Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat Punto 1.2 koupě

Od: venaa odpovědí: 10 změna:
Dobrý den včera jsem se byl podívat na vůz Fiat Punto 1.2 44 kW rok výroby 2005. K vozu má majitel faktury co vše na autě dělal. Rozvody, vodní pumpa, 4x pružiny, svíčky, kabeláž k nim, nový zadní díl výfuku, těsnění víka motoru, vystrikane dutiny, daň kryt pod motor a plastové podběhy. K vozu dá olej a filtry, co už nestačil vyměnit. Vůz vlastní jeho otec, který po prodělané mrtvici a už neprošel zdravotní prohlídkou. Pan už je v důchodu a jezdil s vozem většinou jen po městě na nákup a chata.
Vůz vypadá, že se o auto starali, motor je tichý a jede dobře. Najeto údajně 118 000 km. Servisní knížka je, ale není v ní žádný záznam. Vůz prej byl kupován od někoho kdo to dovezl z Belgie.
Dnes sem vůz nechal prověřit přes cebii a zjistil sem, že v Belgii to mělo menší nehodu na předek vyčíslena v přepočtu 6500kc a od 0-90 000 km nelze ověřit. Pak už graf s km stoupá normálně v období koupě tímto majitelem. A další upozornění bylo že to píše rok výroby 10/2003.
Prodejci sem dneska volal a on mi rekl, že v otočeným belgickým tp co dostal k vozu je rok 10/2004. Podle skel je myslím taky 03 r.v.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

A co jako? Punto je pohodový auto, tenhle motor je skoro nesmrtelný. Nemuže se potkat, tak rozvody moc řešit nemusíš.. pokud jezdilo v Belgii tak shnilý nebude. Pokud má velký světla tak jde o facelift tj. rok 2003 a starší, a rok dva tam zpět je úplně jedno. Pokud všechno funguje tak to za rozumný prachy ber, tj. tak do 40k (tohle v dobrým stavu kdykoliv seženeš za 1000,- euro + dovoz. Kdybys chtěl s něčím poradit tak se klidně ptej..

hodnocení

0x

A co my s tím? Gratulovat?

... koukali jste na podvozek? (kastle jsou hezké, ale spodek bývá na kaši).

mathew
hodnocení

0x

Má to české papíry, které k tomu autu sedí? Tak neřešte blbosti a berte dokud je. Pokud je za normální cenu

venaa
hodnocení

No chtěl jsem vědět zda do toho jít a nebo dát ruce od toho pryč. Auto nabízí za 30 000 kc. Mělo by jít o facelift má to velký světla uz.
asd1

Za 30 to ber. Akorát nový péra - buď to má najeto 300kkm nebo dostávalo sodu na výmolech = projeď pořádně podvozek - čepy, ramena atd. Kryt pod motorem by taky seděl spíš na polňačky než na důchodce... Jmlc Luxusní Pandu seženeš za 40k kdykoliv, za 75k je to tvrdě předražený.. Ale tak koupeno tak ať jezdí. Taky máme v rodině a koem komína to nemá chybu.

venaa
hodnocení

Projel jsem to a nikde nic nemlátí ani žádný vibrace. Motor si potichu seveli až mě to překvapilo. Jediné co bude to chtít asi geo auto mírně táhne ke straně, ale není to tak zle. A chce to nové gumy auto jakoby vy vyšší rychlosti lehce poskakuje nebo jak bych to nazval
asd1

Nech to na prodejci ať to odsraní, pak se budete bavit jestli ho chceš. Slušný stav za 30k seženeš kdykoliv, nemá smysl brát auto který má problém..

Táhnout ke straně může kvůli bouračce, tj. s timhle určitě udělat kompletní geometrii včetně odklonů kol, vzdálenosti náprav, poloze nápravnic vůči kastli atd., pak nejlíp na STK projív vůle v nápravě..

