Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
všude čtu, že když motor bude dostávat kvalitní palivo, tak to prodlouží jeho životnost. Otázkou je, co si mám představit pod pojmem "kvalitní palivo". Octavii 1.6 TDi jsme koupili jako novou, teď má cca 2.000km. Jakou naftu tankujete vy do motorů TDi?
Děkuji
Když už musím tankovat v Česku, snažím se tankovat pouze MaxxMotion u OMV. S tou naftou jsem spokojenej. Možná je to jenom pocit, ale když jsem dvakrát po sobě tankoval obyčejnou naftu u PapOil, měl jsem dojem, že auto je línější a občas trochu zacuká. Pak jsem dal MaxxMotion a bylo zase vše OK. Většinou ale tankuju v Německu, tam mám oblíbenej Aral a Jet.
Nejlíp v Německu nebo Rakousku... V ČR OMV, Čepro a přidávat VIF. "prémiový" paliva se nevyplatí, protože to je normální nafta + aditivace VIFkem, akorát se s tim nemusíš nalejvat (ale zase nevíš jestli pumpař nezapomněl nalít ten kýbl vifka do cisterny)
Důležitý je i měnit olej ideálně po 10kkm/ 1 rok, nehonit za studena, dochlazovat turbo a občas vyhnat pavouky z vejfuku.
První výměnu oleje bych udělal už někdy teď - prvotní otěr součástí pořád funguje i když výrobce tvrdí že záběh netřeba..
v CR benzina verva a cepro (eurooil) bez bioslozky, OMW palivo je akorát dražší a kvalitou se nevyrovná tomu co OMW prodává bv zahraničí...podle testů horší než benzina
Nevim jak teď, ale dřív OMV vozila naftu z Rakouska.. Obecně Němci, Rakušáci atd. mají kvalitní už výchozí naftu, u nás je výchozí nafta horší a kvalita se dohání aditivama... Aktuálně naftu beru prakticky jen v D, tak přehled u nás nemám, když už musim tak většinou Čepro + VIF, prémiovky mi přijdou to samý za větší prachy...
Dokud u nás bylo OMV-žádná cisterna z "A" tam nikdy nebyla -vše bylo CZ a paradoxně červená Benzina stejná jako zavážela na ONO. A to mám do "A" hooodně daleko-nejbližší přechod Névá Bystřice Grameten-necelých 20km!
Tak že má cisterna CZ značku a nápis Benzina ještě neznamená že veze CZ naftu z naší rafinerky Tady vozívali opravdu Rakouskou, když jsem bral v Rakousku tak vypadala stejně..Tady od Ćepra vypada jinak, víc žlutá a víc pěnivá... Ale to je pravěk kdy to tu ještě byl Aral
Podle testů už to tak asi neni a bude to česká rafinerka + aditiva...
Asd-je to sice hezké ale stejná citra, stejný řidič... jen jiné čerpačkya tím pádem i jiná náplň citry?Ale stejně je to pro všechny jen placebo že třeba OMV, Agip... má lepší ropu. Soused,technik -začínal na T55 ,pak přešel na kamiony x let jezdil, poté postupně až na jednoho z nějvyšších šéfů pobočky D nebo A? spediční firmy. Do všech aut tankoval výhradně u Ona-z titulu své pozice si nechal doložit rozbory od jednotlivých místních čerpaček v té době-benzina,agip,ono,euroil + no name-vše stejné jen cena u ona nižší!Ovšem ta obyčejná ropa ,žádné prémiové.Takže asi tak nějak.
Měl jsem auto citlivý na kvalitu nafty a placebo to fakt neni.. U ONO dřív kvalita na první pohled kolísala - jednou pěnilo jak šumák, jindy skoro vůbec, barva taky pokaždé jinak žlutá.. Někdy to i smrdělo po acetonu, tak už jsem tam pak přestal brát. Ale vzhledem k tomu, že na ně konkurence tutově posílá kontroly, tak si nemůžou dovolit mít něco co normě nevyhovuje... Kvalita nafty u Aralky a u "vesnice oil" byla hodně rozdílná. O rozdílu CZ a D ani nemluvim, tam byl rozdíl na spotřebě litr a čoudilo jak sviň/ nečoudilo vůbec.. Myslim si, že u mýho motoru šlo hlavně o cetanový číslo a s horší naftou to neshořelo ve válci ale půlka ve výfuku, proto ten čoud a spotřeba... Rozdíl byl litr na 100 km..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.