Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plus vodič pro blinkry u vozu Felicia

Od: zdenek2® odpovědí: 10 změna:
Vůz felicia 1.3 z roku 1995.
Potřebuji k auto alarmu připojit vodič, na který když se přivede plus napětí, tak se sepnou směrová světla (blinkry).
Mám v autě sice centrální zamykání Jablotron cl-302s, které blinkry umí ovládat, ale jak jsou k tomu blinkry připojeny jsem nepochopil.
Můžete mi poradit, který vodič po připojení plus zapne blinkry? Kde ho najdu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Plus nikam nedavej nebo vyhořiíš !
Ta dalka jablotronu ma 2 vystupy na blinkry
Takže na páčce blinkrú si najdeš pomoci žarovkový zkoušečky dráty na kterých se ti po sepnutí LaP blinkru ta zkoušečka rozbliká - myslim černozelený a černobílí drat - a na ty pak připojíš výstupy pro blinkry z toho jablotronu

hodnocení

0x

Jablotron má svoje spínací relé, kterým přivádí plus přímo na žárovky L a P strany. Nepotřebuje tedy k tomu origo instalaci auta na ovládání blinkrů (přerušovač, pojistkovku,páčku,spínač varovek).

Od Jablotornu vedou vodiče přímo na Fastony na páčce blinkrů Feldy. Odtud přímo na žárovky L a P strany a ty jsou ukostřeny origo feldí instalací.

Jablotorn má svoje plus, které vede na své relé a má i svojí jablotroní pojistku k tomuto účelu.

Najdi si schéma Jablotronu click nebo akcent. Tam to pochopíš. Přímo ten jablotron má propojovací vodič asi 20cm dlouhý, který větví ze svého napájení do svého relé pro signalizaci blinkry. Typicky to mají z jednoho pinu na druhý v konektoru.

hodnocení

No já jsem vylučovací metodou našel u jednotky cz vodič žlutý, který se po chvíli změní ve dva fialové. Asi jsou to ty, co jdou ke blinkrům.
Když jednotka CZ bliká blinkry na tomto vodiči se střídá napětí 12,0,12,0... podle toho jak blinkry blikají. Jenomže když na tento drát přivedu napětí při odpojené jednotce, tak se blinkry nerozsvítí. Čím to je?
Stahni si schéma ty dalky a pak to zapoj
jablotron.com/...
hodnocení

Schéma už dávno mám. Tam je problém, že návod popisuje jednu krabičku, ale já tam mám dvě. Jedná ovládá zámek, druhá dálkové ovládání.
A vodiče podle návodu tím pádem nesedí.
Ale to je jedno, už jsem ten vodič z jednotky, co bliká blinkry našel. Problém ale je, že když tam přivedu napětí, tak se blinkry nerozsvítí.
Bude tam ještě něco, co mi uniká.
Ty vodiče musej bejt dva a napojit je musíš na levou a pravou stranu blinkru už sem psal že ty dva vodiče najdeš ve svazku co vede k přepinači blinkrú
Jestli si z řj jablotronu našel jen jeden drat co blika musíš ho rozdvojit a na ty dva draty u přepínače to napojit přez 1A ussměrnovací diody
Pokud bys ty diody nedal při každem puštení směrovek by ti blikali vždy všechny blinkry
hodnocení

Našel jsem jeden drát vycházející z jednotky, který se po chvíli rozdvojuje a jde do obou stran, takže to budou ty blinkry. Ale proč, když na tyto dráty přivedu napětí se blinkry nerozsvítí, to mi uniká.

Přivádíš to do relé toho jablotronu či dálky. Až on to relé sepne, tak to napětí relé využije a pustí ho do těch dvou vodičů na žárovky blinkrů. Tedy pokud relé v jablotronu neseplo, tak ten krmící vodič zůstává u kontaktů relé uvnitř jablotronu a nepřepne to dál.

Princip relé.

Na ty draty se žadny napětí nepřivádí !
To napětí už tam je
Vem 12V žarovku napoj na ten vystup na blinkry druha strana žarovky kostra a cvakni dalkou ta žarovka musí blikat
Pokud nebliká tak bud to neni vystup na blinkry nebo je ten vystup z nákýho duvodu k.o.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]