Nejste přihlášen/a.
Zdravim mam takovyto problem koupil jsem octavii 1.6 55kw a motor občas skube a vynechava jako kdyz jde na tri valce a pak zas ok vymenil jsem svicky a problem pretrvava ale zistil jsem ze na rozdelovaci je misto na kabel na ukostreni ale zadny tam nemam jestli treba neupadl muze to byt tim ze motor vynechava? kam pujde druhy konec koukal jsem vicko je plastove a na internetu nekde jsou plechove tak prosim o radu? tady to je videl ale ja tam mam plastove vicko?
Ten plech je jen stínění k vůli rušení od VN jiskření. Není třeba. Jinak trochu může rušit rádio.
Máte tedy AEE motor?
Jaké jsou tam svíčky? Jak staré? Probíjí víčko nebo kabely? Palec je v jakém stavu?
ano AEE svicky jsme tam daly ngk jsou tam tak max 300km jinak jsem koukal kabely a ani vičko neprobiji palec se musim podivat myslim ze byl trochu zaoxidovanej zkusim vycistit nebo zda mam koupit novy takže ten kabilek tam byt nemusi?
Víčko je vždycky plastové, to plechové je jen kryt přes víčko. Jak píše Gumidek - stínění. Na funkčnost motoru samotného nemá žádný vliv. Vyměnil bych preventivně ještě kabely ke svíčkám. Další zdroj problémů může být snímač otáček na rozdělovači, u naší Felicie jsem ho asi dva roky zpátky musel měnit. Občas zaškubala, občas přestalo zapalování jít na nějakou dobu úplně. Ale než měnit preventivně, chtělo by to změřit, co z toho leze, protože problém nemusí být tam, ale klidně v zapalovacím modulu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.