Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí mi kontrolka

Od: viktor® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,poslední dobou se mi po nastartování rozsvítí kontrolka mazání a vydává pípavý ton,to trvá tak asi půl minuty a pak je to v normálu,oleje mám dostatek je vcelku nový,tak co je na odchodu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

6x

Kontrolka oleje neříká nic o množství oleje ve vaně, ale o tlaku oleje. Pokud je tlak nízký, kontrolka svítí. A příčin nízkého tlaku je celá řada - od vylágrovaného motoru před koncem životnosti po použití špatného (řidšího) oleje, popřípadě jeho naředění naftou (u některých motorů s filtrem dpf).

... až po nefunkční čidlo samotné.

hodnocení

0x
Pokud je kontrolka červená de většinou o info nízkého tlaku oleje
Nejčastěji to dělá špatné čidlo tlaku oleje
Poté múže bejt příčina v řídlém oleji
Taky múže bejt přicpanej sací koš
Nebo už vylágrovanej motor
Pokud je kontrolka oranžova tak de o info malé hladiny oleje
Tady bud málo oleje
Nebo vadnej snímač hladiny oleje dole na vaně

hodnocení

0x

Uveďte značku a typ motora. Pokiaľ je to ten známy motor od VW,tak tam rado odchádza prepojenie motor- olejové čerpadlo,ktoré sa zastaví a zadre sa motor,je na odpis.Prevod je cez taký imbusový spoj a tá hlava skrutky je od výroby zlej kvality,bežne sa mení preventívne.

forum.autobazar.eu/...

autoride.sk/...

hodnocení

Je to Seat Toledo 99-210t nalítáno, starej krám,ale neshnilej,loni rozvody,tak je mi ho líto,v servisu to zjistí čím to je?

A obsah a výkon, popř. lépe typ motoru je kde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]