Nejste přihlášen/a.
asi chyba toho co vjel na přejezd nás v autoškole učili ,že na přejezd můžeš vjet až je auto za přejezdem a vidíš že máš místo se schovat za ním kdyby se něco stalo a padla závora a budeš schovaný takže asi tak
Tak to Vás špatně učili v autoškole,
že na přejezd můžeš vjet až je auto za přejezdem
Jako že každé auto počká, až to před ním přejede přejezd?
To si špatně vykládáte zákon 361/2000
Nás to učili taky tak a je to velice rozumné.
Pokud kolona jede a nevidím před nimi žádné překážky eby hrozilo, že se hned zastaví), tak za nimi jedu hned i já.
Pokud nemám jistotu a přes kolonu nevidím, tak nechám projet auto před sebou a pak až projedu já.
Na přejezdu fakt zůstat nechci. Mám se rád.
Milan pokud za přejezdem auta zastaví (upadne mu kolo např.), chceš tvrdit že ty 4 za nim co zůstanou na přejezdu předpis neporuší?
asd, spekulativní otázka, páč co je to za přejezdem? Ostatní auta obejdou překážku a půjdou pomoci pokud bude potřeba. Páč ty auta vjeli na přejezd a nic nenasvědčovalo, že situace bude za přejezdem poté komplikovamí zlomením kola.
Chlapi, přeci nemůžete vozidlo zastavit před semaforem, přejezdem, kruhákem a ČEKAT, až to auto před Vámi projede celý přejezd, kruhák, křižovatku, abyste pak mohl jet Vy.
To nikde v zákoně není napsané.
...ty 4 za nim co zůstanou na přejezdu předpis neporuší?...
Neporuší, páč oni na přejezd vjeli v době,když byl ten přejezd průjezdný, bez problémů.
Páč oni dodrželi zákon 361/2000
(1) Před železničním přejezdem si musí řidič počínat zvlášť opatrně, zejména se přesvědčit, zda může železniční přejezd bezpečně přejet.
Přesvědčili se, že můžou jet...
Byl jsem nepřímo vyzván, takže se vyjádřím odkazem na zákon. §28, odst.1 z. č. 361/000Sb. říká velice jasně:
Před železničním přejezdem si musí řidič počínat zvlášť opatrně, zejména se přesvědčit, zda může železniční přejezd bezpečně přejet.
Bezpečné přejetí znamená, že na přejezdu řidič nesmí ani zastavit vozidlo! Tedy v podstatě smí na přejezd vjet až v okamžiku, kdy má jistotu, že za přejezdem má v krajním případě volné místo pro své vozidlo.
Patrně nevhodné umístění přechodu pro chodce raději nekomentuji.
Pro skutečně objektivní posouzení je množství informací nedostatečné, pomohla by lokalizace místa, popř. rovnou letecký pohled na místo a blízké okolí (řekněme do vzd. 100m od přejezdu).
@martincakl: Že by vyšší moc?
Martine, já vím. Vidíš i smajlíka, že to píšu ironicky.
satam. Jen na okraj...Včera jsem na jednom železničním přejezdu musel (téměř) zastavit, protože byl v takovém stavu, že ho nešlo plynule přejet bez utržení obou náprav.
satam: Špatná údržba...to s vyšší mocí nemá co dělat. Za vyšší moc považuji hromy, blesky, průtrž mračen...atd. Ale samozřejmě, pokud by mi tam příslušník PČR vyčítal, že jsem přejezd nepřejel bez zastavení, nechal bych si to od něj předvést...a natáčel si to. Za následný prodej videa bych na tu pokutu s velkou rezervou měl
Podle pravidel nesmíš najet na železniční přejezd, pokud za ním není dost místa, pro bezpečné přejetí přejezdu.
Stejně to platí pro křižovatky a kruhové objezdy. Nesmíš vjet do křižovatky nebo na kruháč, pokud nemůžeš pokračovat v jízde a křižovatku nebo kruháč opustit.
A kdyby bylo tolik policistů, že by na každé křižovatce a u každého železničního přejezdu stáj jeden, tak by se snad řidiči chovali více jako lidi.
Podle toho s čim tam jedeš. Pokud náklaďák naložený železem nebo cisterna s kyselinou tak klildně obedné ohrožení.
Jinak jen přestupek - pokud za přejezdem neni místo na přejetí, tak na přejezd vůbec nesmíš vjet. Jinak na přejezdech platí že řasí se před před přejezdem, na přejezdu se už neřadí ale jen jede. Pokud motor chcípne a nenastartuje okamžitě, tak se zařadí kvalt a odjede se "na startér".
Samozřejmě pokud čekáš až auto před tebou odjede tak abys měl jisté místo za přejezdem, tak trotlové za tebou začnou troubit a hulákat co jsi za vola... Možná tě budou i předjíždět jakože je děsně zdržuješ
"...na přejezdech platí že řasí se před před přejezdem, na přejezdu se už neřadí..."
...jen nevím, jak o tom přesvědčím svou automatickou převodovku. Ta mrcha si řadí kdy chce.
Njn, s tim nic nenaděláš Ať žijou věci které myslí za řidiče a občas to je na 2 věci... Chytrej automat nebo protihrab na sněhu kdy někdy je lepší dusit v malých otáčkách a někdy zase hrabat na plnej kotel... Nevyjedeš nic a musíš nahodit řetězy
Nebo např. automatické stěrače k ostřikovači, to je bomba... Nejde s tim na parkáči stříknout si na okno, ošudlat mouchy hadrem a až pak setřít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.