Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce!
Nikde nemohu najít relavantní odpověd na otázku v čem zásadním se liší motor TSI od TSI BMT (Bluemotion) u VW. Prošmejdil jsem celý google, youtube, facebook a VW fora, ale nic. Je mi jasné, že bluemotion je dodatek, kdy je auto více zatíženo na spotřebu, respektive na to, aby jezdilo za levno a je srovnáváno se spotřebou TDI. Ale nikde nemohu najít nějakou srovnávací tabulku, test, hodnotu, zkušenost, recenzi, kde by porovnávali rozdíl mezi klasikým motorem a motorem s BMT. Například ve výkonu. Jestli jsou tam jinak zpřevodované stupně nebo jinak lazená jednotka. Vždycky jen stejné cancy. "Jezdí super, levně, spolehlivé". Zároveň by mě zajímalo jestli TSI BMT už má od roku 2017 automaticky ACT (vypínání válců) nebo je to až od určitého modelového roku případně za příplatek. Jediný co vím, že rozdíl mezi 1,4TSI a 1,5TSI je v nalazení jednotky, kdy stará 1,4TSI má výkon laděný víc odspodu v rozmezí otáček 1500-3500 a 1,5TSI má až někde 2500-4500. Ale jaký je rozdíl mezi 1,4TSI a 1,4TSI BMT to fakt nikde nezjistím. Má někdo nějakou zkušenost? Díky
Motor se nemusí lišit nijak. Třeba je jen jinak naprogramovaná řídící jednotka. Bluemotion se týká i výbavy, např. chybějící rezerva, runflat gumy s nízkým valivým odporem, startstop systém (ten už je dnes u i ne-BMT), atd. Je to prostě jen marketingová euroekokravina.
no start stop systém mají všechny auta..takže v tom bych neviděl rozdíl...chybějící rezerva to je dost možné, to nikde neříkají a co se týče gum. tak to se taky člověk veřejně asi nedozví..a jde mi právě o to lazení...to, že je to blbost je mi víceméně jasné, ale jde hlavně o ten výkon, aby to nebylo třeba nějak výrazně přiškrcené ve snaze snížit spotřebu o 1 deci..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.