Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemohu se zbavit auta

Od: tom3 odpovědí: 26 změna:
Dobry den, dostal jsem do docela neresitelne situace a ted nevim jak z ni ven, treba mi tady nekdo poradi...Koupil jsem si auto na uver v cervenci 2019, konkrtene Skoda Octavia III 2017 1,0 TSI. S autem jsem naprosto spokojen, problem je ze se od cervence hodne zhorsila moje financni situace a proste ted na splatky nemam. Zkousel jsem auto prodat (aaa,esa) ale problem je, ze mezi cenou kterou mi nabizeli a tim co musim doplatit uverovce je asi 60 tisic ktery proste nemam, stejne tak mi nikde neschvalili na tech 60 tisic pujcku. Zkousel jsem podavat i inzerat, ale opet se ozvali jen aaa a esa. Napada vas jeste nejaka varianta? Pokud ano velice rad si necham poradit. Diky.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Koupě vozu je vždy ztrátová záležitost a nikdy se vložené investice do nej nevrátí
To že ho nikdo nechce se moc nedivim ja bych tu motorizaci nechtěl ani omylem
Budete muset jit z vozem na takovou cenu aby to bylo pro potencionálního kupce zajímavý
Píšete že auto je na uvěr tak dejte inzerat stim že si kupující převezme úvěr
Napište kolik splátek ještě zbejvá
A odstupné pro vas stanovte tak aby to auto bylo prodejný
Pokud budete chtít aby se vam vratili veškerý investovaný peníze tak máte jistotu ž to auto nikdo nekoupí
krtek*

souhlasím s kolegou...taky bych ho nechtěl ani zadarmo... to je holt riziko, které člověk, který si takový auto koupí musí prostě zkousnout...nebudeš první ani poslední...

Vsadím se, že nemá ani nějak extra výbavu a je bílé... To jsou holt ty nejlevnější kousky o které není zájem ani těsně po koupi natož po letech. Tyhle nikdo nechce.

krtek*

gumidek: tak o tom žádná...to je tutovka...já takovým autům říkám "120ka v nové kastli"

krtek*
hodnocení

3x

dám tu ještě jeden příspěvek...jeden můj známý chtěl prodat Octavii III v naftě...skoro v plné palbě, najeto běžných cca 120tis km...taky se ho nemohl zbavit...nějdřív začínal někde na 300tis pak 270 .. 250...a furt mu bylo divný proč to nikdo nechce...auto v pořádku, bez vady...říkám..pošli fotky...jak poslal fotky, tak jsem hned věděl odkud vítr fouká...on to byl automat*modla*...tak mu říkám...že automaty nikdo nechce a proto se toho nezbaví...nakonec se nasral a nechal to v ESách za 230tis..prodělal dobrých 70tis jen proto, že si blbec koupil automata, protože byl moc pohodlný a líný řadit...a kolega s motorem 1,0tsi má stejný problém...:)

Třeba v Praze, kde se popojíždí každý den v koloně i hodinu by automat vzali. Jinde není o automaty bohužel takový zájem (spíš nezájem k vůli případnému servisu a poruše).

krtek*

je ze Zplzně a vidíš, nikto to nechtěl. A Pražáci to nevytrhnou...a ostatní se kvůli nim neposerou ;)

Jsem ze Zlína a příště už jedině automat. Proč manuál?

Máme automat doma (X-traill) a je to někdy tragédie, když to nevhodně zařadí nbo neřadí či zbytečně vytáčí motor při 120km/h a nezařadí 6ku (musí se přepnout do poloautomatu, dát + a vrátit se zpět na D automat a pak jede 120km/h na 6ku).

Z manuálem si řadím jak potřebuji a je vhodnější i k tahání přívěsů, kdy automat se ničí hydroměnič.

Jezdím obojím a stejně preferuji manuál.

id
hodnocení

2x

Ke své stávající práci si najít ještě druhou a o víkendech brigády. Neustále hledat zaměstnání s lepším platem než máte nyní. A hned bude na splátky.

To je opět rada-na co pak bude auto,když únavou z práce ane nebude schopen řídit?!

Já bych byl pro, ono nějakou dobu se to zvládnout vpohodě dá a pomůže to strašně moc..možná by stačily jen víkendovky..záleží, kolik mu chybí každý měsíc.

