Dobrý den, chtěl bych zakoupit vůz Ford cmax, nějaký cca do 100000kc, jaký motor by jste doporučili? Nejraději bych benzín ale nebránil bych se asi ani nafte. Děkuji za rady.
Každýmu vyhovuje něco jinýho. Podle mě, objem ničím nenahradíš, proto mám dvoulitr benzín.
lubosm
Mě jde spíš o spolehlivost,nechi to auto na závodění ale na běžné dojíždění do práce,zajímalo by mě jakým motorum se raději vyhnout a naopak který motor je spolehlivý, je mi jasný že každý motor se může pokazit že záleží jak se kdo o motor staral, i tak by mě ale zajímalo po čem spíš koukat
To mě taky ho každý rozmlouval, prý se mi ucpe filtr, zadře motor a já nevím co ještě. 12let jezdí denně po městě krátké trasy a na smrt stále nevypadá. Údržba žádná, mění se jen olej a filtry. Je ale fakt, že byl skoro nový. U staršího auta může být problém bez ohledu na to, na co jezdí.
break
Ano, má z nějakýho důvodu blbou pověst, ale je to dobrej motor. Buď na to nadávají ti, co to neumí opravit anebo ti, co to popravili...
asd1
Kvalita nafty, styl jízdy, údržba (měnit olej).. Pokud se to nedělá správně, tak se to pak sype.. A auto jde z domu většinou když se vytuší začátek problému za raketu Tenhle motor pořídit nový a ohlídat si ho ano, jetý jen po kvalitní diagnostice že je v pořádku (a mít rezervu 50k kdyby smůla) a jinak od toho dál...
lubosm
A co se týká benzínu tak jaký motor nejlépe vyhledávat?
Nejlepe 1,6 74kw. Je to legendarni motor. Taky je dobry 1,8benal. Do dehtu rozhodne ne 1,6tdci. To je kasicka. At si rika kdo chce co chce. U toho motoru to prijde a penezenka breci.
asd1
I ta 1,6 74 kW má svoje mouchy, i když celkově to je výborný motor. Rozvody nejsou v servisu blbovzdorné, občas papá olej, občas axiální ložisko kliky a oholí se snímač kliky.. Ostatní spíš drobnosti typu cívka, nějaké čidlo, podtlaky, volnoběžný ventil atd. Mám ho ve Focusu kombíku.. 1,8 je kromě spotřeby a přístupu lepší. Dvoulitr je taky OK. Obecně všechny benzíny jsou výborné a rozhoduje jaký ti stačí výkon, kolik máš na benzín a aktuální stav motoru...
Jak říkám, 1,6tdci/hdi je jeden z nejlepších motorů od PSA jak do spolehlivosti, tak provozních nákladů. Po 12 letech jsem kupoval loni pouze baterku. A ty hospodské řeči, co jsem poslouchal před 12ti lety byly liché.
asd1
To nejsou hospodské kecy, spoustě lidem to kleklo za raketu. Z různých důvodů. A to že ty máš jeden bezproblémovej kus nic neměni na tom, že ojetina s timhle motorem je riziková.. A možná stačí aby s tim rok jezdilo prase a taky by byl problém..
Baterka na Fordech drží často dlouho.. Dobíjí vyšším napětím ( u mne ca 14,4) a asi jí to dělá dobře.. Měnil jsem po 11 letech a to chcípla na vybítí při delším stání.. Varta vyrobená ve Špáňu. Další zase Varta a ta chcípla po dvou letech na šmejd. Teď Exide a zatim drží...
Mně taky vydržela 11let, ale neklekla úplně. Potřeboval jsem zdroj na zabezpečovací zařízení, takže funguje dál. Byla to originál Ford z výroby. Teď mám taky vartu, tak uvidíme. Jinak pro prase není žádný motor nesmrtelný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.