Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Užívání auta

Od: dada* odpovědí: 6 změna:
Prosím můj druh je po smrti a já užívám jeho auto prosím o radu na koho se mám obrátit co dál když auto budu dál užívat Dáda děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Máte problém. Pokud je majiteleme podle TP zemřelý druh, tak auto samozřejmě půjde do dědického řízení. Nevím, jaké možnosti máte jako družka do nej vstoupit - pokud ne, tak se budete muset dohodnout s dalšími pozůstalými. Nejlepší by bylo obrátit se s žádostí o radu na notářskou kancelář, která bude dědické řízení vyřizovat.

V první řadě bych si prostudoval informace na Internetu podle klíče "dědické řízení"

Jen tak pro zajímavost. Má druh či družka nějakou právní moc jako třeba někdo s rodiny (manžel,bratr,otec,atd..) nebo je druh na stejném levelu jako přítel či kamarád?

dada*
hodnocení

Nemám žádnou pravomoc jako družka vše bude dědit dcera a ona auto nechce ale já ho potřebuji pořád pouzivat

Měli jste s druhem ústní dohodu o užívání. Teď ji budete mít s jeho dcerou. Pokud dcera nebude chtít, máte smůlu. Nebo si auto kupte na sebe. Dcera ho tak či tak prodá nebo připadne jinému dědici, pokud ho sama nebude chtít.

hodnocení

1x
Až proběhne dědický řízení tak s jeho dcerou sepište jakousi kupní smlouvu třeba že ste auto od ní koupila za 1l rumu udělejte si pojistku na své méno pak evidence a přepis na sebe
Do tý doby se nestresujte a jezděte
Akorát si hlídejte aby bylo placeno zákoné pojištění

hodnocení

0x
Nemám žádnou pravomoc jako družka vše bude dědit dcera a ona auto nechce ale já ho potřebuji pořád pouzivat Do vyřešení dědictví novou smlouvu s dědičkou pak po uzavření zapsat změnu = auto na Vás Nevidím v tom žádný problém! (pro zápis změny pak ale bude třeba evidenční +doklad o dědictví a případnou PM-běžné náležitosti potřebné k zápisu změny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]