Nejste přihlášen/a.
Odkdy si mužu azčít dělat autoškolu, od jakého věku?
od 15 let, záleží co chcete řídit?
Jsou i vozidla, na které nepotřebujete řidičák.
doplněno 23.02.10 16:52: viz zákon 361/2000 § 83aha ja mela za to ze az od 18. (auto) v americe to je od 16. takze ze by u nas bylo od 15 mi pripada jako nejaka novinka
ufff a ted se vyznej v te abecede (neridim)
arimasko, malé auto můžete od 17 let, malý motocykl od 15 let.
laik nepotřebuje vědět, já Vám vysvětlím co nevíte
Autoškolu můžeš začít dělat i dříve, než ti bude požadovaných X let. Důležité je, aby jsi v den zkoušek tuto požadovanou věkovou hranici splnil.
Omlouvám se samozřejmě by to bylo na osobní automobil, je mi 17let a chci se tedy zeptat jestli by stačilo 1měsíc před osmnáctinami, kdy bych si ho začal dělat? A ještě co myslíte tím v den zkoušek tuto věkovou hranici spnil. Jako že zkoušku musím dělat v den osmnáctin?
A ten den konání té zkoušky si můžu určit sám jaký chci aby to přesně vyšlo na ten den dosažení 18-ti let?
Z této diskuze chápu, že zkoušky se musí dělat až po narozeninách. Víte někdo, kde je to psané a kdy došlo ke změně? Já jsem měla řidičák v kapse 4,5 měsíce před 18. narozeninami, naprosto legálně a oficiálně. A určitě jsem v našem kurzu nebyla jediná, kdo to měl před narozeninami, to vím jistě. Samozřejmě, že jezdit jsem mohla až po narozeninách, ale nebylo nutno čekat s výukou. Kurz jsme dělali jako skupinka spolužáků stejného ročníku.
Na obecně položenou otázku - obecná odpověď. Věková hranice je v případě "dělání " autoškoly libovolná na vůli uchazeče a není v české legislativě zákonem stanovena. Autoškole jako takové je jedno od koho dostane zaplaceno.
Mám však za to, že smyslem dotazu bylo něco jiného, ale záleží na tazateli jak dotaz upřesní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.