Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jet větší trasu s převozní značkou?

Od: karell* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mam dotaz koupil jsem si ojetý vůz a dostal jsem převozní kartu na zadní okno, všechno je zařízené, registrace také, čekám jen na značky, jezdím s tím furt do školy, domů, trasa 14 km a můj dotaz zní, jestli by byl problém vyjet do města vzdáleného 70km. Četl jsem že převozní značka je určena pro převoz auta do místa registrace, tak jestli by byl problé normálně v klidu vyjet takovou delší trasu jestli se to vůbec smí..

Předem děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Teoreticky to problém je, prakticky to policie nekontroluje, nestíhá, nepokutuje.

doplněno 19.02.20 18:38:

@karell: Vždyť jste si sám odpověděl přímo v dotazu. Navíc ta značka se jmenuje převozní!

doplněno 19.02.20 18:40:

@dabel: Německá převozka s pojištěním a česká papírová převozka mají úplně odlišné podmínky používání. To je třeba si uvědomit!

karell*
hodnocení

A v čem přesně ten problém je, co by mi kdyby náhodou mě zastavil policista mohl říci, nebo co bych mu v tu chvíli měl říci já, spíše jestli by bylo vhodné vůbec vyjet

lee*
@karell Ja si nemyslim, ze jde az tak o policanta co Vas zastavi, spis bych se zajimala co se stane pokud se o vikendu stanete ucastnikem dooravni nehody. At uz Vami zavinene nebo ne. Mela bych obavu, ze se pojistovna at uz Vase nebo toho, co Vam to zpusobil bude otacet na tom, ze jste proste 70km od mista bydliste v nedeli na parkovisti u Lidlu jiste nebyl za ucelem registrace vozu.
Je to jen ma domnenka, nemam to nijak podlozene, ale z toho jsem treba ja mela obavu a nejezdila

xenofob
hodnocení

1x

nevím, kdo a jak zařizuje prepis a registarci, u nás to trvá cca 15 minut a registrace auta z dovozu je nejpozději do druhého dne... podle toho co popisujete jezdíte s papírovou značkou do školky celé dny nebo týdny..předpokládám že pokud někdo skutečne něco zařizuje, byla podána žádost o toto "zařízení" u nějakého úiřadu, k žádosti registarci viozidla se přikládají doklady k vozidlu takýže vy je u sebe nemáte a tím porušujete zákon, řidič má mít u sebe osvědčení o registraci

papírová ZRZ je určena k jízdě z místa prodeje do místa registrace a platí 10 dnů, jízda s neplatnou značkou znamená zákaz řízení minimálně na 6 měsíců

bez dokladů k autu / píšete že se vše zařízuje / bych se bál vyjet i 10m z garáže, ale v dnešní době, kdy nikdo nic nerespekltuije a kdy policie jako by neexistovala můžete vyjet na vlasntí riziko i 75 km, nebo 175km od domova, pravděpdobnost policejní kontroly je mizivá

lee*
@xenofob Me prvni auto bylo dovezene z rakouska, mela jsem take klasickou zelenou prevozku a na znacky jsem cekala tyden. Je to pry u dovozu ze zahranici normalni. Nevim tedy uz proc a jak, je to par let a ja to od te doby vickrat neresila

hodnocení

0x
Ja jel na převozkách 700km vez sem auta z německa
Pokud máš převozky a ty maj pojistku tak bych se nebal a jel
Jed podle předpisú zbytečně neblbni at nepoutáš pozornost a bude to v klidu

Ty německé převozky navíc nejsou převozky, ale Kurzzeitkennzeichen, v překladu "krátkodobé poznávací značky".

Ještě dodam zkušenost se svim autem přivezli mi ho z liberce do varú na převozkách českých meli platnost 10 pracovních dní a ja s nima celejch těch 10 dní jezdil bez problému

hodnocení

0x
Tak tady se jasně říka k čemu převozní značky sou a co múžeš a nemúžeš
auto.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]