Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení ŘP vs body

Od: hevia* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně vrácení ŘP. Dne 2.4.2009 mě byl odebrán ŘP za alkohol (0,44) čekal jsem na vyjádření a dne 5.9.2009 mě předvolali a dostal jsem trest 6 měsíců za alkohol. To znamená, že jsem mohl teoreticky po 3 měsících požádat o vrácení t.j. 2.7.2009. Ovšem jsem se tímto přestupkem vybodoval. Nevím zda mohu již teď t.j. k 2.4.2010 zažádat o ŘP? Protože pokud bych žádal až 5.9.2010, tak jsem trestán 1,5 rokem bez ŘP.

Doufám, že je moje otázka aspoň trochu k pochopení Děkuji Procházka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Zažádat můžete,ale ten rok a půl je v pořádku.Jeden trest je za alkohol a druhý za vybodování.Vybodování je na 12 měsíců a pak žádost o vrácení papírů.Ještě absolvování autoškoly.Po úspěšném složení zkoušky správní řízení a řidičák zpět.

nu*
hodnocení

0x

Dobrý den,

myslím že je správné, když budete 1,5 roku bez ŘP. Trest za alkohol - 6 měsíců + 12 měsíců za body = 18 měsíců.

Zažádat samozřejmě můžete o cokoliv, jen nechápu, proč jste nenapsal mail nebo se nezašel zeptat na oddělení řidičských průkazů, všechny potřebné informace o Vás a Vašich přestupcích mají na Vaší kartě řidiče, a Vaše karta je Tam, a ne Tady. Tak jim hned napiště...

jarda2*

To jako vazne nebezi ty lhuty soubezne? To bych teda necekal a ani se mi to nezda. Nezbyde, nez se zeptat primo na ourade.

A jen bych podotknul, ze v rozumnych zemich je tato hladina alkoholu naprosto legalni a nijak nic negativne neovlivnuje, nez bude nekdo odsuzovat...

Jardo, nemůžeme se rovnat s rozumnými státy. Páč u nás je zakázáno a jsoi i tací co chlastají. Asi za dvě až tři generace se snad naučíme.

Zakázat alkohol za volantem, ale do 0,25 netrestat.

nu*

Ta diskuse nikdy neskončí, protože když zakážu alkohol za volantem ale současně s odkazem na skutečnost, že do 0,25 promile se v krvi špatně prokazuje budu oznámení od policie o nadýchání do 0.23 promile házet do koše, vždy se najde někdo , kdo si to vysvěrlí tak, že chlastat může, ale málo...

Pokud jde o souběžný výkon trestů, kdyvby byl Jarda v americe a byl by odsouzen za dva různé trestné činy, utrčitě by nevykonal dva 5-leté tresty za 5 let, ale za 2x5 let, tedy za 10 let...A mimochodem, tam by dostal o hodněš víc než u nás...

Ale bylo by to super, jeden den zabít, po roce znásilnit, po dalším roce vyloupit, postupně dostat tři 8-leté tresty tresty a začít je vykonávat všechny tři souběžně a současně...Sen všech recidivistů...odsedět si 24 let za 8 let...

jarda2*

No ale my diky bohu nejsme v Americe a tady to takhle nefunguje, ne? Kazdopadne je to svinstvo, jak se v pohode jezdilo pred BS :(

binka*

No, já si myslím, že jezdit se má pořád stejně - před BS i po. Tedy podle pravidel. Kdyby jezdil každý podle pravidel, tak se nemusí bát, že o nějaké body přijde.

Jezdím v pohodě i po BS. Jestli jseš hovado, tak bych ti řidičák už nevrátil (a usekl pravou nohu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]