Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
stala se mi taková věc. Na parkovišti se závorou, mi parkovácí lístek hlásil při odjezdu, že je lístek na blacklistu a závory se odmítly zvednout. Zdržela jsem se asi půl hodiny, což je v rámci neplacené doby. Volala jsem tedy na číslo pro vyřizování poruch uvedené na závorách, ovšem opakovaně nikdo hovor nepřijal. Zavolala jsem na městkou policii, která mi řekla, že nejsou provozovatelem a tudíž nemají jak mi pomoct. Nakonec jsem závory projela s jiným vozidlem, jelikož byla situace bezvýchodná. Policie o manévru věděla a nic nenamítala.
Hrozí mi tedy pokuta za ujetí i v případě, že chyba je na straně provozovatele?
Soukromá firma nemůže a nemá právo rozdávat pokuty. Situace je stejná, jako byste neuhradila jakoukoliv jinou službu - tedy například šlo do kina bez placení. Provozovatel vás vyzve k uhrazení dlužné částky, pokud tak opakovaně neučiníte ani po době splatnosti může na vás podat trestní oznámení... což se kvůli cca. 20kč za parkovaní asi nestane.
Pokud vám od provozovatele parkoviště dojde jakýkoliv papír nedepsaný pokuta zajděte s ním na Policii, v žádném případě ho však nehraďte.
Dopravní policii po tom nic není, provozovateli jste nic nepoškodila, nejvýš ho připravila o bakatelních 20 Kč. Já bých schoval lístek a neřešil. Pokud chcete mít klidné spaní a zavolat tam, no tak toho provozovatele musíte zjistit. Ale když nám nenapíšete, kde se to stalo, tak vám s tím pomůžeme těžko. Začít můžete na pozemkových mapách, kde zjistíte, komu pozemek patří.
Jelikož jste volala na číslo, které tam mají uvedené a pak to i nahlásila policii tak jste udělala vše co jste mohla, aby jste poplatek zaplatila. To, že jej od vás nikdo nechtěl převzít není vaše chyba takže dokud nepřijde dopis (kvůli 20,- nepřijde, protože se ani nezaplatí náklady na poslání) nemusíte nic neřešit. Vaší povinností není zjišťovat komu patří pozemek a pak ještě, kdo že to tam vlastně vybírá, což může být klidně až nějaká 3. osoba...
Prostě počkejte jestli něco přijde a až přijde tak to teprve řešte bud zaplacením pokud budou chtít pouze částku za parkování a nebo pak jinak, když by chtěli něco na co nemají nárok
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.