Nejste přihlášen/a.
Není modrá žárovka jako modrá žárovka. Do provozu smějí jen ty homologované.
Ale ty levné, i když mají homologaci, většinou svítí hůř, než obyčejné žárovky.
Rozdíl je poznat až u těch dražších, např.: mall.cz/...
Nesmíš tám dát žárovku větší, jak 55/60W H4. Jinak se zničí velkým teplem patice a samotná parabola (felda jí má s pochromovaného plastu).
Musíš splnit homologaci (na žárovce "E").
Modré většinou svítí méně a jsou k ničemu. Bílý efekt se koná jen u Nightbreakerů od Osramu, ale tam to vykoupí životnost a sám mám raději Osram Allseason žlutozelené, které perfektně svítí za děště a normálně dávám Philipsky ty základní H4ky a jsem spokojen.
Předpis osvětlení vozidel upravuje EHK 48,ale je tam spíše počet a poloha. O výkonů žárovek jsem to kdesi také četl, že je omezená svítivost s počtem u dálkových (typicky to STK a kontroly PČR řeší s kamiony, kde jsou rampy světel). Přesnou vyhlášku svítivostí nepovím, ale určitě je někde s vyhláškou upravující třeba hluk nebo emise aut.
ty žárovky z autokelly používám a svítí bíle, je řádně homologována a díky zesílené konstrukci vydrží dlouho
skutečnost že je banka namodralé barvy nemusí znamenat vůbec nic
světla řeší podrobně předpis EHK 48, čísla vyhlášek nepotřebuješ, protože na EKH předpis odkazují
předpis se dá najít na webu EU - eurolex v češtině
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.