Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta: nejdřív sml.+peníze nebo přepis?

Od: niki* odpovědí: 5 změna:

Co má následovat jako první při prodeji auta? Podepsat smlouvu a finančně se vyrovnat nebo udělat přepis? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ideálně "vše najednou". Lze to provést v podstatě během 15-30 minut. Smlouva a peníze, to jde obojí "najednou" a přepis hned poté..a nejlépe když u toho budete i Vy (pokud prodáváte...ve vašem zájmu).

hodnocení

2x

Prohlídka vozidla, uzavření smlouvy, výměna plnění ze smlouvy, (peníze a auto), evidenční kontrola, převod vozidla, sken techničáku (není nutný, ale vhodný), zrušení pojistky, oslava prodeje, třeba řízkovou pochoutkou.

souhlas, jednou jedinkrát jsem tu řízkovou pochoutku zažil i jako kupující, když jsme kupovali kombajn tak nás bývalý majitel pozval na oběd, že je to u nich prý tradice když se něco prodává, tak je společný oběd :) musím mu ale nechat i to, že ferověší jednání jsem ještě nezažil

hodnocení

2x

Smlouvu jsem měl dopředu,když jsem se rozhodl prodat,-jinak synovi auto-prohlídka, pak závazná ústní smlouva,že berem-až bude mít EvK že přijedem (pravda -museli jsme tam jet 2x)Přijeli jsme, na úřad zapsali změnu,pak peníze a podpis smlouvy a on klíče.

Jinak na úžadu mu automaticky udělali sken ORV se zapsanou změnou,není třeba ale je jednoduší doložení na pojištovně skrze zrušení PR.

hodnocení

0x

Nejprve je potřebné podepsat smlouvu o prodeji s tím, že ve smlouvě bude uvedeno, že platba bude učiněna při přepisu vozidla. Je lepší jít na úřad společně a tam původní majitel auto odhlásí z evidence a převede na nového majitele. Finančně se můžou vyrovnat tam, buď předáním hotovosti oproti potvrzení o převzetí hotovosti, nebo přes internetové bankovnictví. Pokud je to větší částka, tak může být výhodné, zařídit si účet u stejné banky, jakou používá nový majitel auta, aby byl převod peněz realizován okamžitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]