Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně vrácení ŘP. Dne 2.4.2009 mě byl odebrán ŘP za alkohol (0,44) čekal jsem na vyjádření a dne 5.9.2009 mě předvolali a dostal jsem trest 6 měsíců za alkohol. To znamená, že jsem mohl teoreticky po 3 měsících požádat o vrácení t.j. 2.7.2009. Ovšem jsem se tímto přestupkem vybodoval. Nevím zda mohu již teď t.j. k 2.4.2010 zažádat o ŘP? Protože pokud bych žádal až 5.9.2010, tak jsem trestán 1,5 rokem bez ŘP.
Doufám, že je moje otázka aspoň trochu k pochopení Děkuji Procházka
Dobrý den,
myslím že je správné, když budete 1,5 roku bez ŘP. Trest za alkohol - 6 měsíců + 12 měsíců za body = 18 měsíců.
Zažádat samozřejmě můžete o cokoliv, jen nechápu, proč jste nenapsal mail nebo se nezašel zeptat na oddělení řidičských průkazů, všechny potřebné informace o Vás a Vašich přestupcích mají na Vaší kartě řidiče, a Vaše karta je Tam, a ne Tady. Tak jim hned napiště...
To jako vazne nebezi ty lhuty soubezne? To bych teda necekal a ani se mi to nezda. Nezbyde, nez se zeptat primo na ourade.
A jen bych podotknul, ze v rozumnych zemich je tato hladina alkoholu naprosto legalni a nijak nic negativne neovlivnuje, nez bude nekdo odsuzovat...
Jardo, nemůžeme se rovnat s rozumnými státy. Páč u nás je zakázáno a jsoi i tací co chlastají. Asi za dvě až tři generace se snad naučíme.
Zakázat alkohol za volantem, ale do 0,25 netrestat.
Ta diskuse nikdy neskončí, protože když zakážu alkohol za volantem ale současně s odkazem na skutečnost, že do 0,25 promile se v krvi špatně prokazuje budu oznámení od policie o nadýchání do 0.23 promile házet do koše, vždy se najde někdo , kdo si to vysvěrlí tak, že chlastat může, ale málo...
Pokud jde o souběžný výkon trestů, kdyvby byl Jarda v americe a byl by odsouzen za dva různé trestné činy, utrčitě by nevykonal dva 5-leté tresty za 5 let, ale za 2x5 let, tedy za 10 let...A mimochodem, tam by dostal o hodněš víc než u nás...
Ale bylo by to super, jeden den zabít, po roce znásilnit, po dalším roce vyloupit, postupně dostat tři 8-leté tresty tresty a začít je vykonávat všechny tři souběžně a současně...Sen všech recidivistů...odsedět si 24 let za 8 let...
No ale my diky bohu nejsme v Americe a tady to takhle nefunguje, ne? Kazdopadne je to svinstvo, jak se v pohode jezdilo pred BS
No, já si myslím, že jezdit se má pořád stejně - před BS i po. Tedy podle pravidel. Kdyby jezdil každý podle pravidel, tak se nemusí bát, že o nějaké body přijde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.