Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máte někdo zkušenost s koupě levného vozu (do 100.000,-) v aaaauto? Do předávacího protokolu nám napsali, že stav vozu je špatný, téměr nevyhovující, ale mezi závady dodali jen nefunkční GPS (nenahrané mapy). Auto jsme měli v servisu a také žádné vady nenašli. Jen běžná údržba jako jsou rozvody, olej, brzdy apod.. Teď jen nevím, co si myslet. Zda špatný servis, či auto v pořádku. Jinak co se tyče auta , tak jezdí slušně, jen si občas ze začátku pískne turbo a při sešlápnutí spojky, vyjde nějaký zvuk (hlučnější převodovka).
Mám dojem ,že stav vozu dělí do 4 kategorií , ABCD , jinak tvrzením že stav vozu je špatný, téměr nevyhovující -----se akorát kryjí aby nemuseli akceptovat nějakou reklamaci Koupili jste stav špatný a souhlasili jste s tím stavem ,potvrzením svým podpisem .
Při případné poruše samozřejmě reklamovat můžete , ale bez pomoci právníka se asi moc oprav nedomůžete .
Přítelkyně koupila v AAA rok starou Fabii, která 10 roků jezdila bez jakýchkoliv poruch a najezdila toho opravdu hodně. Pravda, byla pravidelně servisovaná, ale v podstatě žádné poruchy, žádné závady. Nyní ji ještě výhodně prodala jako protihodnotu za koupi nového vozu. Minulý týden jsem na Radiožurnálu slyšel rozhovor s manažerkou AAA jak pracně firmu vybudovala, a že oni vozy nepřeprodávají, ale od zákazníků kupují. Takže vůz koupíte přímo od nich, což je v případě reklamace ohromná výhoda. Jiné bazary vás odkáží na původního majitele s tím, že za nic nezodpovídají, že jsou JENOM zprostředkovatelé.
I ve špatném bazaru můžete najít dobré auto. Pokud váš vlastní servisák (vámi ověřený) tvrdí, že auto je ve stavu dobrém, uděláte jen nejnutnější opravy a servis (rozvody, kapaliny, filtry, případně brzdy...) a jezdíte.
Právě reklamace u těchto prodejců bývají dvou možností - 1) koupíte do 7mi dnů vůz jiný, dražší 2) prodáte jim vůz zpět za 30% původní ceny.
Smlouvu kolegové vysvětlili - papírově jste koupili vrak a nebo soubor náhradních dílů - reklamovat "skryté vady" nelze.
Další naivky, co si koupili auto v autobazaru. Není lepší hledat třeba na bazoši servisované auto, s max. dvěma majiteli za lepší peníze a s někým, kdo tomu rozumí? Všude se píše, jaký jsou áčka svině, ale stejně tam lidi nakupujou auta jako rohlíku v lídlu.
Proč naivky? Myslíte si, že se v autobazaru nedá sehnat slušné auto? Je spousta lidí, kteří nechtějí řešit prodej přes inzerát - rezervovat si čas na prohlídky kupujícími, smlouvat o ceně, řešit přepis a riskovat jaký vyčůránek si auto koupí aby se týden povozil a pak buzeroval kdyby se něco pokazilo...
Jednodušší (i když dostanete za auto méně) je prodat ho bazaru. Oni už se postarají.
Soused si pořídil postupně dvě auta z AAA a obě to byla normální ojetá auta, žádné naleštěné vraky.
V AAA si může koupit auto jen blázen. Internet je plný informací, co jsou to za ksindly. Horší než mafie.
Bláboly zaměstnanců AAA na tom nic nezmění - stačí zadat "AAA zkusenosti"do Google. Např. idnes.cz/...
V jiných jiných bazarech to není lepší. Všude je to stejný. Dotahaný auta z EU, všechno stočený. Některý pěkný auta co mají vystavený na internetu v bazaru vůbec nejsou.
Ačka jsou bazar jako každej jinej, samozřejmě to nejsou žádný dobráci co by chtěli aby lid jezdil v pěkných levných autech.
Ale to jinde taky ne.
Já koupil jedno auto z bazaru v Olomoci v roce 2010 a do prosince2019 mi jezdilo OK. Prodal jsem ho AAA, dali mi to co jsem chtěl.Je již prodáno jinému.
V prosinci jsem si koupil opět vozidlo v bazaru a jsem přesvědčen, že mi vydrží dalších 20 let.
Asi je důležité, co si kupujete a za kolik. Pokud by byly bazary tak špatné, proč jich je tolik a stále nezkrachovali?
Páč tam lidi stále kupují za výhodné ceny. Nebo snad tam někdo přeci nekoupí vrak za velké peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.