Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny můžete mi prosím poradit na škoda oktavií nefungujou mi stěrače ale pojiskou to není .díky
A do motorku proud jde? Co to je za rok výroby?
"Majitelé octavií s rokem výroby do roku 2001 mají často problémy s poruchami elektrického stahování okének a pohybovým mechanismem stěračů. Chod stěračů se najednou zpomalí až se zaseknou úplně."
Měl jsem Octavii 99 a stačilo prostříknout táhla stěračů WD40 a šlapaly pak půl roku v pohodě. Pak jsem táhla musel vyměnit.
Pokud do motorku jde + tak ještě překontrolujte ukostření. Motorek je na siletblocích ,aby se nepřenášelo chvění a rámus od motorku do kabiny a proto není ukostřen od karoserie ,ale kabelem. Pokud i to bude v pořádku povolte matici na hřídelce motorku a volněte mechanizmus stěračů. Poznáte jestli odešel motorek a nebo jsou zarostlé táhla stěračů (což bývá nejčestější příčina) Když motorek na prázdno půjde tak je potřeba táhla vymotovat rozebrat a promazat. samotné prostříknutí pomůže pouze na chvilku,ale to už perda popisoval.
doplněno 22.02.10 13:56:Pokud budete testovat motorek "zahříváním" připravte si peníze na nový motorek popřípadě výmněnu elektroinstalace kvůli spečeným kabelům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.