákazy stání s nějakým určitým předstihem, jestli je to minimálně týden nebo dva, to nevím.

hodnocení

Není problém přeparkovat, ale pokud je tam místo.

A jak jsem psal, tak ten pozemek není majetkem obchodního centra ale města.

A městu je to jedno, jestli tam někdo parkuje hodinu nebo měsíc.

A zajímalo by mě kolik procent řidičů chodí k autu denně. Asi jen ti co s ním denně jezdí.

A počet vozidel stoupá více než je počet parkovacích míst a tak se parkuje všude tam kde je to možné.

Parkujte na svém a nebudete muset řešit cedule. Žádný zákon městu nenařizuje, aby pro každého auto ve městě vybudovalo parkovací místo. Pokud nelze v daném městě zaparkovat legálně jinde, parkujte třeba v sousedním městě nebo v sousedním kraji.

hodnocení

0x

No řekněme že to není úplně fér a že by to tedy mohli ohlásit s předstihem, ale žádný předpis to neporušuje.

Taky neznáte důvod, proč je to tak narychlo. Na osvětlení se třeba mohla objevit závada, vyžadující neodkladný zásah. Nebo se té firmě podařilo narychlo sehnat potřebnou mechanizaci právě jen na onen termín. A nebo něco úplně jiného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]