Nejste přihlášen/a.
1.) na úřadu si ví rady, na základě kupní smlouvy vás předají na přestupkové oddělení a dostanete pokutu za to že jste v 10-denní lhůtě nepřihlásil k autu
2.) pokud jde o přepis , od zániku firmy se podle všeho několikrát změnila legislativa, píše se rok 2020 a změnu vlastníka podrobně popisuje ustanovení §8 zákona č. 56/2001 Sb...neříkejte že úřad, který to dělá denně ze zákona nezná prvních 8 paragrafů zákona, kterým se každý den řídí
3.) Vzhledem k tomu že evidovaný vlastník neexistuje, není schopen podat žádost a nelze proto použít ustanovení zákona o převodu vlastnického práva, jedinou možnsotíéé je postupovat podel další části ustanovení a řešit to jako PŘECVHOD vlastnického práva...
4.) požádáte soud o určení vlasntictví k věci movité a se písemným rozhodnutím soudu na sebe moto zaregistrujete...evidenčka a pojistka jsou samozřejmostí
5.) kdyb jste se na vše nev****al, mohla být motorka dávno přepsaná a v depozitu
Neviděl bych to tak jednoznačně,k likvidaci firmy došlo patrně dost dlouho před nákupem motorky.Pokud někdo koupí motorku a projde evidenční kontrolou, předpokládá že s přepisem nebude problém jinak by ji asi nekupoval
Děkuji to zní rozumně... motorku jsem prakticky našel zahazenou v rohu firmy a začal to řešit... likvidace proběha X let zpátky, kdy jsem tam ještě nepracoval... koupil jsem ji, během nějach pár měsícu poskládal ať mužu jit na evidečku (papíry se dohledávali) ale poté jsem ten problém začal více rozplétat... ještě jednou moc děkuji ...
kdyby se dělal přepis v době likvidace firmy, dělal by se podle právní úpravy, platné v té době
protože se přepis neudělal, udělá se dnes, ale podle právní úpravy, platné DNES...a ta je jendoznačná, bez ohledu na to, co kdo předpokládá...
Já předpokládám, že po splnění zákonných podmínek bude motorka převedena...
10-denní lhlůta bna přepis platí od roku 2000, předtím, v dobách DI VB byla lhůta 5-denní...kdo má doma starý techničák typu bílá knížka, může si to přečśi na 2 nebo na předposlední či poslední straně obalu
Reknes rovnou ze druha strana nespolupracuje. Snad to prekousnou. _ Tak totom istě projde když má PM.On potřebuje ale něco úplně jiného-PM od Právnické osoby či případně doklad o vyrovnání dluhu z podnikatelské činnosti s tím že moto bylo z této vyjmuto nebo něco takového!
Pokud je vlastník firma, tak ti je plná moc od soukromé osoby na dvě věci Musel bys mít plnou moc od firmy...
Soud určí vlastnictví a pak to úřad přepíše..
Honzo, už Váš postup máte ověřený?
Asi nikoliv, páč to takto nefunguje, jak to popisujete,"musi driv nebo pozdeji prevest z duvodu necinnosti druhe strany."
díky všem za rady... jen jsem zapoměl doplnit že velky tp bohužel nemám protože paní učetní ani majitel jej nedohledal...jsou jen scany... to jsem asi v prdeli co? jsem s majitelem denně v kontaktu pač pro něj pracuji, tak to mužu řešit hned z fleku ale neumím se posunout dále... mohl bych ji vrátit ale nechci... je v super stavu a ve vůni po dlouhý době...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.