Jedna z much je řízení, konkrétné často odchází snímač natočení volantu, po výměně se musí nakalibrovat středová poloha. I to může být důvod proč táhne ke straně. Díl stojí ca 1500,- firmy dělají kvalitní repas výměnným způcobam za 5k, Fiat mění celý řízení za 20k, vtipálci *smich*

hodnocení

0x
Ojeté automobily se kupují podle aktuálního stavu. Může sloužit 10 dalších let. Nikdo z nás podle popisu nevidí auto ve skutečnosti. Rozhodnutí je na vás.
Já vloni kupoval pandu z roku 2005 za 75000,-. Nelituji investice... Je jak nová.
doplněno 22.02.20 20:03:

Za 40 dostanu kus, který má 150 ti km.

Já koupil kus, který měl 15000km - ano - patnáct tisíc km. Vše doloženo pravidelným servisem autorizovaného servisu, vč. faktury za rozvody a pumpu po 10ti letech. Pravidelný servis doporučených výměn kapalin, např. i výměna kol letní-zimní byla v autorizáku. Všechny každoroční TK doloženy. Když jsem to přivezl, servisák jen kroutil očima - vůz jako nový, vše funkční, perfektní stav. Nejsem blázen- trochu v tom chodím...

Než ojetinu s nutnou investicí, raději si připlatím za "nový" vůz. Počítám, že stav, který se běžně prodává za poloviční cenu, bude tento můj vůz mít za 8-10 let.

Bratr si před 3 roky koupil xsaru picasso místo za průměrných 50tis za hříšných 85000,-Kč. Vlastně podobný vůz co se týče stavu a dokladovosti. Všechny doklady, servis, ... Vůz byl tak perfektní, že první investice mimo olej a filtry byly koberečky po 2 letech (protože mu bylo blbé do toho auta nic neinvestovat). Už ho to auto nebaví - chtěl lepší o třídu, ale když toto prostě pořád nic nechce, je spolehlivé, jezdí za pusu...

Můžete se smát, že jsme blázni - ale občas to auto "po manželce" nebo "po důchodci" najít jde. Jenom to musíte najít se štěstím, nebát se připlatit za slušný stav a umět si to taky ověřit.

asd1

Zrovna na autorizák Fiat mám svůj názor *smich* To je spíš zápor než důkaz o kvalitním servisu.. Známý dělal šéfa mechanikům a byl z toho nešťastný.. Fiat platí málo, tak mu dobrý lidi zdrhli a zbyl odpad který se jinde nechytnul, kvalita práce tomu odpovídala...

15kkm je spíš známka že to auto nejezdilo a auto který nejezdí stárne ryhleji než to co jezdí. Tenhle motor dá i půl milionu, takže 150 kkm vůbec nemusíš řešit že by to mělo brzy chcípat, to neni ani v ůpůlce životnosti...A za ušetřený prachy můžeš udělat opravdu velký servis a zásadní věci mít úplně nové. Když si dáš trošku práci tak za 40k seženeš opravdu pěkný stav co vydrží stejně jako to tvoje (tj. odejde za 10 let na korozi, bohužel i když se staráš tak sůl je svinstvo co sežere všechno). Vem si, že nový stálo 200k a ty po 14 letech dáš víc jak tetinu ceny...

Mmch. termín na rozvody je 5 let (nebo 120 kkm), tak to pravidelný servis moc nedodržovali ;) Tady to naštěstí je skoro jedno..

Ale hlavní je, že jsi spokojený. Já bych za to ty prachy nedal (my to kupovali výrazně levněji a stav taky výborný - se přijeď podívat ;) Pozitivní zpráva - snímač natočení volantu jde sehnat pod dva litry.. A bacha na konektor pro světla, vypaluje se a je vhodné předělat silový obvod na ovládací (přidaj se relátka, hotová sada ca 1500,-). Debilové dali relátka do body computeru (je vlevo pod volantem u pojistek - šedý konektor)

Jsem spokojen se stavem i cenou. Udělal bych to znovu. Motor není jedinou věcí které se opotřebují. Zvláště ve fiatu interiér... Ale to všechno je jedno...
Servis z Rakouska, .. taktéž je to jedno.
Já vidím stav vozu. Vidět mou pandu vedle vaší, bez znalosti km, vyberu jistě zase tu moji. Prostě nový vůz...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]