Nejste přihlášen/a.
Osvětlení RZ musíte mít i na nosiči kol.
Správně podle předpisu nesmíte RZ přendavat, na nosiči musíte mít třetí originální RZ, kterou vám na vaši žádost za úplatu vydá registr vozidel. Třetí RZ má ve dvou prolisech pro známky TK a (dříve) EK napevno černé hvězdičky. Někteří policisté sice přendavání tolerují. ale když padnete na v.la, bude vyžadovat předpisovou montáž a za odměnu odbržíte "flastr".
@milancukrar: Souhlasím s tvojí připomínkou. Jen mi prosím sděl předpis, na jehož základě je nosič jízdních kol součástí vozidla. Podle mého nemůže, musel by být zapsaný v ORV II, protože mění základní rozměry vozidla. Jinak je to opět o výkladu příslušného předpisu. Tedy pokud se vydávají tabulky RZ určené pro přídavná zařízení, zakrývající RZ na vozidle, implicitně by se měly pro tato zařízení používat. Podotýkám, že se nechci hádat, jde jen o můj názor jako příspěvek do diskuze.
Jaký to zakazuje předpis?
Někdo si občas plete, že nosič je přívěs, ale tak to není. Stává se součástí vozidla, třeba jako zahrádka.Takže značka se může (musí) přendat na nosič kol.
Samozřejmě i svítit na značku musí světlo.
Pavle, to jsme jižý zde řešili několikrát. P zápisu do techničáku, to je nesmysl, jako se tam nezapisuje střešní nosič, rakve atd, a taky zvětšují rozměry vozidla. Předpis musíš dodat ty, páč já o něm nepíšu.
Co toto, nestačí to?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.