Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felda-175/60/14 misto165/70/13?

Od: boban® odpovědí: 16 změna:
Lze dat na Feldu tato kola?
175/60/14
Většinou jsou tato:165/70/13

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na Felicii obecně můžou být, ale stejně záleží jestli je máte v techničáku.

jabraka*
hodnocení

2x

Větší průměr kol má vliv i na přenášení kroutícího momentu z motoru přes převodovku a rozvodovku na silnici.Bude se i jinak chovat i přenášený výkon při řazení.Můře se stát,že řazení převodových stupňů bude pak zcela jiné a řidič bude řadit v nevhodných otáčkách.Dokonce to ovlivní opotřebení motoru.

JB

Tak to je odpověď! Jedna perla vedle druhé.
Tak takhle jsem se dlouho nezasmál *smich*
Na obvodu je to skoro 0,8% rozdíl, to bude strašně znát při řazení *smich*

A nepojede na 14kách ani rychleji. Jabrako,Jabrako... *alene*

hodnocení

@jabraka
Moc děkuji jabrako, konečně někdo opravdu erudovaný na problematiku Automotive *palec2*
bobane, to jako fakt?

*haha* 2x to čumím. Asi víc empatie.

boban®

dnes 12:36 [nahlásit]

@jabraka
Moc děkuji jabrako, konečně někdo opravdu erudovaný na problematiku Automotive *palec2*

Opravdu erudovaná rada na úrovni!

fik
hodnocení

0x

Můžeš dát co je napsáno ve velkém TP...vše ostatní máš ilegal a v případě nějakého problému,budou mít páku tě buzerovat nebo ti nezaplatit

hodnocení

0x

Musí být v TP. Feldy je tuším v TP mají zapsané automaticky od roku 99 co jsem viděl.

LaK má tuším 14ky kola.

hodnocení

0x

A Technicky nevím ale asi ano, legálně ano pokud je psáno v ORV-TP.Jinak je u těchto pneu rozdíl v průměru 1mm,což unamená že se vozidlo sníží o 1mm.tachometr bude ukazovat stejně-v toleranci stejně jako je v normě síla přenášená na vozovku!

Viz odkaz : tuning.sk/...

Ps Fa-Fe ani jiné neznám .Jen okrajově- modelová řada 105-120,kde se dalo jezdit na 13" nebo 14" ( dle zápisu v TP-jjá měl ve oba rozměry, kolega starý škodofkář mi 14 rozmlouval,tedy u mého modelu!)

Protože 13" byly 165 a 14" byly jen 155, tedy užší. Na 13" se jezdilo se Škodovku líp :)

JJ to mi přesně říkal!

xenofob
hodnocení

0x

obecně...na konkrétní feldu s motorem 1.3 jsou schváleny pneu o rozměru 175/60 R14 78T na ráfcích 5.5J x 14 ET42, pak jen tato informace vytištěna v TP

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]