Na druhou stranu-proč si kupuje "drahé" auto,když nemá jistotu, že bude mít na splátky! Proč si vzal na úvěr a ne na leasing?

mathew
hodnocení

2x

Diesel - kupovat auto bez přepisu, které je na splátky je dost nebezpečné pro obě strany spíše je téměř jisté, že z toho bude mega průšvih obzvlášť, když dotyčný na ty splátky nemá. Takže jestli někdo dá na tvoji radu tak tady bude za měsíc dotaz "koupil jsem auto a nepřepsal, sebral mi ho exekutor co mám dělat;)

Za 3 roky starej 3 válec nikdo víc jak 300 tisíc nedá, protože to už je lepší si koupit i nějakého Hnujdaje, který bude nový a v záruce. Takže budete muset jít s cenou níž a to až někam, kde za to dotyčný nesežene nové auto... Osobně bych to viděl na 200-250 tisíc

Kolego máš pravdu že by mohl být problém,nemusíš mne poučovat-jen jsem nastínil sice dost ošemetnou možnost, ale možnost, navíc pokud by někoho takto sehnal-doplatí dluh a pak by snad převod šel udělat-ale nwn nikdo jaké má podmínky!

hodnocení

1x
Rozumím vaší situaci, ale podívejte se na to očima kupujícího, skoro rok staré auto, už ježděne, a dostane ho o 50tis levněji než si může koupit nové...to nikdo neudělá, takovouhle cenu to auto má v den koupě kdybyste ho prodával. Myslím si že budete muset jít pod 300 aby to bylo zajímavé a zbylé peníze holt sehnat někde jinde.

xenofob
hodnocení

1x

koncernových aut s dynamickým motorem 1.0 jsou plné autobazary, bohužel toto auto ztrácí hodnotu asi nejrychleji ze všech koncernových motorizací, dej si inzerát na mobile.de a další EU autobazary , ale pochybuji že dostaneš víc jak 340

nejlepší rada je svůj dluh řádně uhradit, pochybuji že ti někdo z poradny pošle 60 tis...najdi si další práci

bz*
hodnocení

1x

Dobrý den TOM3

Důležité je kolik POŽADUJETE za Octaviána 2/2020 a kolik Vám dávají. Jak jste přišel na ztrátu 60.000,-Kč

Na DE serveru se nejlevnější bílá 85KW 2017 v Novém Strašecí za 12.000,-€ včetně daně.

Otázka také je, jak Vaše auto vypadá.

Nejste sám kdo čeká na kupce v roli zoufalce, který to prodá STŮJ co STŮJ. Je to tak i s realitami. Jakmile jě někde dluh, tlak, potíž, tak ceny padají jak hrušky ze stromu.

asd1

Hlavně úvěr a nemožnost přepsat - to by za ty prachy vzal jen šílenec... Navíc 3 roky stará Oktávka s litrovým TSI, opět za ty prachy to moc prodejný neni...

Nejlíp sehnat prachy a doplatit auto. Jinak to skončí velkou ztrátou..

tom3
hodnocení

0x

S tim jsem samozrejme ani nepocital, ze tam nebude zadna ztrata, kdybych tech 60 tis mel tak je rad zaplatim a tim se zbavim splatek na ktere nemam. Bohuzel uverova spolecnost neumoznuje prepis smlouvy na jinou osobu takze tahle moznost taky pada. Auto jsem nabizel za nejakych 330 tisic coz si myslim, ze je rozumna cena, v cervenci jsem za nej daval 380 tisic. Opravdu uz nevim co jeste zkusit...

Pak jedině se nák rozumě domluvit s uvěrovou společností na odložení splátek
Nebo snížit splátky a prodloužit dobu po kterou bude uvěr splacen
" Bohuzel uverova spolecnost neumoznuje prepis smlouvy na jinou osobu takze tahle moznost taky pada."A co takhle dát toto do smlouvy o prodeji auta? jasně bez zápisu změny hrozí postih-ale je dost inzerátů (nezkoumám jak to je s auty)kde je -Bez přepisu !Každopádně jednejte jak u úvěrovky tak přes inzerci!

hodnocení

0x
1. Nešel bych do motoru 1.0 v takovém autě.
2. Nešel bych do koupě v této cenové relaci, kde vím, že je prodejce ve finančních problémech a existuje nějaká zřejmá možnost, že se dostane do exekuce a že mi kvůli tomu to auto vezmou.
Tedy "přesvědčit" někoho můžete jen prodejem výrazně pod cenou.

jenda2*
hodnocení

0x

Na splátky nemáte a chtěl jste úvěr k zaplacení splátky. Tady je jeden otazník: z jakého důvodu jste musel brát auto, když jste na něj neměl? To prostě nelze pochopit. Tato situace nemá řešení jiné než že si najdete další práci a příště budete více uvažovat.

bz*

stock-cars.skoda-auto.com/...

414.300 platba bez škofinu je asi 439.000,-

kdo si koupí Vaše o kilo méně?

bz*
hodnocení

0x

Jsem na chvíli zvvažoval, že bych to dal sekretářce.

Za 380.000,- kupovat 2 roky staré auto, které nové stálo 414.000 se nezdá rozumné.

Za 340.000 mohu mít toto:

Skoda Skoda Superb 2.0 TDI DSG Wagon Style 2017 rok ...a ne 3 válec 85kw

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]