Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake auto do 250000 s automatem

Od: marekk odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s výběrem auta s automatem.Bohužel zdravotní stav mi nedovoluje manuál.Koncern bych asi vyloučil z důvodů problemů s rozvody a nízké životnosti dsg.Tak co vybrat?Nejraději bych nějaký hatsback ale když nebude zbytí smiřím se i se sedanem nebo kombi.Děkuju Marek

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to jen můj názor, ale pokud automat, tak jedině nový vůz a ještě bych dost zvažoval značku. Za dvěstěpade, to asi nebude žádná hitparáda. Do toho bych nešel.

radiss

Naprostá hloupost. Už asi 15 let mám jen auta s automatem ... novější i starší - nikdy žádný problém, který by vycházel z toho, že má auto automatickou převodovku. Když se opotřebuje dá se repasovat, ani to není zas takový problém a pálka (podle typu a stavu od 20tis.) - to jsem řešil pouze u jednoho auta v cca. 500tis.km, stálo to kolem 35tis. auto jezdí dodnes, už je to asi 10let zpět.

Při koupi prověřit stav převodovky. Auto by se na rovině mělo po puštění brzdy plynule rozjet. V převodovce by nemělo škubat a dělat divné zvuky. Nejdůležitější je opravdu pravidelně měnit olej v automatické převodovce - pokud se na to kašle její životnost to násobně zkracuje.

hodnocení

0x

Chce to být při výběru obezřetný. Sám mám automat, ale vzal jsem asi až pátý kousek.

Po koupi hned vyměnit olej a filtr v převodovce a mohlo by to fungovat. Samozřejmě, je to stroj a ten se může i při sebelepší údržbě porouchat.

Co vybrat, toť otázka. Samozřejmě ten, co je v nejlepším stavu.

007cz
hodnocení

0x

DSG je jedna z nejlepších dvouspojek, problém rozvodu je z 90% jen fáma která vznikla u htp, tam problém opravdu byl. Koncernu se bát nemusíš. Za 250 se dá sehnat pěkný a spolehlivý "automat".

hodnocení

0x

V rodině máme fiat punto 1,2 8V v automatu - dovoz před cca. 8mi lety, stáří tuším 15 let. Doposud měněny jen filtry, olej, spotřební věci... automat v perfektním stavu po celou dobu. Přitom kvůli obavám lidí z neznalého byl o více než polovinu levnější než manuální verze.

V dané ceně bych hledal převodovky DSG - dle mého názoru nejlepší automaty. Vzhledem k tomuto omezení asi koncern - VW, Škoda. Bral bych asi 1,8 TSi nebo 2,0 TDi

doplněno 16.02.20 18:06: Osobně považuji koncern za předražené kusy, jsem citroeňák. Ale automat bych koupil jen dsg.
marekk
hodnocení

Děkuji ale koncern raději ne tomu bych se chtěl vyhnout.Nějaký konkretní typ vozu a osobni zkušenost by nebyla?Měl jsem v automatu imprezu cvt ale už dosluhuje

Já mám C-Max v automatu a chválím si.

marekk
hodnocení

motorizace?

Dvoulitr benzín.

h0042*

Fordem tam,vlakem zpátky.Taky bych šel do koncernu.

Povídali chlapi v hospodě u piva?

h0042*
Jo,určitě taky povídali. Ale já mám zkušenost z rodiny, kde byl Ford 2x a pokaždé problém.

No vidíš. Já mám zkušenosti opačné. Třetí Ford v rodině a všechny jezdí. Jen před časem holka podlehla masáži a koupila si čtyřkovýho Golfa. No, už ho nemá a dál spokojeně jezdí Fordem.

Samozřejmě, to nic neznamená. Ale trochu mě dostávají takový zaručený hospodský kecy. Nechci auto od F, Ford, Fiat a fšecky francouzský...japonec až na konec a mohl bych pokračovat.

Sám jsem mnoho let jezdil škodověnkou. Od 120 po Octavii. Teď již delší dobou Fordem a zatím mě žádný auto nenechalo na silnici.

sollik*
hodnocení

0x

Využiji už vloženého dotazu a zeptám se: vadí automatické převodovce městský provoz? Klasicky denní dojíždění do a z práce kdy jedna cesta je dlouhá 10 km a vede centrem města? Tedy časté řazení se studeným převodovým olejem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]