Tuhle nálepku za předním oknem vozu mám již dlouho. Ptám se, co to je? Předpokládám, že je to stará nálepka, která se dříve dávala u testu emisí a ta se dnes již lepí na SPZ. Takže tuto starou nálepku mohu ze skla sundat? doplněno 15.02.20 16:40: Tedy ta nálepka říká pokud tomu rozumím, že auto splňuje normu emisí euro 2 (asi dřív označovanou jako S2). Takže sundat?
Jestli je vaše felda sběratelský kus, tak ji tam nechte, bude mít při prodeji vyšší cenu.
olinl
..také bych ji tam nechal, pokud to ničemu/nikomu vyloženě nevadí. Ve "výhledu" řidiče nijak neomezuje ( nezakrývá výhled před vozidlo) a tedy proti předpisům to není.
Jak už bylo řečeno, jde o nálepku označující dříve stupeň čistoty výfukových plynů - předpokládám, že jde o Feldu, kdysi jsem něco takového měl. Je docela pozoruhodné, že to auto má ještě původní sklo - zřejmě jde o ,,víkendové´´ auto provozované jen za jasné oblohy a 15-25°C
Každopádně to na skle být nejen že nemusí, ale ani nemá - stejně jako stará dálniční známka.
Náhodou se to už lepší - současný pažout má už DVA roky staré sklo ! Jenže - ještě není po zimě a zkušenost je, že právě v tomto období (silnice bez sněhu, ale zabordelené posypem velikosti makadamu) jsou pro sklo nejrizikovější..
Ale asi to souvisí s nájezdem km - na soukromém ,,hjóndé´´ i Fiestě ještě nemám měněné sklo - nebo je též nožné, že manželka se šutrům líp vyhýbá
Na nálepce je jasně napsáno : Stupeň čistoty výfukových plynů-toto měl kolega už někdy v 85 na fiatu 137, já to mám v ORV na Xantii 1,8i 16V 81kW. Dnes prostě jedna z nepodstatných informací!
Zatím je vhodné ji mít pro případ cestování třeba do Německa, ale ty zóny už jsou u nás uzákoněny a je otázkou času než se začnou používat. Pak byste nálepku musel zbytečně zvona kupovat. Stojí myslím stovku, ale proč ji zbytečně vyhazovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.