Nejste přihlášen/a.
Mám ojetého fiata Punto ,nikdo už to nechce ani za 4000Kč., V říjnu mi končí TK a už ji nebudu dělat,auto už je dost zrezivělé ,rok výroby 1999,model 2000.Autíčko mi dobře sloužilo ,koupil jsem ho jako ojetinu před 12 lety za 80t.kč.
Tak mě zajímá ,jestli mi nějaká firma vyku pující tyto auta na odpad ještě dá nnějakou korunu a co si mohu z auta vzít,třeba kola?
děkuji za odpovědi.
Ca 1000 korun dostaneš, i si to samo zadarmo odvezou.. Záleží co máš v okolí za možnosti.. Dej si pozor aby neodjeli bez potvrzení o ekolikvidaci nebo ověřené plné moci k přepisu.
Pokud možno kompletní vrak, nejjednodušší je měnit díly kus za kus aby to pořád bylo komplet, tj. vezmeš kola a nasadíš kola křáplý při bouračce který dostaneš zadarmo, motor za motor, světlo za rozbitý světlo atd. pak jde o kompletní vrak a vyhodit tě nemůžou, protože na výkup se vztahuje legislativa a vzít ho prostě musí.
Ovšem na to potřebuješ prostor a čas, někde to musí stát v kůlně.. Nějaký dveře světla nárazníky, různý čidla se z toho vzít dají, ale moc se to neprodává.. Hodí se snímač natočení volantu, ten na Puntech odchází často a repas stojí 5k
Kolik Vás stálo je nepodstatné. Veškeré vraky ekolikvidační firmy (vrakoviště) vykupují kompletní za cca 1000kč. Pokud si vezmete třeba akumulátor nebo startér, 1000kč padá a dostanete jen papír o ekolikvidaci.
Já se na to tehdy ptal. Tak asi sekretářka na vrakáči nevěděla a já neřešil. Vymontoval jsem si totiž víc věcí a auto dojelo na laně.
Ale trošku se divím, vždyť olovo je přímo k ekologické likvidaci potřeba, aby to někdo nevyhodil jen tak někam.
Ano je to divné když by správně neměli vykoupit ve sběrně ino starý blatník,ale je to tak.Navíc AKB se většinou vykupují - přibližně 10kč/kg .Jinak někde to tu je umístěné -znění (asi jen část znění) o tétoporblomatice,jež se žel? díky bohu? až tak nedodržuje.
Hele píšeš, že ho nikdo za čtyřku nechce a tady se dozvídáš, že dostaneš tak litr.
Trochu odškočím. Zkoušel jsem se zbavit jednoho auta. Psal jsem na místní vrakoviště kolik by dali. Často nic. Auto bylo bez stk a dost hnilé. Zkusil jsem ho udat přes sbazar, bazoš taky za čtyřku a nic. Tak jsem šel s cenou dolů a přidal i skupiny na FB. Nic. Jen pár indiánů mi nabídlo 1500-2000kč. Nakonec jsem šel s cenou ještě níž na 2500 a to byl cvrkot. Jo a nechával jsem si baterku. To jsem raději ani vrakovištníkům nepsal.
No a abych se vrátil k začátku. Pokud by se ti zdálo od vrakoviště litr málo a za 4000kč ho nikdo nechce zkus jít jak já dolů a případně ho dej na nějaké skupiny na FB. Levná auta když napíšeš do hledání tak najdeš vhodné skupiny
Loni jsem takto likvidoval Xantii HDi( koroze + KO převodovka)-z auta jsem vybral co se mi hodilo do druhé-sedačky,repro,plato,přední lampy,blikače i boční a zadní vnější lampy,levé zp.zrcátko, kola s výjímkou rezervy, dobrý levý klobouk,+ provozní kapaliny-rok starou chladicí kapalinu a LHM ,ropa a AKB samozřejmost.ještě jsem uvažoval komplet vybrat koule a pístnice a komplet brzdy z čehož sešlo.nebyl jak je domontovat stejkně jako výfukové potrubí .Za auto jsem ještě dostal jako přídavek k protokolu 1700kč což vychází +- inzerovaná cena-1kč/kg.Ale pozor každá to má jiná-některá dá protkol a zaplatí i za necelý vrak (chybí motor, převodovka...),někde musí-požadují kompletní auto-to si musíte zjistit u té které organizace chcete likvidovat!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.