Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olejový filtr

Od: michalp odpovědí: 14 změna:
Při neúspěšné snaze o povolení olejového filtru se filtr na jedné straně trochu zmáčkl. Starý olej sem nevypouštěl. Teď me jde i to, jestli s tím mohu dojet do servisu na vyšroubování a výměnu oleje a filtru, když ten současný filtr tam zůstal malinko zmáčklý z boku. Nepoškodí se motor jízdou? Olej z něj neprosakuje. Děkuju za rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud nejde povolit ani klíčem (dobrý je řetězový na čtyřhran goly,dále jsou finty s kl.řemenem ...)na fiiltry tak pomůže masivní šroubovák a propíchnout a pak to jde. Když to nejde mírným násilím,pak to jde větším násilím!

JInak -nejprve se motor prohřeje,pak se vypustí olej z vany ,nechá vykapat a mezitím se odšroubí ftr.

joudis*
hodnocení

2x

Záleží jak moc je promackly, spise bych použil sílu a pomoci nářadí ho odstranil. Nejlépe stahovak na to určeny případně kleště nebo i majzlik s kladivem a trochu pootočit, následně se vytočí rukou ...

Majzlík je na nic ftr je jen kus plechu.

michalp
hodnocení

Promáčklina ve velikosti tak šíře palce a cca 3mm hloubka dovnitř. Destruktivně ho zničit a doufat v povolení, na to už nemám nervy. Nejradši odjet do servisu kde si to před rokem takhle utáhli, at si to taky povolí. Ale ta promáčklinka od klíče me trochu děsí...

hodnocení

2x
Promacklina nevadi. Povolit ale pri trose snahy urcite pujde.
michalp
hodnocení

Potřebuju dojet 28 km do servisu. Taky doufám že by to vadit nemuselo, ale pak mě přepadla nejistota a fakt nerad bych kvůli tomu měl problém s motorem. Snahu jsme vyvinuli víc než velkou a to za použití všemožných udělátek (klíčů na filtry apod.). Je to tam utažený až hrůza. Ono bych poznal přes kontrolku na budíku kdyby to nějak špatně mazalo? Děkuju.

asd1

Nesmíš se s tim patlat.. Pokud máš klíč na filtry tak ho pořádně utáhni příp. podlož gumou/ hadrem a zaber. Nebo ho propíchni šroubovákem skrz a zaber za šroubovák příp. na šroubovák ještě nasadíš trubku. Vůbec se toho neboj...

Servis udělá úplně to samý a vesele to vyúčtuje..

Mmch. nejdřív se vypouští olej a pak sundavá filtr - to chceš na dojetí do servisu nalít zpátky starý olej s bordelem? Nebo nový a pak ho znova měnit?

michalp

Jj, to vím, zkoušel jsem právě ale prvně před vypuštěním oleje zda vůbec ten filtr půjde povolit (jakože bych ho pak jen normálně dotáhl, zahřál motor a pak až vypustil přes šroub a vyndal filtr).

Vyloženě takto ho zničit nemůžu protože mám moc málo místa na manipulaci a zvedák mě auto nezvedne do takové výšky, že bych se tam mohl lépe pohybovat. A na destrukci filtru prostě fakt nemám nervy (představa že i po propíchnutí s tím nepůjde otočit mě děsí).

Takže s platbou v servisu už hold počítám. Ale určitě si tam budu chtít ten filtr pak dotáhnout sám.

Jde mě prostě ale jen o to, zda ta promáčklinka na jedné straně filtru nevadí správné funkci (aspoň na dojetí do servisu).

asd1

Se toho neboj, tyčkou skrz to povolíš na 100% a jak pootočíš tak pak už jde dobře... Klíč na filtr podlož gumou (nevim jakej máš) a neboj se zabrat, příp. taky nasaď páku...

Malá promáčklina nevadí.

Pokud lezeš pod auto, tak nespoléhat na zvedák ale podložit aby tě nerozpláclo, minimálně kola pod prahy.. (Ale to předpokládám víš). Víc místa se dá najet někam nad příkop nebo dvě fošny + pár cihel atd.

michalp
hodnocení

0x

Tak ještě fotky ať přiblížím aktuální stav filtru. Je to ještě ok na cca 28 km z hlediska funkce? Děkuju

Olejový filtr
Olejový filtr #2
Olejový filtr #3
asd1

V pohodě.

Ale bojíš se toho úplně zbytečně... Prostě zaber a povolíš to v pohodě... Klíč na filtr pořádně utáhni, pomůže odmastit, podložit pruhem gumy.. Asi máš levný na 2 věci...

Nebo ten šroubovák - klasický osvědčený způsob...

Ježiš co řešíš? Vezmi šroubovák (velký plochý) a kladivo a jak hřebík ho probodni do toho filtru a povolíš napoprvé. Místa habaděj.

Dotahuj nový rukama a ne klíčem. Namaž kapkou oleje těsnění nového filtru, odmasti si ruce benzínem a nový filtr otři taky benzínem a nechej zavadnout (odvětrat). Pak ti neproklouznou ruce a krásně ho na cit silně dotáhneš a máš hotovo.

Kdyby si s filtrem takto někdo hrál, tak moc aut v servisu neudělá a pro motor je důležitý nový s čistou vložkou.

Tak šup směle do toho a pak kldině dej fotku, jak ti to dopadlo *hi*

hodnocení

0x

Mám už přes deset let tento klíč a stále funguje ze všech nejlíp.

motozem.cz/...

michalp
hodnocení

0x

Tak jsem to v servisu spojil s výměnou brzdové a chladící kapaliny, kterou jsem měl stejně naplánovanou. Mno, taky jim to tam dalo zabrat, povolil to tímto typem klíče :). Děkuju vám všem moc za rady.

Olejový filtr #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]