Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AAAauto, předávací protokol - nevyhovující

Od: veronika2 odpovědí: 24 změna:

Ahoj, máte někdo zkušenost s koupě levného vozu (do 100.000,-) v aaaauto? Do předávacího protokolu nám napsali, že stav vozu je špatný, téměr nevyhovující, ale mezi závady dodali jen nefunkční GPS (nenahrané mapy). Auto jsme měli v servisu a také žádné vady nenašli. Jen běžná údržba jako jsou rozvody, olej, brzdy apod.. Teď jen nevím, co si myslet. Zda špatný servis, či auto v pořádku. Jinak co se tyče auta , tak jezdí slušně, jen si občas ze začátku pískne turbo a při sešlápnutí spojky, vyjde nějaký zvuk (hlučnější převodovka).

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Jako většina prodejců, ať bazar, či soukromník, vždy napíše, že vozidlo je skoro vrak, aby v případě reklamce sdělili, "vždyť jsme Vám to sdělili"

hodnocení

6x
Bazar závady píše záměrně aby se na něm pak nešlo hojit z nákou skrytou závadou
Ani bazar totiž nehodlá prodávat auta aby je pak kupujícímu draze opravoval tak se holt zkouší takto krýt

asd1
hodnocení

3x

Když vyskočí problém tak tě s úsměvem vyfakujou *smich*

Píská nejspíš řemen pohonu agragátů - ověř stav řemen kladky napínák.

Hlučná převodovka - kontrola nebo rovnou výměna oleje v převodovce..

Zvuky při vyšlápnutí spojky - možná odchází spojkové ložisko = rovnou komplet spojka..

renegade11*
hodnocení

1x

Mám dojem ,že stav vozu dělí do 4 kategorií , ABCD , jinak tvrzením že stav vozu je špatný, téměr nevyhovující -----se akorát kryjí aby nemuseli akceptovat nějakou reklamaci Koupili jste stav špatný a souhlasili jste s tím stavem ,potvrzením svým podpisem .

Při případné poruše samozřejmě reklamovat můžete , ale bez pomoci právníka se asi moc oprav nedomůžete .

hodnocení

1x

Přítelkyně koupila v AAA rok starou Fabii, která 10 roků jezdila bez jakýchkoliv poruch a najezdila toho opravdu hodně. Pravda, byla pravidelně servisovaná, ale v podstatě žádné poruchy, žádné závady. Nyní ji ještě výhodně prodala jako protihodnotu za koupi nového vozu. Minulý týden jsem na Radiožurnálu slyšel rozhovor s manažerkou AAA jak pracně firmu vybudovala, a že oni vozy nepřeprodávají, ale od zákazníků kupují. Takže vůz koupíte přímo od nich, což je v případě reklamace ohromná výhoda. Jiné bazary vás odkáží na původního majitele s tím, že za nic nezodpovídají, že jsou JENOM zprostředkovatelé.

vilik*
Praktiky AAA bych si po zkušenostech s nimi ani za úplatu nedovolil označit jako výhodné, natož ohromně. Je to tvrdý byznys s maximální potřebou opatrnosti nebo naivity ze strany kupujícího.

hodnocení

1x

To vam napisou skoro vsude, krejou si zada...Auto muze klidne slapat dalsich par let bez zavad...

veronika2
hodnocení

*hlučnější spojka

veronika2
hodnocení

No právě, že stav se zdá, že je dobrý. Jen mě zarazily ty papíry, v bazaru jsme auto zrovna i napichli a nic se neobjevilo. Pokud by šlo o krytí, dalo by se to pochopit.

hodnocení

0x

I ve špatném bazaru můžete najít dobré auto. Pokud váš vlastní servisák (vámi ověřený) tvrdí, že auto je ve stavu dobrém, uděláte jen nejnutnější opravy a servis (rozvody, kapaliny, filtry, případně brzdy...) a jezdíte.

Právě reklamace u těchto prodejců bývají dvou možností - 1) koupíte do 7mi dnů vůz jiný, dražší 2) prodáte jim vůz zpět za 30% původní ceny.

Smlouvu kolegové vysvětlili - papírově jste koupili vrak a nebo soubor náhradních dílů - reklamovat "skryté vady" nelze.

jakotyc
hodnocení

0x

Další naivky, co si koupili auto v autobazaru. Není lepší hledat třeba na bazoši servisované auto, s max. dvěma majiteli za lepší peníze a s někým, kdo tomu rozumí? Všude se píše, jaký jsou áčka svině, ale stejně tam lidi nakupujou auta jako rohlíku v lídlu.

sollik*

Proč naivky? Myslíte si, že se v autobazaru nedá sehnat slušné auto? Je spousta lidí, kteří nechtějí řešit prodej přes inzerát - rezervovat si čas na prohlídky kupujícími, smlouvat o ceně, řešit přepis a riskovat jaký vyčůránek si auto koupí aby se týden povozil a pak buzeroval kdyby se něco pokazilo...

