Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s výběrem auta s automatem.Bohužel zdravotní stav mi nedovoluje manuál.Koncern bych asi vyloučil z důvodů problemů s rozvody a nízké životnosti dsg.Tak co vybrat?Nejraději bych nějaký hatsback ale když nebude zbytí smiřím se i se sedanem nebo kombi.Děkuju Marek
Je to jen můj názor, ale pokud automat, tak jedině nový vůz a ještě bych dost zvažoval značku. Za dvěstěpade, to asi nebude žádná hitparáda. Do toho bych nešel.
Naprostá hloupost. Už asi 15 let mám jen auta s automatem ... novější i starší - nikdy žádný problém, který by vycházel z toho, že má auto automatickou převodovku. Když se opotřebuje dá se repasovat, ani to není zas takový problém a pálka (podle typu a stavu od 20tis.) - to jsem řešil pouze u jednoho auta v cca. 500tis.km, stálo to kolem 35tis. auto jezdí dodnes, už je to asi 10let zpět.
Při koupi prověřit stav převodovky. Auto by se na rovině mělo po puštění brzdy plynule rozjet. V převodovce by nemělo škubat a dělat divné zvuky. Nejdůležitější je opravdu pravidelně měnit olej v automatické převodovce - pokud se na to kašle její životnost to násobně zkracuje.
V rodině máme fiat punto 1,2 8V v automatu - dovoz před cca. 8mi lety, stáří tuším 15 let. Doposud měněny jen filtry, olej, spotřební věci... automat v perfektním stavu po celou dobu. Přitom kvůli obavám lidí z neznalého byl o více než polovinu levnější než manuální verze.
V dané ceně bych hledal převodovky DSG - dle mého názoru nejlepší automaty. Vzhledem k tomuto omezení asi koncern - VW, Škoda. Bral bych asi 1,8 TSi nebo 2,0 TDi
Děkuji ale koncern raději ne tomu bych se chtěl vyhnout.Nějaký konkretní typ vozu a osobni zkušenost by nebyla?Měl jsem v automatu imprezu cvt ale už dosluhuje
No vidíš. Já mám zkušenosti opačné. Třetí Ford v rodině a všechny jezdí. Jen před časem holka podlehla masáži a koupila si čtyřkovýho Golfa. No, už ho nemá a dál spokojeně jezdí Fordem.
Samozřejmě, to nic neznamená. Ale trochu mě dostávají takový zaručený hospodský kecy. Nechci auto od F, Ford, Fiat a fšecky francouzský...japonec až na konec a mohl bych pokračovat.
Sám jsem mnoho let jezdil škodověnkou. Od 120 po Octavii. Teď již delší dobou Fordem a zatím mě žádný auto nenechalo na silnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.