Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené povinné ručení

Od: petrh* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám otázku. Vozidlo nebylo pojištěno několik měsíců a mě jako majiteli auta přišla složenka za upomínku od ČKP. Neváhal jsem a ihned zaplatil.

Příbuzní, co mají na sebe povinné ručení mi řekli, že to na pojišťovně vyřešili a zpětně pojistku doplatili. Tak mě zajímá jestli je to vůbec možné to zpětně doplatit a jestli bylo nutné zaplatit upomínku ČKD.

DÍKY P.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nelze, příbuzní se mýlí. Páč jak se vloží do jiného systému datum, že je dneska 30. září 2019?

Možná že mluvili o jiném případu, nikoliv o sankci od ČKP.

xenofob
hodnocení

1x

pokud to zjistila ČKP, vyzvala k úhradě poplatku oprávněně

samozřejmě že je možné vše doplatit na konkrétní pojištovně, jde jen o to, v jaké lhůtě je to možné...někdy pojistovna pošle upomínku...po jisté době od nezaplacení povinné ručení zanikne a pak je na řadě ČKP.

petrh*
hodnocení

Díky za odpověď. Pravda bude nejspíš taková, že oni zaplatili jen svoje upomínky u pojišťovny. A já když jsem doplatil nezaplacené u ČKP. Tak doufám, že bude teď už vše v pořádku. Je radost spolupracovat s rodinou. . .

Ano, sankce od čkp je jeden problém, nedoplatky pro pojištovnu, u které dlužili musí taky doplatit.

asd1

Hlavně si pojistku auta hlídej tj. kontroluj smlouvu i platby.. Včetně aktuálního pojištění, aby ses pak zase nedivil že přijde pozdrav... Nebo horší případ že způsobíš škodu zá pár mega a zatáhneš to ze svého *ua*

danys*
hodnocení

0x
Vozidlo jsi prodal příbuzným nebo ho mají v užívání? Proč platíš příspěvek za někoho jiného?
petrh*
hodnocení

Bohužel je vozidlo psané na mě. Jelikož byli a jsou ve finanční tísni, tak jsem jim chtěl pomoc. Takže jsem jim dal auto k užívání jen pod podmínkou, že si budou platit povinné ručení, což řekli, že zvládnou a voala když jsem kontroloval stav povinného ručení na ČKP - nezaplaceno. Takže auto si vezmu zpět, zkusím ho prodat a z toho zaplatit ty pokuty.

Největší omyl v mém životě! *alene*

A přitom stačilo tak málo... Udělat změnu provozovatele. Majitel a provozovatel nemusí být stejná osoba takže auto nepřevádíte ale provozovatel si udělá vlastní pojistku a případný mangl od ČKP jde za ním. Některá pojišťovna vám změnu pojistníka provede na požádání ke konci měsíce ale většina až k datu výročí smlouvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]