Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám auto které jsem dal na vývozní značky, kamarád ho bude na Slovensko brát až za týden a potřebuji sním ještě jezdit, Když někde omylem pojedu rychleji a vyfotí mě radar kam přijde pokuta? Nebo co se stane když mě zastaví hlídka a v TP je už kamarád? Vůbec tomu nerozumím. Tak se radši ptám. Pán na úřadě byl tak ochotný že sem se nic nedozvěděl. Děkuji
Pokud je auto na vývozních značkách tak předpokládám, že je již i odlhášené a tedy není v ČR žádný provozovatel, kterému by mohla dojít pokuta. Takže nejspíš skončí v koši na úřadě. Pokud vás zastaví policista a vše bude co se týká papírů v pořádku tak můžete dosta pouze pokutu za případný přestupek, který spácháte.
Podobné dotazy je nutné adresovat na policejní prezidium, případně na Ministerstvo dopravy, s odkazem na zákon o svobodném přístupu k infroamcím. O policejnií hlídce ví nejlépe policejní preziodium a o vyexportovaném vozidle ví nejvíc ten, kdo tento zákon navrhoval, tedey MDCR.
V podstatě Vám odpoví jen obecně citací a odkazy na jendotlivá zákonná ustanovení a upozorní Vás na to, že spekulace a myšlenkové konstrukce o tom, co by se mohlo v budoucnu stát kdyby...nelze poskytovat jako oficiální informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.