Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za 1 měsíc, druhá baterie

Od: smilescz odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám otázku. Mám jako druhé auto felicii pickup 1.3 mpi. A začala mi syčet baterie. Rychle se vybijela. Tak jsem dal do auta druhou a po pár týdnech znovu to samé. Z boku baterie kape. Na nabíječce syčí. Co s tím? Při rozjezdu mi píská alternátor, může být chyba tam?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Už u první vady baterie jste měl překontrolovat dobíjení. Vypadá to, že se baterie přebíjí.

smilescz
20.02.20 11:51
hodnocení

A jak?

Pro začátek postačí ten nejobyčejnější multimetr a měřit napětí při nastartovaném. Mělo by být kolem 14V.

asd1

Pokud nevíš, tak autoelektrikář.. Jinak voltmetrem palubní napětí při volnoběhu i v otáčkách se zátěží.. Určitě přebíjí = reg. napětí, přechoďáky apod.

Ty šumící bublinky jsou vodík + kyslík, tak bacha na jiskření a výbuchy *smich* A všechno politý kyseliou neutralizuj, jinak to rychle shnije.. Ruplou baterku vyhodit, teče z toho kyselina...

hodnocení

0x
To fakt vxpadá že ti přebíjí altík a likviduje baterii vem voltmer napoj na baterku nastartuj napětí na baterii nesmí překročit 14.3V a to ani když přidáš otáčky na cca 3000
Pokud přebíjí je na vině regulator co je na alternátoru da se vyměnit drží ho dva šroubky
Pokud o tom nic nevíš svěř to někomu kdo stim už nakou zkušenost má
smilescz
hodnocení

To je to bílý? Nebo to nečitelný
Za 1 měsíc, druhá baterie
Za 1 měsíc, druhá baterie #2
dejv111neprihl

Ano, to bude ono... Kupte nový, nebo ho nechte někým spravit, ale myslím, že se to nevyplatí...

Ještě doplněk: je to to "nečitelný"pozinkovaný, kde vidíte označení H1AV2A. :) Ale asi to fakt dejte na opravu někomu, kdo ví...

Ten bílej plast je kondenzator
Ten nečitelnej plech co drží na dvou šroubcích a vede z něj kablík s konektorem je regulátor
Možna bych uvažoval o repasu alternátoru - budou vyjetý sběrací kroužky a suchá ložiska

hodnocení

0x

Ten bílej plast je kondenzátor se zenerovou diodou. Hlídají přepětí a odrušení.

To plechové s drátkem je regulátor. Doporučuji koupit v kelly HUCO Germany.

Ostatní regulátory jsou docela šmejdy. Hlavně VIKA (dokáže udělat i požár na autech).

Objednací kód XS 115901253B Autokelly HUCO regulátor Felicia.

Pozn.: Vydím altík z Favorita s diodovým můstekm pro Felicie. Pozor, zda se nezkratuje ten Faston o obal na druhém konci. Strašný bastl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]