Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, pořídil jsem si ojetý VW Passat B8 2.0 TSI 220 a mám 2tis km do výměny olejů včetně převodovkového, je to moje první vlastní auto a rád bych se o něj staral s tou nejvyšší možnou péči a dopřál mu originální oleje a filtry
Tím že je to moje první auto jsem chtěl říct že jsem nikdy tyto věci nepořizoval a nerad bych naletěl na nějaké přebaly apod.
Díky za každou radu !
Neřeš a kup nějakej značkovej olej, případně se svěř autoservisu. Mnohem důležitější je, aby tam přišel olej s parametry, který jsou předepsaný a správnou viskozitou, to jest aby ti tam ve snaze ušetřit nešoupli nějakou polosyntetiku apod. Ale jestli to bude od Shell, Castrol nebo Liqui Moly, je celkem šumák... Nedělej si iluze, že autorizáky používají nějaký speciální oleje s kouzelnou tajnou recepturou, který jsou desetkrát lepší, než v jiném servisu. Jenom ti je v mnoha případech desetinásobně naúčtujou...
Originální vw/koncern oleje koupíš v autorizovém servisu nebo na ověřených e-shopech s autodíly-oleji. Pokud to bude shop typu škoda-díly, pema apod., nebál bych se nekvalitního oleje. Mimochodem, wag oleje vyrábí mám dojem shell.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.