Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojeté auta

Od: sokol odpovědí: 7 změna:
Ahoj, poraďte mi co koupit. Sháním ojetinu do cca 60000, chci benzín jezdím krátké trasy. Ano vím, za tyto peníze nekoupím bomba auto. Rozumná pojistka, opravy,atd..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sollik*
hodnocení

2x

Záleží na co auto potřebujete - kolik osob budete vozit, objem převážených věcí atd.

Pokud potřebujete jen "rychlé boty" do práce a z práce z vlastní zkušenosti mohu doporučit Peugeot 107 (Citroen C1, Toyota Aygo).

Jsou lidé co jezdí třeba jen v jednom ale musí mít auto velikosti superba! Jezdím občas v synovo P-106(spolehlivé zábavné autíčko za pár korun,opraví se na kolení a za hooodně málo,ale na to abych v takovém prcku jezdil stále? ani náhodou aspoň o dvě třídy vyšší kategorii auta!

hodnocení

1x

Všiml jsem si, že v Brně mají v jednom bazaru nově dovezené z Itálie Picasso, rok cca 2005, cena asi 35000, motor 1.6, palivo benzín + CNG ! Sám mám obdobné Picasso koupené úplně stejně před dvěma lety, jsem spokojený. Jenom na rozdíl od tebe nejezdím krátké trasy, ale klidně i několikatisícové výpravy po zahraničí (nájezd cca 30000km za rok) - Bělorusko, Ukrajina, Pobaltí, Balkán. Stihl jsem ho už dvakrát nabourat, díky pojistce jsem dostal plnou částku na kvalitní opravu u neznačkových servisáků. Ze začátku se mi známí smáli, cože jsem to koupil od žabožroutů - ale jsem spokojen. Motor 1.6 je u Citroenů považován za kvalitní a spolehlivý (na rozdíl od 1.8). Provoz na CNG sice není 1.0000Kč za kilometr jak říkají reklamy, ale po zdražení už asi 1.2 Kč za kilometr (bez dalších nákladů).

Ale i ona 1,8 je spolehlivá a kdo tvrdí opak měl smůlu a kápl na vrak nebo sám se o to nestaral !osobně bych do picasa bral spíše 1,8,ale 16V s 81 nebo 85kW.

S výkonem máš pravdu, občas by se pár kilowatů hodilo.

Asi takhle-osobně mámn v autě tu slabší,starší 1,8i 16v s 81kW motor namotáno dle tacho 300kkm skutečně odhaduji o 100kkm víc. a donedávna šel jak hodinky ,dal jsem do "depozitu, pže mám zadarmo ropáka.

hodnocení

0x
V tom cenovém horizontu co uvádíš se dá najít i 10 let starý Citroen C4. Akorát že většina jich je 1.6tdi takže najít benziňák 1.4 /1.6 dá trochu hledání. Za ty peníze je to slušný svezení. Jezdím na krátko za slušných 6.5- 6.6 litru a jsem spokojený. Nedávno když jsem hledal auto pro manželku, bylo k mání moc pěkné Barvo (fiat),ale měl jsem to Budějovic přes půl republiky tak jsem si to nakonec rozmyslel. Podle recenzí majitelů je to taky dost nedoceněný auto co se dá koupit jako ojetina za hodně dobrou cenu. Akorát ty ročníky mladší než 10 let jsou uškrcený aby daly Euro5 takže prý jsou línější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]