Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkdy se může začít autoškola?

Od: wowowowo odpovědí: 15 změna:

Odkdy si mužu azčít dělat autoškolu, od jakého věku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

od 15 let, záleží co chcete řídit?

Jsou i vozidla, na které nepotřebujete řidičák.

doplněno 23.02.10 16:52: viz zákon 361/2000 § 83
§83 (1) Řidičské oprávnění lze udělit jen osobě starší
a) 15 let, jedná-li se o řidičské oprávnění skupiny AM,
b) 16 let, jedná-li se o řidičské oprávnění podskupiny A1,
c) 17 let, jedná-li se o řidičské oprávnění skupiny T a podskupiny B1,
d) 18 let, jedná-li se o řidičské oprávnění skupin A, B, B+E, C, C+E a podskupin C1 a C1+E,
e) 21 let, jedná-li se o řidičské oprávnění skupin A, D, D+E a podskupin D1, D1+E.
arimas*

aha ja mela za to ze az od 18. (auto) v americe to je od 16. takze ze by u nas bylo od 15 mi pripada jako nejaka novinka *smich*

doplněno 23.02.10 16:54:

ufff a ted se vyznej v te abecede :-P (neridim)

arimasko, malé auto můžete od 17 let, malý motocykl od 15 let.

laik nepotřebuje vědět, já Vám vysvětlím co nevíte

arimas*

ahaaaaaaaa tak to joooooooo... to mi pripomina ze bych si ten ridicak uz kurna mohla udelat hihih

klidně mohla, stačí když už je Vám nad 15 (to letí) a naučíte se předpis

hodnocení

0x

Autoškolu můžeš začít dělat i dříve, než ti bude požadovaných X let. Důležité je, aby jsi v den zkoušek tuto požadovanou věkovou hranici splnil.

wowowowow
hodnocení

Omlouvám se samozřejmě by to bylo na osobní automobil, je mi 17let a chci se tedy zeptat jestli by stačilo 1měsíc před osmnáctinami, kdy bych si ho začal dělat? A ještě co myslíte tím v den zkoušek tuto věkovou hranici spnil. Jako že zkoušku musím dělat v den osmnáctin?

Ano stačí. Již teď si můžete udělat řidičák na "malé auto"

Ano, v den konání zkoušky musíš mít věk nutný na získání řidičského oprávnění.

wowowowo
hodnocení

A ten den konání té zkoušky si můžu určit sám jaký chci aby to přesně vyšlo na ten den dosažení 18-ti let?

ne to nelze (ale za prachy ano), nebo si vybrat tu nejvhodnější autoškolu.

No víceméně. Budeš se ale muset přizpůsobit i termínům ve tvé autoškole. Speciálně pro tebe to asi dělat nebudou.

mamcazmoravyy*
hodnocení

0x

Z této diskuze chápu, že zkoušky se musí dělat až po narozeninách. Víte někdo, kde je to psané a kdy došlo ke změně? Já jsem měla řidičák v kapse 4,5 měsíce před 18. narozeninami, naprosto legálně a oficiálně. A určitě jsem v našem kurzu nebyla jediná, kdo to měl před narozeninami, to vím jistě. Samozřejmě, že jezdit jsem mohla až po narozeninách, ale nebylo nutno čekat s výukou. Kurz jsme dělali jako skupinka spolužáků stejného ročníku.

Ale to bylo za vyhlášky 99, 100, z minulého století.

Teď máme zákon 361/2000 a tam je vše uvedeno, tuším § asi 80-83 Nevím přesně, musel bych hledat

doplněno 24.02.10 20:43:

§83

páč jsem opět neviděl celou diskuzi.

Pavle?

cyril*
hodnocení

0x

Na obecně položenou otázku - obecná odpověď. Věková hranice je v případě "dělání " autoškoly libovolná na vůli uchazeče a není v české legislativě zákonem stanovena. Autoškole jako takové je jedno od koho dostane zaplaceno.

Mám však za to, že smyslem dotazu bylo něco jiného, ale záleží na tazateli jak dotaz upřesní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]