Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor v nouzovém režimu

Od: kuratko® odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Dnes se mi na služebním voze rozsvitila kontrolka motoru. Motor pak upadnul do.nouzového režimu. Kdy auto jelo opravdu pomaleji,moc."netáhlo".Začalo to po cestě z práce. Po chvíli jsem zastavila na benzine,pak pokračovala dál a po několika kilometrech se mi to opět rozsvítilo a svítilo až domů. Je velký risk s tím zítra jet po dálnici do práce,kde by již auto zůstalo v servisu na firmě a dostala bych jiné? Jakou šanci mám,ze dojedu? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S poměrně velkou pravděpodobností dojedete..

Pokud bych měl hodně strach, dálnici bych se vyhnul (nevím jak daleko jedete)..a jel v klidu po okreskách. Pokud by se (náhodou) něco stalo, že by nešlo dojet, bude se to ve větším klidu řešit na okresce než na dálnici.

Ale osobně bych se nebál..to dojetí by vůz měl zvládnout.

hodnocení

Moc děkuji. Je to tedy 70 km. Ale máte pravdu,raději nepojedu po dálnici.

xenofob
hodnocení

0x

pokud je to koncernový motor PD 100kw s dvojicí vyvažovacích hřídelí a vytahaným řetězem rozvodů, dojedete do vzdálenosti 2.7 km od domova a tam se motor zadře, s jiným typem motoru může dojít k jeho totální destrukci

šanci že dojedete : nedojedete máte 1:1

mimochodem v manuálu máte napsáno že po rozsvícení příslušné kontrolky a pádu do nouzového režimu nemáte jezdit ale máte volat servis

korespondeční vyšetření auta a určení závady na dálku funguje

14.02.20 13:02

Nesmysl.

hodnocení

Moc děkuji. Dojela jsem v pořádku do práce těch 70 km. Auto jelo jen pomaleji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]