Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám se bát? Rozvody

Od: david01* odpovědí: 7 změna:
Zdravím,
nedávno jsem koupil auto F1 1.4 TDI 59kw ..auto v dobrém stavu se servisní knížkou. Technik mi říkal, že rozvody vymenit na 150tis km. Věřil jsem mu. Při koupi najeto 141tis .. teďka mám 145tis .. a zjistil jsem, že to je podle motoru a doporučeno na 120tis už vyměnit. K mému mechanikovi jsem objednaný, jenže až za 2 týdny k němu mam jít. Má plno. S autem jezdit potřebuju.. mam se nějak bát? Že to rupne nebo tak..vim, že to není jistý. Spíš by mě zajimalo jak byste se zachovali vy. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Já když jsem kupoval ojeté auto, tak mělo najeto zhruba 150 000 km a všiml jsem si, že na krytu rozvodů bylo napsáno 140 000. Když jsem se ptal známého automechanika (kterého jsem si vzal sebou na prohlídku vozu), tak mi říkal, že to tam někdo v servisu píše, když mění rozvody, tak při kolika najetých kilometrech to bylo. K autu servisní knížka nebyla, ani nějaký doklad ze servisu, takže jsem stejně ihned nechal rozvody udělat. U každého ojetého auta (pokud nemáte 100% jistotu, že byly rozvody vyměněny), tak je vždy lepší nechat rozvody udělat.
Teoreticky: pokud při koupi ojetého auta (za předpokladu, že jste si jistý, že nemá stočený tachometr) dostanete do rukou třeba doklad ze servisu, že byla výměna rozvodového řemene provedena, tak by se na to dalo spolehnout. Jinak ne.
Teď záleží na tom, kolik kilometrů za ty dva týdny najedete. Pokud to bude řádově ve stovkách kilometrů, tak si myslím, že nemusíte mít takové obavy. Jestli jezdíte nějak moc, zkusil bych si na Vašem místě najít servis, kde budou mít čas dříve a vyměnit rozvody hned.
david01*

Díky za nazor! Já blbec věřil tomu technikovi, že to stačí na 150 tis.. taky bych je udělal hned, ale nebyli na to prostředky.. a já veřil jemu, že to je ok. Ale tedka bych to udělal už jinak. Za ty dva týdny ujedu 570km tak snad to je ok :/

h0042*
hodnocení

2x
Osobně bych ty rozvody udělal hned po koupi. Být tebou, tak je udělám co nejdřív, v dnešní době nevíš, kolik má auto skutečně najeto,kor když je to f1 TDI.

jezevec*
hodnocení

2x

Záleží kolik za ty dva týdny nalítáš. Jestli to bude 200 kilometrů, neřešil bych to. Jestli to bude 5000 kilometrů, nechal bych to udělat jinde. Otázkou je, jestli se dá tak rychle sehnat spolehlivej mechanik...

hodnocení

2x
Zalezi jestli je v tech 120 vymenili nebo ne. Sundal bych kryt z rozvodu a zkontroloval opticky a sluchove. Pokud uz je tolik od koupi najeto, tak by byla docela velka smula, kdyby to prasklo do opravy.

hodnocení

2x

Ono je otázka kvality dílů. nevím jak u tohoto koncernu,u jiného řemen (nwn jak F1 tdi) na naftě klidně i 500 000km na původní řemen daný ve výrobě.

Jinmak může bydržet dalších 30-50 000km ale může taky jen 2km a...nechal bych raději IHNED vyměnit

hodnocení

1x

no asi takhle ono to není tak že to vydrží 120tkm a při 120001km to prdne, ale je to nějaká průměrná životnost toho řemenu kde to třeba 99% vydrží bez havárie, přitom ten řemen dokáže vydržet třeba i 240tkm, jen je už holt větší riziko...myslíte si že by výrobce nastavil interval takhle na knop a pak řešil problémy? zrovna tak, i když auto má servisku (tu vám vytvořím asi za pět minut) tak stejně víte prd a ve výsledku na tom řemenu máte třeba 200tkm ani o tom nevíte, takže bych z toho tragedii nedělal a jezdil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rozvody v aute

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]