Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do C8

Od: pis* odpovědí: 11 změna:

Poraďte jaký olej mám dát do C8 - 2,2 HDi rok.2005 - dovoz z Německa a není nikde poznačeno jaký olej byl do motoru použit. Nevíte někdo, zda se tam z výroby nedává již plná syntetika. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jsem doufal, že Vám poradím, jelikož mám manuál k C8 na počítači, ale bohužel... U výměny oleje je poznámka: Kvalita - viz servisní knížka.

Takže máte 3 možnosti:

a) podíváte se do servisní knížky

b) kontaktujete dotazem servis či obchodní zastoupení citreonu

c) počkáte až se tu objeví majitel stejného auta a dotaz zodpoví.

nu*
hodnocení

0x

Z německa se vozí auta se servisní knížku a návodem k obsluze údržbě, tam je uvedeno i značení doporučených provozních náplní, stačí se podívat...Pokud jste koupil auto bez servisní knížky , položte si otázku, PROČ? Pokud jí nemáte, nevíte, kdy, co a při kolika naetých kilometrech bylo měněno, doporučuji nechat v servisu prohlédnout a opravit rozvody a vyměnit všechny provozní nánplně a filtry, zkotrolovat brzdy atd...nebo si to chcete udělat vše sám? Doma? Pak tam klidně nalejte plnou syntetiku long-life..

nu*
hodnocení

0x

také je dobrým zvykem označit servisní interval výměny oleje tak, že se na nalévací hrdlo olejové nápně upevní štítek s uvedením značení použitého oleje a termínu, respetive stavu tachometru, kdy se má opět provést výměna.

pavka76*
hodnocení

0x

Z pné syntetiky se dá jít na polosyntetiku. Naopak ne! Důvody Vám vysvětlí automechanik. Určitě bych nespolíhal na to co tam bylo z výroby.

ar*
hodnocení

0x

Absolutně se nebudu vyjadřovat k 30let starým výrazům jako plná syntetika páč je to nesmysl. Ať byl v autě jakýkoli olej (nepředpokládám žetam byl A) Pro 2.2 HDi je předapsán ACEA A3, B3, B4 . API SL/CF. Jaký výrobce (značkový ) je jedno. Takže podle specifikace a buď 5W-40 nebo 10W40

pavka76*

No já mám v motoru 0W-30 , na obalu je napsáno plná syntetika a určitě není 30let starej ;)

ar*

Určitě reklama je dobrá věc. Bez urážky. Čtěte prosím tady oleje.cz/...

Na toto temá najdete diskuzi opradu všude.

pavka76*

Určitě se neurážím. Mám servisní interval 30 000km ,olej Castrol EDGE 0W-30. Podle toho článku je to nesmysl,ikdyž se tam píše o xW40. Takže zbytečně platím za reklamu?

ar*

Servisní interval výmněny oleje udavá hlavně výrobce vozidla a ne výrobce oleje. Pokud jezdíte hodně krátké trasy a často interval výmněny se snižuje.

doplněno 23.02.10 16:29:

Castrol jsou kvalitní oleje ,ale zbytečně drahé. Prostě v tom článku to pan Černý popisuje dobře. Pokud si najedete v tom článku nahoře na lištu dáte zajímavosti a komentáře odborníků tak těch mýtů kolem olejů je mnohem víc.

Jinak oni výrobci a prodejci vědí jak z nás ty prachy vytáhnout;)

stirecek*

Servisní interval je stanovený právě na ten předepsaný olej od výrobce motoru, takže k tomu je nutno brát zřetel. Dnes se na polo/plnou syntetiku nehraje, jde jen čistě o specifikaci. A hodně záleží, kde ty kilometry najedete, ono je rozdíl jet na dálnici tisíc km při provozní teplotě, anebo najet tisíc km ve městě s několika studenými starty během dne. V takovém případě já interval krátím na polovinu nebo ještě méně.

stirecek*

Musíte se dívat na specifikaci ne jestli je to plná syntetika. Plná syntetika je i např. 10W-40

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]