Jednodušší (i když dostanete za auto méně) je prodat ho bazaru. Oni už se postarají.

Soused si pořídil postupně dvě auta z AAA a obě to byla normální ojetá auta, žádné naleštěné vraky.

joudic*
vsak ta spousta lidi, ktera to nechce resit inzeratem necht si prodej auta resi, jak uzna za vhodne. Nevadi, ze jejich auto v bazosi apod neni, my ostatni si koupime auto za cenu jeste o ctvrtinu/tretinu levnejsi nez je akcni cena s uverem z aaa, auto bude ve vyrazne lepsim stavu, a nebude naoko opravene a jen prestrikany podvozek asfalfovou barvou, a naopak prodavajici sam od sebe ochotne vyjmenuje vsechny vady a nutne opravy. Auto pak vetsinou 10 let jezdi bez vetsich oprav i pri porizovaci cene do 30-50tis.
vilik*
Známý kupoval ojeté auto. Přesně takové řeči měl taky. Co vím, viděl nejméně desítku aut, dokonce byl snad někde u Chebu, u Znojma a v Orlických Horách.
Nebudu vás napínat. Všechny ty skvělé udržované nebourané vozy s cenou, která odrážela řeči o skvělém stavu po dědečkovi nebo bojácné manželce, byly zamaskované bouračky a nebo měly nějaký závažný nedostatek.
Nakonec koupil, ale projel určitě několik tisícovek a stálo ho to hodně času.
Nakonec konstatoval, že kdyby se sám nevyznal a musel by vozit ještě mechanika, určitě by se mu auto z inzerátu nevyplatilo.
Na druhou stranu, vím, s jakými vadami prodával jiný známý auto do bazaru, kde samozřejmě tyto vady byly důvodem k nižší výkupní ceně a jak pak tento bazar auto nabízel jako bezvadné. Tam je ovšem výhoda pro kupujícího, že auto není prodávané někde na parkovišti na druhé straně republiky, ale že lze auto alespoň někde v místě bydliště nechat zkontrolovat někým, kdo tomu trochu víc rozumí.
S praktikami AAA ovšem jinak souhlasím.
Ale to je opakované pořád dokola.

Ja u nich pred par lety koupil Volvo S80 za par slupek, vymenil naplne a jezdi do dneska jak vitr...pravda je, ze bylo po majiteli, ktery ho mel jako sluzebak pro sebe (majitel dopravni firmy) daval jen do znackovyho, protoze si to mohl dovolit.. Takze asi tak..

rorschach*
hodnocení

0x

Je to už pár let co jsem tam koupil auto s cenou 90t. a v podstatě ve smlouvě bylo, že za takovou cenu kupuju vrak. A záruka? Podle smlouvy bych měl smůlu se vším

mak*
hodnocení

0x

Podle smlouvy je každé auto z bazaru vrak. Tím se bazar jistí, aby mohl odmítnout případnou reklamaci.

inspa*
hodnocení

0x

V AAA si může koupit auto jen blázen. Internet je plný informací, co jsou to za ksindly. Horší než mafie.

Nesmysl...

inspa*

Bláboly zaměstnanců AAA na tom nic nezmění - stačí zadat "AAA zkusenosti"do Google. Např. idnes.cz/...

I ve špatných bazarech lze koupit dobré auto. Že přijde lama a myslí si, že za korunu akontace koupí auto na úvěr v top stavu bez nutnosti servisu v dalších pěti letech, to je jejich potíž. Takový pitomec pak umí jen psát recenze.
Osobně bych si tam nekoupil. Znám ale dost lidí, co koupili a jsou spokojeni. Stačí u koupi myslet.

hodnocení

0x

V jiných jiných bazarech to není lepší. Všude je to stejný. Dotahaný auta z EU, všechno stočený. Některý pěkný auta co mají vystavený na internetu v bazaru vůbec nejsou.

Ačka jsou bazar jako každej jinej, samozřejmě to nejsou žádný dobráci co by chtěli aby lid jezdil v pěkných levných autech.

Ale to jinde taky ne.

hodnocení

0x

Já koupil jedno auto z bazaru v Olomoci v roce 2010 a do prosince2019 mi jezdilo OK. Prodal jsem ho AAA, dali mi to co jsem chtěl.Je již prodáno jinému.

V prosinci jsem si koupil opět vozidlo v bazaru a jsem přesvědčen, že mi vydrží dalších 20 let.

Asi je důležité, co si kupujete a za kolik. Pokud by byly bazary tak špatné, proč jich je tolik a stále nezkrachovali?

Páč tam lidi stále kupují za výhodné ceny. Nebo snad tam někdo přeci nekoupí vrak za velké peníze.

xenmofob
hodnocení

0x

Myslete si jen to že auto bylo prodáno před velkým servisem a před velkými opravami - investicemi, které si kuopujete spolu s autem...nechat měnit spojku, setrvačník, turbo, dělat rozvody, to nebude auto do 100 000 Kč, ale podle všeho později auto za 160 000 Kč, prodejné za 75 000 Kč...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]